- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Униформи...
Твърдо против съм за униформите. В моето училище няма униформи, за което учителите ги уважавам, че са взели това решение.
Първо, твърдението, зад което повечето стоят за униформите - ''правят ни равни, защото някои могат да се обличат по един, а други по различен начин'' - за мен това е пълна глупост. Точно пък в моето училище на абсолютно никого не му пука другите как се обличат. От класа ми има както хора, които примерно носят кецове Supra за по 300 лева, така и хора, които носят гуменки за 10 лева. От лични наблюдение не съм забелязала някой да се е оплакал или да са ставали кавги кой как и защо се облича. Едните имат повече, другите по -малко. Говорели сме си в класа - никой не се е оплакал. Същото е и в другите класове и випуски.
Второ, с тия униформи половината ученици се чувства толкова глупаво (все пак зависи и от униформата). Някой да се е замислял примерно, че униформата ще създаде комплекси на някого. Пример: да речем едно пълно момиче си е намерило дрехи по свой вкус, които от друга страна малко или много я карат да се чувства по - добре и донякъде прикриват някое килце (така да се изразя :Д). И после някой и лепва една гадна униформа, примерно прилепнала по нея - еми момичето ще се чувства цифра зле. о.О
Трето, всеки си има собствен стил и идентичност. В училище по психология ни учат да бъдем различни от другите по възможно повече начини, да се изградим като отделни личности и т.н, а в същото време с еднакви униформи к'во се постига? Нито учениците ще вземат училище на по - сериозно (даже напротив - ако не има харесат униформите ще почнат още повече да се бунтуват), нито ще им се повиши успеха, нито нищо хубаво ще се случи. Най - много, както казах в предното изречение, да тръгнат да се "бунтуват", което ще наярави ситуацията още по - зле. о.О Просто сегашното време не е времето преди 30 години. Тогава едва ли са се дразнили толкова много от униформите.
=> Аз лично съм против униформите и няма да си променя мнението.
Но все пак нищо не зависи от мен или от вас.
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.