Аз нали съм задръстен оставям едно цвете пред паметника на ПаисийПървоначално написано от aisis4321
а такива същества като теб забравят че преди 1000г един човек на име Борис е казал ''една вяра един народ една писменост така ще пребъдем през вековете''
и после едни задръстеняци дето го слушали паднали по турско робство и се оказало че тези думи изречени преди 1000г били истина и точно те запазили народа ни
и сега ти си тук в една държава наречена България и си свободен не някое рая
И да почетеш тези хора е най-малкото защото те са посветили живота си на това да си свободен и да знаеш кой си
и бас ловя че ти не знаеш хал хабер българска история
но какво да се прави аз съм здръстеняк не пич като тебе
нямам нищо против хелоин но някои хора отдавна забравиха че са българи
скрий се в земята и не излизайПървоначално написано от batetoo
Магхаган пише в записките си че когато минавал през пощадените от турците села след априлското въстание
видял че училищата са много добре подържани и че биват много посещавани а още повече го изненадало че българите сами налагали данък за образование въпреки забраните от високата порта
и бил изненадан защото броя на грамотните млади хора в България бил много повече от тези в англия като процент
а до тогава мислели че живеем подобно на индианците в дивия запад и сме няква паплач
е сега точно натам отиват нещата защото има хора които не знаят какво е станало през 681г
ОДИН!!!