изключително смешно е как местата за прием в СУ са повече от кандидатстващите изобщо, че дори се увеличават с всяка година.
също, друго, което ми е направило впечатлението в политиката на университета - те са склонни да заверяват семестри на хора, които реално не учат при тях (не посещават заведението, не пишат курсови, не се явяват на изпити, записали са се и са се отказали, но не са си изтеглили документите в продължение на повече от 1 семестър), само за да вземат пари от държавата. смешно е, много е смешно.

//когато се отписах от СУ 2009, за да кандидатствам отново, се изненадах, че годината ми беше заверена, при все, че съм изкарала не повече от 2 седмици там (встъпителните такива), достатъчни, колкото

да си дам сметка за нещата и случването им.
познавам поне още 3-ма души, които по правилник трябва да са изгубили студентски права, да, ама не - на тях им събират едни доволни таксички, нищо, че не идват и съответно - не са взели годината(че и повече), като + това си отбелязват +1 към грандиозната студентска бройка и още доволно парички от държавната издръжка. за мен това е жалко.

Цитирай Първоначално написано от shadow4e
Защо "да ви" ти нали също учиш в СУ, нещо се обърках.
не уча в СУ.
и аз не съм се включвала в протестите, по простата причина, че имам да покривам материал за един семестър, в рамките на 2,5 месеца, някак нямам време за губене (каквото и да си говорим, пари за нас няма да се извадят, предупредени сме още от май месец, че ще си почиваме през зимата и тя се очаква, да не е една.)
//дори слушах някакви идеи за въвеждане на 3-семестриалния(демек - целогодишно) китайски формат на обучение, което ще е просто върхът на сладоледа, откъдето и да го погледнеш.

ПП: постът ми стана необичайно дълъг, за което се извинявам на измъчилите се да го прехвърлят