- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Къде сте кандидатствали ? За тея който са.
Аз пробвах във ВИНС-а, но се чудя какво да се запиша, все ми е едно какво ще е, просто искам след това да има пари, а не да съм учил сума ти време и след това ***. Та ако някой учи или ще учи да сподели, наблюденията си. Засега съм се ориентирал към сетоводство и контрол или финанси.
Аз тъкмо завършвам специалност Счетоводство и Контрол - само държавния изпит остана да си взема (след две седмици е той). За сега съм много доволен, че приключвам с висшето, но ме притеснява проблема с намиране на работа по специалността...![]()
Няма ли възможности за реализация ? Финанси не е ли по - доброто от 2-те ?Първоначално написано от doomkillerr
Моя шанс за кандидатстване и развиване на учението го проиграх.Жалко,никога не слушах наще кво ми говорят и сгреших.
Възможности за реализация има, но се иска доста стаж да имаш натрупан и в това е проблема! От двете специалности, не мога да кажа коя е по-добрата. Имам един приятел, който е доста по голям от мен и преди доста време завърши "финанси". В момента работи такава работа за която се изисква средно образование...![]()
Аз записвам финанси и ще карам магистратура маркетинг. Това ми е проектоплана за следващите 6 години.
Дилемата е там,че доста от вишистите се занимават с неща далеч от естеството на завършената от тях учебна програма.
още не съм, догодина завършвам. ще пробвам в чужбина, ако не стане - София/Варна/Бургас.
Така е ... хубаво е да има човек познанства в средите в които иска да се реализира, което не е честно спрямо всички кадри ... груба реалност...Първоначално написано от x3eme
варненския свободен с МИО
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Така е. Има цифра хубави специалности с интересни предмети, но реализация после- никаква.Първоначално написано от x3eme
Аз кандидатствам тази година и основно в СУ
Право съм писала на първите две желания
Лесни теми се паднаха днес, така че може и да не ми стигне балът.
Ако не стигне- политология, социология...
Един въпрос с риск да бъда напсувана:
Знаете ли в България някъде да има университет по невробиология или университет със такава специалност?![]()
^Провери в МА и СУ, ако там няма, на дали някъде другаде. Честно казано за пръв път го чувам това, каквото и да е. :O
Ами какво е.. прецакан мой интререс.Естествено се хващам за това, което цял живот да го уча и една десета от него няма да науча..
Мерси, ще проверя.![]()
ДА. Ако там го няма или в СУ, няма къде просто, поне според мен де. (поправете ме, ако греша)Първоначално написано от InnchetO
![]()
Не открих нито в един от двата.
Явно ще се учи извън България![]()
^^Езика ше ти е необходим на първо място.
В Рим съм сигурен, че го има. Та има Институт по бионеврология.Първоначално написано от InnchetO
![]()
Аз у Шуменския и сигурно ще ме приемат даи божеПървоначално написано от YakUZa777
![]()
и изпит държах
![]()
Нещо романтично
http://www.metacafe.com/watch/1201728/love/
Macintosh: the computers for the rest of us!
Пожелавам ти право, щом това искаш, но ако влезеш някое от другите три, ще си ми съседка по факултет и ще се засичаме.Първоначално написано от Loshotia
![]()
Аз съм започнал да работя от 13 годишен, всяко лято, това не ми е проблем, но наще искат да завърша и висше, надявам се с него да идват повече пари, досега повече от 450 на месец, не съм си докарвал.Първоначално написано от Raybeez
Аз на предварителния имах там 5.50, но дипломата ми е малко кофти, сега утре ще видя колко ще изкарам. Пробвах да запомня част от отговорите, предния път отидох и докато видя задачата знаех отговора![]()
Първо да се извиня за грубия език,но това което написа влиза в графата "градски легенди". Финанси е една от най-хубавите специалности,които сега можеш да завършиш.Да не кажа най-добрата.Всъщност зависи и в кой университет я завършваш,но за това ще пиша по-надолу.Първоначално написано от doomkillerr
Това което каза за твоя приятел подкрепя мнението ми,че само дипломата не е достатъчна.Ако е завършил финанси и не може да си намери работа по специалността - значи има някакъв личностен проблем - мързи го,безотговорен е,нищо не е научил в университета.
Аз ще ти дам пример с моя приятел,които също учи Финанси,дори не е завършил още,а бачка в банка на отговорен пост.Най-малкото там може да си намериш лесно работа,ако имаш такова образование.
Колкото до университетите,искам да препоръчам на кандидатстващите УНСС.Много неща се говорят - че образованието е корумпирано,преподаватели е надменни - тези неща са истина,но ако искаш да научиш нещо,именно там е мястото.Ако си отличен ученик,никой няма да ти иска подкуп,за да си вземеш изпита.Пари дават само тези,които ги мързи да учат.
Преди 2 седмици кандидатствах за работа - случи се така,че преди да започне интервюто се срещнах с всичките кандидати - сред тях имаше момиче,завършило вече магистратура Счетоводство,имаше момиче,завършило Право,имаше студентки от СУ,ПУ.Имаше хора,които имат завършено образование и опит и които не успяха - аз дължа това на университета в които са го завършили - работодателите предпочитат УНСС,защото знаят че е най-големият стопански университет на Балканския полуостров,убедени са в способностите на възпитаниците му.
Затова на кадидатстващите бих препоръчала да помислят освен за избора на специалността и за университета.