.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 51
    Активия - продукт на Данон има ли нужда от питане ... всичко на Данон е пълен боклук бъкан с Е-та повечето неописани на съдържанието , сухо мляко и един господ знае какво още . Яж обикновено кисело мляко , не съм чела мн. за тези от 0,01 % ама знам че са адски вредни , не е казано нали да ядеш от 4,6% ама нормално 2 % е добре . Харесвам Бор-Чвор, любимо ми е Маркели от скоро е Маркели Макс 500 гр. кофичка , направо кофа ама е много хубаво на вкус, усеща се приликата с истинското кисело мляко не съм сигурна нали какво точно има в него все пак не съм присъствала докато са го правели , но на вкус е добро Знам , че Верея , онова на баба , Сердика , Данон и още няколко имаше са най-зле пълни със сухо мляко и всякакви химии , където никъде не са отбелязани . Надявам се да съм ти помогнала .

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от EarthShaker
    пс: въпросните 0,1% млека са чиста химия. и са канцерогенни
    Хмм и аз бях чувала подобно нещо, особено за продуктите на Данон и производното им Активия. Само, че кое ги прави карциногенни всъщност ?

Иначе http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=169 тук гледах тестове на киселите млека.

Ами то никой не казва че Активия е обикновено кисело мляко - а е кисело млечен продукт с бифидус. Това е пробиотик а за ползата от пробиотиците, може да се прочете навсякъде.
    В натуралната активия, няма захар - така че спокойно може да я взимаш. На баба си е мляко отвсякъде. Незнам защо някой хора не го категоризират така, но е от най-добрите млека на пазара и до колкото знам точно данон са едни от малкото, които първи ще вземат този БДС стандарт за млеката, който държавата иска да въведе, по подобие на стандарта Стара планина. Така, че аз съм склонна повече да вярвам на органите и експертите, които проверят, отколкото на хорските думи и митове, които са създадени.

Супер фен Аватара на Jaune
    Боженци е страхотно

Абе вие сте се вакарали в някви филми с тия натуралности,естествено че активииката си е добра.Предпочитам да ям активия закуска и натуралната от колкото да бича некви други боклуци. А и в фитнеса -диетолога ми каза че е ОК и че няма никакви проблеми - може и след и преди тренировка да ям по едно.

Град
    София
    Активия, Данон и На баба са най-големите гадости продавани на пазара. Как може да мислите, че Данон и На баба имат нещо общо с истинското българско кисело мляко ?! То нито може да заквасиш с него, нито ще се развали ако го оставиш в хладилника с месеци. Аз пък предпочитам да вярвам на тестовете в лабораторията които показват, че киселото мляко На баба съдържат нищожна част от бактериите които трябва да има в киселото мляко.

Мега фен Аватара на Infinity
    Нещо полезно!
    Таблица със съдържанието на Лактобацилус булгарикус на 1 г

Таблица със съдържанието на Стрептококус термофилус на 1 г
    To infinity and beyond.

Град
    София
    Infinity, аз точно линк с тези таблички пуснах, въпреки, че изследването е от 2006 е достатъчно показателно .

Супер фен Аватара на fuckme
    не препоръчвам никому Родопея. аз лично много го обичах, особено високомасленото,както и цялото семеиство,но спряхме да го ядем, защото веднъж баща ми изяде една кофичка и на дъното намери ХЛЕБАРКА. от тогава не ядем родопея.
    And man you'll never know, whats inside my electronic brain.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    Цитирай Първоначално написано от diditof
    Ами то никой не казва че Активия е обикновено кисело мляко - а е кисело млечен продукт с бифидус. Това е пробиотик а за ползата от пробиотиците, може да се прочете навсякъде.
    В натуралната активия, няма захар - така че спокойно може да я взимаш. На баба си е мляко отвсякъде. Незнам защо някой хора не го категоризират така, но е от най-добрите млека на пазара и до колкото знам точно данон са едни от малкото, които първи ще вземат този БДС стандарт за млеката, който държавата иска да въведе, по подобие на стандарта Стара планина. Така, че аз съм склонна повече да вярвам на органите и експертите, които проверят, отколкото на хорските думи и митове, които са създадени.
    и 10 профила да си направиш и да пишеш в темата, глупостите ти няма да станат истина..

таблицата е показателна, мненията на момичетата - също.

Цитирай Първоначално написано от Jaune
    Боженци е страхотно
    открих го преди 2 седмици и не спирам да го ям.. не мога просто

Боженци е блъскано с нишесте, ама не знаете к'во значи блъскано

Град
    Плевен
    пършевица е мннннн хубаво
    :P

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ri41
    Боженци е блъскано с нишесте, ама не знаете к'во значи блъскано
    Боженци е гола вода то пише на опаковката еди колко си процента сухо вещество. Не знам дали е блъскано с нишесте, но може вкъщи всеки да си направи опит, капвате малко йод в киселото мляко и ако се оцвети в лилаво значи има нишесте .

anonymous708973
    Guest
    Допреди 2 години мразих кисело мляко, сега го нагъвам чисто с лъжицата
    Първото, което ми хареса, беше "Зора" 2%, обаче го спряха в кварталните магазини (включително и в "Сани"), затова се прехвърлих на "Екопродукт" 2%. Има страхотен вкус, с жива закваска е и съдържа Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус.

Активията наистина съдържа Бифидус, който е пробиотик, а те са изключително полезни, обаче първо въпросният пробиотик е в микроскопични количества и второ, самата Активия е бъкана с растителни мазнини. Вкусна е наистина, но все пак таблетките с пробиотици са по-надежден вариант.
    От друга страна, обикновеното кисело мляко също е пробиотик благодарение на горепосочените бактерии

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    На мен пък точно обезмаслените ми харесват, лекички са ми.
    Но зависи от млякото, има едни много, много кисели ...

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    Майка ми работи за една доста голяма компания за млечни продукти и чесно казано не бих яла нито едно от изброените .
    Сега в София ми се налага тъй като без мляко не мога .....
    И все пак мога да ви кажа едно мляко което гарантирам на 100 % , че е направено от мляко и го има в магазинската мрежа но ще излезне , че правя реклама Та мисълта ми е Пършевица както и всички чудесии на Данон имат всичко друго но не и мляко
    И да ви светна за друго нещо ако търсите истинско мляко търсете го сред млеката 2 % само там има шанс да намерите такова
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Голям фен Аватара на mecheeeee
    Киселото мляко е нещото , което да ме бият ... пак няма да го ям
    Последно ядох в детската градина и понеже не ми харесваше го давах на другите дечица да ми го изяждат ... но когато госпожата разбра какво правя едва ли не на сила ми го тъпчеше в устата което ме накара да го мразя още повече ...
    Сега го ям само в таратор , като слагам мнооого краставици и копър , за да не се усеща вкуса на киселото мляко
    Ааа обичам плодовите млека на активия ... но при тях няма толкова вкус на мляко , колкото на плодове

http://archives.bg-mamma.com/archive...p?topic=366512
    http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=504388.0

Нещо интересно по темата.
    На мен ми харесва Елена 2% и главно това ям. Елби, Пършевица, Бор Чвор - за тях се сещам в момента - отвратителен вкус. Вереята на вкус го докарва, но пак предпочитам Елена.

Фен Аватара на bloodysunrise
    Град
    Пловдив
    От едно кисело мляко нищо няма да ти стане, яж си 2% или 3%... Мазнините са полезни, не ги отхвърляйте толкова сякаш са животозастрашаващи.

Любимото ми е Фибела - има адски приятен и кисел вкус, много се доближава до домашното.
    мъжко съм

Повече от фен Аватара на francyzoi4ety
    За да не пускам нова тема може ли да ви попитам нещо.Скоро ходих на зъболекар(с брекети съм) и имам известни проблеми и ям само течни неща и меки.От 2 седмици ям активиа всеки ден, не ми изглежда чисто мляко и не ми вдъхва доверие,но вредно или полезно е мога ли да отслабна поне малко или да имам някакви здравословни проблеми от това,че ям само активиа?Трябват ми отговори моля ви ....

Град
    Плевен
    намерих едно мляко в хладилника

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Супер фен Аватара на fuckme
    Цитирай Първоначално написано от francyzoi4ety
    За да не пускам нова тема може ли да ви попитам нещо.Скоро ходих на зъболекар(с брекети съм) и имам известни проблеми и ям само течни неща и меки.От 2 седмици ям активиа всеки ден, не ми изглежда чисто мляко и не ми вдъхва доверие,но вредно или полезно е мога ли да отслабна поне малко или да имам някакви здравословни проблеми от това,че ям само активиа?Трябват ми отговори моля ви ....
    не е нужно да ядеш само кисело мляко, яж лютеница, данет, пюре, супички... и освен това как чак две седмици нищо не ядеш, сестра ми за два дена й мина.
    And man you'll never know, whats inside my electronic brain.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Допреди 2 години мразих кисело мляко, сега го нагъвам чисто с лъжицата
    Първото, което ми хареса, беше "Зора" 2%, обаче го спряха в кварталните магазини (включително и в "Сани"), затова се прехвърлих на "Екопродукт" 2%. Има страхотен вкус, с жива закваска е и съдържа Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус.

Активията наистина съдържа Бифидус, който е пробиотик, а те са изключително полезни, обаче първо въпросният пробиотик е в микроскопични количества и второ, самата Активия е бъкана с растителни мазнини. Вкусна е наистина, но все пак таблетките с пробиотици са по-надежден вариант.
    От друга страна, обикновеното кисело мляко също е пробиотик благодарение на горепосочените бактерии
    Какви растителни мазнини, ако е така трябва да бъде на щанда с растителните мазнини. Това, което го казваш ако е вярно, трябва да ги съдиш или да подадеш сигнал някъде. Пробиотиците са полезни и несмятам, че трябва да се взимат на хапчета, след като могат да се усвояват с храна. Защо да са малко в Активията неразбирам?

Защо да го търсим в 2% млека, след като по естествената масленост на суровото мляко е около 3%?? Ти добре хапваш, ама това не ти е лекарство против отслабане. Ходи да спортуваш – бягане, тичане, коремни преси му е майката и най важното правилен режим на хранене

Може обезмаслените продукти според вас да са вредни и боклуци..но искам да кажа моите наблюдения...от около половин година ям само обезмаслено продукти - прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал иии съм отслабнала трайно минимум 5-6 кг..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си