- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Униформи...
Аз съм ''ЗА'' уноформите.Да,харесва ми да се обличам с дънки,тенски,сутчер,но предпочитам в училище да не възникват спорове за това кой с какво е облечен.Единственото,на което държа е да си ходя с кецове.
Аз попринцип съм за![]()
. Миналата година в нашето училище бяха изложили униформите които щяхме да носим .. беше нещо ужасно
за момичетата розова тениска с дантелки
![]()
![]()
само надпис Барби липсваше
+ допълнение горнище което беше в един кафяв цвят .. (няма да споменавам на какво ми прилича )
.. беше ужасно грозно
![]()
предпочетам да нося риза и вратовръзка отколкото това
![]()
![]()
![]()
Твърдо против съм за униформите. В моето училище няма униформи, за което учителите ги уважавам, че са взели това решение.
Първо, твърдението, зад което повечето стоят за униформите - ''правят ни равни, защото някои могат да се обличат по един, а други по различен начин'' - за мен това е пълна глупост. Точно пък в моето училище на абсолютно никого не му пука другите как се обличат. От класа ми има както хора, които примерно носят кецове Supra за по 300 лева, така и хора, които носят гуменки за 10 лева. От лични наблюдение не съм забелязала някой да се е оплакал или да са ставали кавги кой как и защо се облича. Едните имат повече, другите по -малко. Говорели сме си в класа - никой не се е оплакал. Същото е и в другите класове и випуски.
Второ, с тия униформи половината ученици се чувства толкова глупаво (все пак зависи и от униформата). Някой да се е замислял примерно, че униформата ще създаде комплекси на някого. Пример: да речем едно пълно момиче си е намерило дрехи по свой вкус, които от друга страна малко или много я карат да се чувства по - добре и донякъде прикриват някое килце (така да се изразя :Д). И после някой и лепва една гадна униформа, примерно прилепнала по нея - еми момичето ще се чувства цифра зле. о.О
Трето, всеки си има собствен стил и идентичност. В училище по психология ни учат да бъдем различни от другите по възможно повече начини, да се изградим като отделни личности и т.н, а в същото време с еднакви униформи к'во се постига? Нито учениците ще вземат училище на по - сериозно (даже напротив - ако не има харесат униформите ще почнат още повече да се бунтуват), нито ще им се повиши успеха, нито нищо хубаво ще се случи. Най - много, както казах в предното изречение, да тръгнат да се "бунтуват", което ще наярави ситуацията още по - зле. о.О Просто сегашното време не е времето преди 30 години. Тогава едва ли са се дразнили толкова много от униформите.
=> Аз лично съм против униформите и няма да си променя мнението.
Но все пак нищо не зависи от мен или от вас.
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
Против съм, макар че са ни задължили да ги носим. |( Шибани униформи, мразя ги!!!![]()
На нас ни сложиха адски грозните сиви избелели дънкии едно горнище, което е сиво и червено - раирано ПУКЕ . Затова съм против
![]()
Аз съм определено ЗА, то ние и без това ще имаме. Поне ние си ги избираме и моделите, и всичко.
Ооо да, ама разбира се. Все си мисля как 200+ човека ще изберат 1 модел, които ще се хареса на всички.Първоначално написано от bastiFan
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
В нашето училище щяхме да имаме, ама се събрахме и ударихме един протести се отказаха от идеята... Само знаехме, че ще има униформи, не знаехме как изглеждат, ама съм сигурен ,че щяха да са доста мизерни
Never Shout Never - The Past
"I've been smoking the green
Since i was merely fourteen
Just to find an escape from this town
That was so mean to me..."♥
Аз съм против защото:
а) както казаха, няма дреха или цвят, който да подхожда на всички.
б) на презентациите винаги изглеждат убийствено, а иначе са... нашата униформа беше супер на видеото, уж красиво синьо, стилна лента по ръкавите и яката, половерче с риза (което е много яко), дънкова пола и панталон. ок, ушиха ги. и какво да видим! половерът е във възможно най- гадното, натрапчиво и циганско турско синьо, панталоните стоят като потури (на мен ми се закопчаваха чак до гърдите), ризата се мачка и от най- лекото докосване, полата боядисва... прецакване отвсякъде
в) това е всеки ден пране, гладене, оглеждаш се постоянно да не си изцапаш ризата или полата, материите предизвикват алергии и дразнят.
г) мисля, че най- добрият вариант за всички е- джинси, тениска в цвета, който се изисква и суичър. няма как да се носи цялата униформа, ъпсурт. всяко гъзарче ще си сложи лъскава тениска по ризата или ще навлече маркови дънки, наблъскано отгоре с дизайнерски чушки... по- добре да се вписваш в обстановката, но без да изневеряваш толкова на стила си. аз няма стил, за това не ми е проблем![]()
мисля, че дадох много убедителни причини против униформите. опровергайте ме![]()