.
Отговор в тема
Страница 73 от 75 ПървиПърви ... 236369707172737475 ПоследнаПърви
Резултати от 1 801 до 1 825 от общо 1874

Тема: Бал 2011

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Не, не искам математика Обаче на повечето специалности балообразуваща е оценката по математика от дипломата, а моята е 3.40.. Не ми върви просто.. Именно затова не искам ИУ.. Както и да е, живот и здраве, ще се виждаме и ще киснем по кафенетата, че поне около Русенския са много
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Само не мога да разбера защо ще кандидатствате за минимум 5 места о.О ??? Та тва си е прахосничество и от към пари за разходи и само заемате места на първо класиране... Кандидатствайте само това, което искате да учите и работите за напред!
    п.п. Аз кандидатствах само на едно място за една специалност. И повечето от моя клас така бяха направили. Имаше двама - трима дето на две или повече места бяха писали, ама на тях честно казано не им пукаше какво ще учат, само да са приети някъде.

При мен е, защото все още се колебая малко. Най-вероятно ще пиша само Русе и Търново, Варна може би ще ми отпадне, защото нямам особено желание да уча там.

Иначе marin4itu, аз и живея до тези барчета, така че ще те чакам.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Ооо супер! Имам вече с кого да си пия кафето!
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

брей колко англичани имало тук
    браво на всички потрудили се да изкарат високи оценки на матурите
    да ни е честито
    аз имам 5.88 по БЕЛ и 6.00 по география

Град
    Пловдив
    Има ли някой,който ще учи филология в Софийския?Аз съм 11 клас,но имам няколко въпроса относно оценките ми в училище...
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Мега фен Аватара на koshtramba
    Какво те интересува за филологията? Каква филология искаш да запишеш?

Град
    Пловдив
    каква ли не гръцка,арабистика,китаисти ка,индология..абе тея смахнатите като крайната ми цел е да се занимавам с журналистика(половината журналисти в БТВ са с филология) няма значение.

Питането ми е следното-нали ми трябва оценка от 1 чужд език-аз по чуждия език досега имам 5 и 6 годишни оценки,тази вероятно ще е 5 и другата 6 100%.та с 2 5тици и 2 6тици,хубави матури по български и испански и отличен приемен изпит по език(ще избера английски),при бал 24(ако не се лъжа) , имам ли шансове за СУ някоя от тези филологии?Защото знам,че приемат много малко хора...
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    cherrygloss - мама
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Град
    Пловдив
    И другия въпрос-българския играе ли като оценка от дипломата,защото имам все 5тици за всички години
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    cherrygloss - мама
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Знам за филологията, че всички журналисти са филолози. И аз съм филолог, но български и вече имам стаж в "168 часа". И почти всички журалисти в отдел "Общество" са филолози. Така че можеш и с българска филология, ако решиш. Но не си е работа Хубави отзвуци съм чувала за Славянските филологии и балканистиката, ако те влече, може и с това. За българска филология ти трябва само успеха ти от училище по БЕЛ (т.е в дипломата), оценката от матурата и оценката от изпита по БЕЛ. А иначе при езика е същото, само че включва език. Ще успееш да влезнеш, лесно е. Запиши няколко филологии - да речем 2, все нещо ще влезнеш. Не го мисли, имаш ли добри оценки - вътре си !

Едит : Оценката по БЕЛ от дипломата не влиза, объркала съм се. Само от матурата + изпита по БЕЛ се сумират

Град
    Пловдив
    да бе,аз видях,че няма български като оценка в сайта на СУ,но майка ми ми говори някви глупости и аз се филмирам мерци много,всички ме плашат,че са ми ниска оценките в училище,а аз за себе си съм сигурна,че влизам и че ще имам хубави оценки на изпитите,особено по езика(английски си ми е доста добър).

Не знах,че си журналистка ехааа,вече ще има кой да тормозя за инфо
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    cherrygloss - мама
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Догодина завършвам, живот и здраве, после магистратурата може и да ми е журналистика, ще го измисля. Ще си ми конкуренция в БТВ-то обаче !

Град
    Пловдив
    ехеее,аз докато стигна до БТВ-то ти вече ще водиш обедната емисия
    аз пък си мислех да запиша магистратура икономика няква,за всеки случай,да имам повече поле за изява
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    cherrygloss - мама
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Аз пък, за да се "ошлайфам". Но нали ти казвам, не съм решила. Дотогавай кой-знае какво ще ми хрумне. Иска ми се Немска филология също - много ! Но ще видим как стоят нещата, не съм особено запозната. Има време. А ти ще влезеш със сигурност, казвам ти, филологийте не са чааак толкова трудно постижими. Но си залягай над учебниците. Учиш ли си системно - хем ще ти е по-лесно, хем няма да ти се струпва материал. Аз имам някаква особена дарба да пиша, да разтягам локуми, затова и с абсолютно оскъдна подготовка по БЕЛ, на изпита в СУ изкарах 5,19. Почти от обща култура, дето се вика. Нито съм наизустявала теми - нищо. Прочетох там колко да не е без хич. А представям си, ако се бях готвила Сега ме е яд, но какво пък. Друг път.

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Цитирай Първоначално написано от tonie__
    каква ли не гръцка,арабистика,китаисти ка,индология..абе тея смахнатите като крайната ми цел е да се занимавам с журналистика(половината журналисти в БТВ са с филология) няма значение.

Питането ми е следното-нали ми трябва оценка от 1 чужд език-аз по чуждия език досега имам 5 и 6 годишни оценки,тази вероятно ще е 5 и другата 6 100%.та с 2 5тици и 2 6тици,хубави матури по български и испански и отличен приемен изпит по език(ще избера английски),при бал 24(ако не се лъжа) , имам ли шансове за СУ някоя от тези филологии?Защото знам,че приемат много малко хора...
    Ако първия ти чужд език в училище е английски и държиш матура по него не се вземат оценките от дипломата, а от самата матура.

Град
    Пловдив
    първият ми е испански,вторият-руски
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    cherrygloss - мама
    Discard - братче
    polssa - сестриче

При малко над 5 на изпита в СУ ще влезеш без проблем. Единственото лошо е че имаш само една възможност-редовен изпит без предварителен.

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    За филологиите даже не ти е нужен приемен изпит - можеш да влезнеш с матура и определен предмет от дипломата ( БЕЛ + чужд език )
    Само че бала ти се смята по 2,5, а не по 3 (както е с изпит), но и това е добре с твоите оценки.

Вярно е това. Моя резултат по история взет с по-ниския коефициент се раввнява на 5тица от кандидатстудентския изпит. Което си е супер.

Град
    Пловдив
    мен всички много ме плашат заради тея 5тици дето имам,защото приемали много малко хора,които ще имат по-високи от мен оценки от дипломата
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    cherrygloss - мама
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Това няма голямо значение ако се представиш добре на самия изпит. Той се взема с много по-голям коефициент. Дипломата само се прибавя.

Голям фен Аватара на joannalof
    тук май е момента да попитам ако искам точно журналистика да уча,какви матури трябва да държа и кои оценки от дипломата ми трябват?
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от joannalof
    тук май е момента да попитам ако искам точно журналистика да уча,какви матури трябва да държа и кои оценки от дипломата ми трябват?
    Хубаво е 2-та ти матура да е по чужд език, а иначе вече там са важни приемните изпити - 1 писмен и 2 устни по журналистика. От дипломата най-верочтно ще ти трябва хубава оценка по история.

Мега фен Аватара на Infinity
    Цитирай Първоначално написано от joannalof
    Информирана съм само за нещата в СУ .
    От дипломата ти се взима оценката по История, устният изпит е премахнат,а за матурата не мисля, че има някакво особено значение по какъв предмет ще ти е.
    To infinity and beyond.

Голям фен Аватара на 4y4u_g
    Къде да видя как се изчислява бала за Великотърновския?
    http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#9156262 - Продавам бална рокля

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си