.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Мега фен Аватара на Infinity

Помощ по Химия !

Харесвам химията и гледам да разбирам всичко още в час но електронните конфигурации нещо ми се опъват.
    Ще съм много благодарна , ако някой ми помогне при изписването и на следните елементи : Cl , Р , Mg,
    Искам помощ и за тази задача :
    Има ли различия в ел. обвивка на атомите на изотопите на Мg с масови числа : А=24 , A=25 , A= 27 , A= 28 ?Обосновете отговора си.
    Аз смятам , че разлика няма , защото реално се променя само броя на неутроните , броя на протоните и електроните си остава същия, поправете ме , ако греша, обаче.
    Друга задача :
    Хим. елемент Е образува с водорода съединение с формула ЕН2 , а кислорода във висшата си валентност - ЕО.
    От коя група е елемента Е ? - аз мисля , че е от първа група.
    Какъв е по характер хим. елемент Е и какво просто в-во образува ?
    Мисля , че хим. ел. Е е с метален характер,а простото в-во , което образува е метал.
    Искам , ако съм сгрешила да ме поправите , отново.
    Подобна :
    Хим. елемент Е образува с водорода съединение с формула Н2Е , а с 02 във висшата си валентност ЕО3,
    От коя група е елемента Е ?
    Какъв по х-р е хим. ел. Е и какво просто в-во образува ?
    Какъв хим. х-р ще има оксидът ЕОЗ ?
    To infinity and beyond.

Супер фен
    По принцип масовото число е сбора от протоните и неутроните, но в случая е така, защото ако променим броя на протоните, ще променим и самото вещество. Променя се само броя на неутроните, за да остане Магнезий, промяна в електронната обвивка няма.
    Елементът ти е от 2ра група, а не от 1ва.
    На другата ти задача се сещам за сярата, тя проевява 6 валентност спрямо кислорода.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    На първата задача елемента е клаций, Са.
    Елемента е от 2А, а елемента има метален химичен характер, съответно простото вещество му вещество е метал.
    А на втората задача елеменрта е сяра, спрямо кислорода в оксида валетноста му е 6, SO3 e оксида.
    Елемента сяра е от 6А група.
    сярата проявява неметален химичен характер, следователно простото вещество е неметал.
    А оксида е с киселинен характер.
    Вафла..

Град
    Плевен
    харесвам химията и гледам да разбирам всичко още в час но електронните конфигурации нещо ми се опъват.
    Ще съм много благодарна , ако някой ми помогне при изписването и на следните елементи : Cl , Р , Mg,
    Cl 1s2 2s2 2p6 3s2 3p5
    P 1s2 2s2 2p6 3s2 3p3
    Mg 1s2 2s2 2p6 3s2

Извеждат от разпределевието на електори в подслоеве и се пишат така.. напр на Mg
    http://kutiqta.info/view/4382-24598.gif

Има ли различия в ел. обвивка на атомите на изотопите на Мg с масови числа : А=24 , A=25 , A= 27 , A= 28 ?Обосновете отговора си.
    Изотопите са атоми с еднакъв брой протони в атомните ядра с различни масови числа.

A=Z+N или A=p+n

при изотопите на Mg се променя само броя на неутронте и масовото число,броя на протоните си остава същия тва значи че няма разлика в електроннте им обвивки.

Хим. елемент Е образува с водорода съединение с формула ЕН2 , а кислорода във висшата си валентност - ЕО. От коя група е елемента Е ? Какъв е по характер хим. елемент Е и какво просто в-во образува ?
    Елемента Е е не е от първа а от IIA група . водородни съединения ЕН2 образуват елементите от 2А група. валентноста в оксида също е втора и елемента е просто в-во метал

Хим. елемент Е образува с водорода съединение с формула Н2Е , а с 02 във висшата си валентност ЕО3,
    От коя група е елемента Е ?
    Какъв по х-р е хим. ел. Е и какво просто в-во образува ?
    Какъв хим. х-р ще има оксидът ЕОЗ ?
    Елемента е от VIA група. Образува просто в-во S8 и е с неметален характер. Оксидът EO3 /SO3/ е с киселинен х-р

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Мега фен Аватара на Infinity
    Благодаря много на всички.
    Страшно ми помогнахте!!
    To infinity and beyond.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си