.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 79
    Град
    София
    1)В една чаша е налято вино, а в друга – същото количество вода. От чашата с вино вземаме една лъжичка вино и я преливаме в чашата с вода. След това разбъркваме добре получената смес и връщаме една лъжичка от нея в чашата с вино. Кое е повече – водата във виното в първата чаша или виното във водата във втората чаша?

2)Пренаредете буквите в НАУМ ДАДЕ, за да получите една дума.

3)Трима човека се настанали в хотел. Те платили 30 лева на рецепциониста и се качили в стаята си. Рецепциониста забравил, че в момента тече промоция и цената на стая с 3 легла е 25 лева, а не платените 30.

Извикал пиколото и му дал 5 лева, които да върне на клиентите. Докато се качвал към стаята на гостите, пиколото пресметнало че ще е трудно трима човека да си разделят 5 лева, затова прибал 2 лева, като бакшиш и дал на всеки клиент по 1 лев ресто. Всеки от клиентите е платил по 10 лева и е получил ресто от 1 лев.

В такъв случай всеки е платил по 9 лева, или общо 27 лева. Пиколото е прибрало 2 лева, които като прибавим 27-те лева, които са платили клиентите прави 29 лева.

Къде е губещия се лев?

Айде да не замира хубавата темичка

Третата загадка не е лоша,мен лично доста ме затрудни.

т'ва с виното и водата...

след дълги размишления, ако предположим, че плътността на водата и виното са еднакви, то би трябвало водата в първата чаша, да е равна на виното във втората.
    ЛУДОСТ!

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Виното във водата във втората чаша трябва да е повече от водата във виното в първата чаша...
    И това е едно много тъпо изречение
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Не.
    Сигурен съм в това, което казвам!

Няма да се обосновавам сега, за да не ви развалям задачката;д

Супер фен Аватара на dead_princess
    М, на 11-то ниво с книгата и страниците, някой може ли да ми каже какъв е отговора или да даде жокер ?

Цитирай Първоначално написано от Greennight

3)Трима човека се настанали в хотел. Те платили 30 лева на рецепциониста и се качили в стаята си. Рецепциониста забравил, че в момента тече промоция и цената на стая с 3 легла е 25 лева, а не платените 30.

Извикал пиколото и му дал 5 лева, които да върне на клиентите. Докато се качвал към стаята на гостите, пиколото пресметнало че ще е трудно трима човека да си разделят 5 лева, затова прибал 2 лева, като бакшиш и дал на всеки клиент по 1 лев ресто. Всеки от клиентите е платил по 10 лева и е получил ресто от 1 лев.

В такъв случай всеки е платил по 9 лева, или общо 27 лева. Пиколото е прибрало 2 лева, които като прибавим 27-те лева, които са платили клиентите прави 29 лева.

Къде е губещия се лев?
    тука си е левчето!

25 взима рецепциониста 2 взима пиколото и по 1 левче ресто...

т.е. всеки клиент плаща по 9лв за нощувка, а дава по 10, получава 1лев ресто, а рецепционистът лъже клиентите и дава на пиколото(понеже е клошар) 2лева...

Цитирай Първоначално написано от dead_princess
    М, на 11-то ниво с книгата и страниците, някой може ли да ми каже какъв е отговора или да даде жокер ?
    999 май беше

Цитирай Първоначално написано от Whoopdedoo
    Цитирай Първоначално написано от dead_princess
    999 май беше
    Да, 999, защото като съберем 1 - 998 + 1000ната страница стават точно 999 лъжливи страници.

Цитирай Първоначално написано от Greennight

2)Пренаредете буквите в НАУМ ДАДЕ, за да получите една дума.

Отговора е една дума Това е като "Напиши нещо"

Голям фен Аватара на go71n
    тоя модератор квото не може да измисли отговор го изкарва като тъпотия и колко тъпо е зададен въпроса и колко хиляди отговора има

ето ти нещо ясно и точно

Ромео се прибрал след пиянски запой и си легнал до Жулиета. През ноща се сабудил жаден напипал някакъв съд с вода на шкафа до него изпил водата и пак заспал. на сутринта като се събудил Жулиета била мъртва. пита се защо е умряла Жулиета??

п.п 100 процента съм сигурен, че мода пак ше ревне, че за да я решиш трябва да мислиш като автора
    Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``

Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!

women are people too
    sometimes

Жулиета умира, защото Ромео й е изпил водата ... хммм Не може за една вечер да умре от дехидратация... Ще го мисля тази вечер !

Град
    Варна
    go71n, за твое добро е да си запазиш саркастичния и жлъчен тон за друго място.

Град
    София
    И тва за златната рибка не е много коректно Възможно е да им е спряла водата,а Жулиета да е имала спешна нужда да си изпие лекарствата....

Хахаххаха бахти малоумното е това с рибката

ladyDi това имах предвид, тази загадка я знам от около 4 години и отговора е ' защото е рибка ' .. но ето на серсей му е тъпа загадката, този път модератора не знам как се досети просто или е проверил в гугъл или я е знаел преди това, но в никакъв случей загадката не беше логична и се иска изкривено мислене ( точно това модератора уплю в предишните си 4 поста в тая тема ), но тук го приложи и не каза ' абе тая загадка е много тъпа трябва да мислиш като автора '

п.п не съм съркастичен просто отбелязвам фактите ; ]
    Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``

Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!

women are people too
    sometimes

съжалявам за спама ето ви нова загадка

Ходят си двама археолози през пустинята и попадат в една пещера. В тази пещера намират 2 голи трупа на мъж и жена, легнали по гръб. Поради специфични условия в пещерата и двете тела били перфектно запазени - с плътта, с всичко.
    Единият учен казал:
    - Това са Адам и Ева.
    Другият веднага се съгласил с него.

Как са разбрали двамата учени, че това са именно Адам и Ева?

women are people too
    sometimes

Град
    Варна
    Това, че загадките са тъпи не означава, че "модераторът" (който между другото си има никнейм) не може да ги реши.

Когато кажеш, че даваш загадка, до чийто отговор трябва да се стигне с логическо мислене, това означава логическо мислене, а не субективните разсъждения на автора и на някой друг, който случайно приема същите радио вълни.

И тия задачки, дето сте се затапвали с тях в шести клас... малко не са за тук, не мислиш ли?

Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Това, че загадките са тъпи не означава, че "модераторът" (който между другото си има никнейм) не може да ги реши.

Когато кажеш, че даваш загадка, до чийто отговор трябва да се стигне с логическо мислене, това означава логическо мислене, а не субективните разсъждения на автора и на някой друг, който случайно приема същите радио вълни.

И тия задачки, дето сте се затапвали с тях в шести клас... малко не са за тук, не мислиш ли?
    ника му е прекалено сложен за да го запомня и напиша, някак си не ми се занимава. защо към теб не се обръщам ' с тая модераторката ' а си пиша LadyDi?
    а относно логическата загадка тая загадка е толкова стара и съм я виждал из толкова форуми в теми от типа ' логически загадки/главоблъсканици ', че направо е смешно казаното от теб.нищо лично, но загадката си е много добра и не е няква супер сложна просто трябва човек да се замисли над това ' напипал някакъв съд с вода и изпил водата ' то е ясно каде е акцента и каде е ключа за решаването

п.п в този форум се регистрирах 2008 година защото във фън фън и пак фън имаше тема точно логически загадки с около 100 страници..

women are people too
    sometimes

30 см. не са много, и на прима виста би ми хрумнало да засмуча с уста тръбата.

дори не я прочетох до край защото я знам, ще уринира в дупката топчето ще изкочи и така ще излезе ; ]

а това с адам и ева няма как да си сетил просто хич не е лесна, но уви да гугъл знае всичко ;x

дай някоя която има минимален шанс да ме затрудни

а това колко съм грамотен, не си ми учителя по БЕЛ та да си доказвам знанията по пунктуация и граматика!

women are people too
    sometimes

Ми и бъдещият ти шеф, няма да ти е учител по БЕЛ, но ще трябва да се доказваш пред него

Цитирай Първоначално написано от Serseri91
    Ми и бъдещият ти шеф, няма да ти е учител по БЕЛ, но ще трябва да се доказваш пред него
    леко, ще се разтечеш

women are people too
    sometimes

Град
    Варна
    Ааа задачката с пинг-понг топчето

manliftingbanner, дай някоя наистина свястна.

мамка му защо се постна 2 пъти тоя коментар може да се изтрие

women are people too
    sometimes

отивам на даскало надявам се да измислите наистина интересна и трудна задачка

ladyDi не я ли знаеше задачката с пинг-понк топчето?
    отговора е малко гнусен, но ...

women are people too
    sometimes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си