Цитирай Първоначално написано от terrorclub
Цитирай Първоначално написано от term0t0
^а ти мой,ходиш ли на църква всяка неделя ?! питам ?!
всяка неделя не,но хода често и без точно определен повод. и съм мн доволен.

искам да попитам - колко от вас,когато чуят Коледа първата им асоциация е раждането на Младенеца от Дева Мария край Витлеем,а не ЯДЕНЕ и ПОДАРЪЦИ?!

лицемери. безподобни лицемери.

мииии на мен първата ми асоциация е следната:

това е ден на слънцестоенепо римският календар, който се е празнувал от 99% от езичниците преди, по време на и след Иисус, а самият празник е осиновен от християните за да ги асимилират по-лесно тъй като всеки знае че тази звезда която е била ясрка по времето на раздането на лапето е била там на 17-ти юни, а пък според ранните хрисияни и бил роден януари/април/май в зависимост от региона, пък и да не забравяме че там се говори за овчари дето са правели разни неща със стадата си по това време а овчари посред зима нема да видиш навънка освен ако не си пиян което пък предполага септември или октомври.

все пак най-вярното според библиейска хронология, празници и тн требе да е дата някъде около септември-октомври, на 15-тия ден от някакъв странен празник наречен "сукка" или нещо такова

тъй че ДА ще си асоцирам коледа с плюскане както и ти трябва да правиш защото не е християнски празник ГРАМ

аре са отивам да празнувам по-рано, наздраве дружина