Възможна диагноза: лош дъх в резултат от задържане и загниване на храна в стомаха
От личен опит: поне за няколко седмици яж само сурови плодове, ядки и зеленчуци и от време на време някоя зърнена храна (сготвен ориз, жито, овесени ядки...), а също и бобова (боб, грах, леща (готвени!)). Проблемът е, че месото направо гние в стомаха, и за да се изхвърли по-бързо от организма, червата на хищниците са доста по-къси. Сравни: месоядните животни имат чревен тракт само 3 пъти колкото дължината на тялото им, тревопасните - 10 пъти от дължината на тялото им, плодоядните животни и човекът - 12 пъти от телесната дължина. Освен това стомашната ни киселинност е 20 пъти по-слаба от тази на хищниците. Стомашният сок не може да разгради както трябва месната храна, червата ни не могат достатъчно бързо да се оттърват от месото, което сме изяли, и храната гние в стомаха, ставайки причина за много болести, неразположения и едно от тях е лошият дъх. Само за няколко седмици опитай без месо, мляко и яйца и 100% гаранция, че миризмата ще изчезне. И пий вода не по-малко от 4 литра на ден.
Не се стряскай! Аз съм опитала това и все още съм жива. И се чувствам страхотно както никога досега!