- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- волейбол ..
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Здравейте .. В училище в час по физическо играем волейбол .. Аз съм висока,слаба .. но не мога да играя . Много ми е гадно и си понижавам самочувствието .. явно нямам толкова сила да ударя топката ли , незнам . Аз съм си слаба генетично . Родителите ми също са слаби , така и аз съм наследила това нещо ( казвам го , случайно някой да не каже , да ям повече за да надебелея и да имам сила ) .. Сега реших тука с майка ми да отида да тренирам волейбол че да заякна и да мога да се представям по добре в училище по физическо така че да не ми се подиграват Mad .. Но проблемът не е само това .. аз съм висока 178 см и не искам да пораствам повече .. даже съм си прекалено висока де .. обаче ме е страх да не порастна още ако тръгна да тренирам .. защото ако се пораства няма да отида да се науча да играя .. а толкова ми се иска .. А и колко е нормалната височина на едно момиче което тренира волейбол ?
Благодаря ви
Не спомена годините.Иначе не ,че нямаш сила-нямаш техника.Едно момче(пак слабо) не можеше да прехвърли мрежата,а сега като се записа е най-добрия ,а пак е 50-52 кила.За ръста-нищо няма да промени волейбола.Колкото ти е заложено-толкова.Той е в плюс даже.

За ръста не се притеснявай. Ако това те кара да се срамуваш, значи по принцип имаш ниско самочувствие. Не трябва да се записваш само за да се представяш по-дорбе в даскало, а ако се записваш го направи защото играта ти харесва.
както си слаба генетично така е и с ръстта много трудно да станеш по-висока от вашите

^ Значи на всички волейболисти родителите им са по 2 метра?
/Запиши се на волейбол, не мисля че си прекалено висока, даже ако си решила да се занимаваш с това, ръста много ще ти помогне

Вие генетика не сте ли учили в даскало? Когато родителите ти са ниски шанса да си нисък е по-голям но има вероятност и да станеш 30см по-висок от тях!

Хех .. на 15 години съм .. Еее понеделник отивам да се запиша и не е само заради училището просто искам да спортувам нещо .. минали години все нещо правех , но все бяха изкуства .. тоест балет , танци , изобразително , фотография , китара , пиано .. всичко съм изредина но и сега и сега от всичко опитвам .. но мисля че трябва да стана по-силна и да участвам на повече места .. иначе спорта си е готин ,.. и баскетбола ми харесва .. даже 2 пъти ме гонега енми момичета докато бях в Кауфланд да съм тренирала баскет .. ама тогава нещо нямах желание ..

Баскета е по-хубав и интересен спорт
Волейбола е само с едно докосване и ме дразни
За момичета по-добре волейбол,иначе и аз съм много запален по баскета.
волейбола е много добър спорт и най-прогресиращ в България

И аз смятам така .. иначе бакетбола е супер .. ама да си момчеПървоначално написано от LifeFitness0

Благодаря ви
Спокойно, няма да пораснеш многоАз тренирам от 5 години даже вече 6 и съм пораснала точно с 4 см
. Както и да е. Иначе добре си се ориентирала. Волейбола е много хубав и красив спорт. Аз лично го предпочитам, защото няма пряк контакт с противниковия отбор освен при блокадите ама мене не ме бърка много.. По физкултура играем и баскетбол и футбол и аз естествено се правя на голямата спортистка и се включвам да играя. Като дойде топката при мене и като видя как 5-6 човека са се засилили към мене и искат да ми я вземат я хвърлям и бягам

. Във волейбола това няма как да стане
. Успех с тренировките от мен

просто даскала в училището не те учи както трябва инче не е до сила толкова колкото до техниката на удряне тя прави всичко. Щом си решила да се запишеш направи го няма да съжаляваш