- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Главоблъсканици
Двама мъже.Единият рибар, другият ловец.И двамата си имат дни в които лъжат и дни в които казват истината.
Рибарят лъже понеделник, вторник и сряда.
Ловецът лъже четвъртък, петък и събота.
Днес те казват, че вчера и двамата са лъгали.
Кой ден е днеска ?
![]()
![]()
лесна е днес е четвъртък значи отговора е четвъртък, това е нещо като ' ти си пилот на самолет в Париж се качили 534895 човека в Лондон слезли 432949 бла бла бла ' на колко години е пилота?
поне моята логика е така, тази не я бях чувал![]()
Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``
Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!
women are people too
sometimes
ей газиран палячо, не се прави на забавен просто кажи ' не е това отговора ' и готово.Първоначално написано от Serseri91
макар, че в момента друго не мога да измисля като отговор, нещо неделята я няма в условието, но рибаря е далеч от дните в който е лъгал та да тварди, че вчера е лъгал...
Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``
Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!
women are people too
sometimes
Ми ше сера, щот не вкарваш грам мисъл.Все някакви готови отговори.Тази задача не е нито уловка, нито нещо друго.Просто трябва да помислиш върху даденото.
готов отговор? отговора сам си го измислих кое му е готовото не знам ся ми хрумна друго, но пак се спирам на четвъртак...
рибаря казва истината, тоест вчера ( сряда ) е лъгал а ловеца лъже, че вчера е лъгал, но нали днес му е ден за лъгане. така че и това ми се струва като решение?
women are people too
sometimes
и пак отговора би трябвало да е четвъртък
вчера е лъгал тоест в сряда 2 дни след утре пак ще лъже тоест утре ако е петък 2 дни още събота неделя и идва понеделник пак ден за лъгане
за мен отговора е четвъртък
women are people too
sometimes
Тази ми отне доста време.
Излизаш на разходка и виждаш Иван, който се връща от риболов.
-Колко риби хвана, Иване ?
- Бях на риболов с Петър и Стоян, моите братя, и събирахме всичко уловено в една кофа, но аз се изморих и реших да преброя рибите и да си взема дяла.След като ги преброих видях, че не се делят на 3 и затова изхвърлих една, взех си дяла и си тръгнах без да кажа на братята ми.
След малко срещаш Петър, който също се връща от риболов.
- Здравей ! Колко риби хвана ?
- Бях на риболов с Иван и Стоян, моите братя, и събирахме всичко уловено в една кофа, но аз се изморих и реших да преброя рибите и да си взема дяла.След като ги преброих видях, че не се делят на 3 и затова изхвърлих една, взех си дяла и си тръгнах без да кажа на братята ми.
След още малко срещаш Стоян и пак по същият начин:
- Хей, Пешо ! Колко риби улови ?
- Бях на риболов с Иван и Петър, моите братя, и събирахме всичко уловено в една кофа, но аз се изморих и реших да преброя рибите и да си взема дяла.След като ги преброих видях, че не се делят на 3 и затова изхвърлих една, взех си дяла и си тръгнах без да кажа на братята ми.
Колко риби са били уловени, когато Иван е решил да си тръгне?
омг и кой е верния отговор? и не я напасвам,а просто обяснявам защо посочвам четвъртък щото ако кажа само едно ' четвъртък ' после ако е верен отговор ще има ' ти налучкваш и т.н ' аз друго вече наистина не мога да измисля, ще изчакам докато някой даде верния отговор щото ми стана интересно ето нещо лесно от мен.Първоначално написано от manliftingbanner
Семейство живее на осмия етаж в жилищен блок.При изкачвaнe синът ползва асансьора до петия етаж.Оттам до осмия етаж се качва пеша.При слизане влиза в асансьора от осмия етаж и слиза на партера.Защо при изкачване синът не ползва асансьора от първия до осмия етаж?
women are people too
sometimes
серсей смятах смятах и стигнах до 283
283-1 = 282
282/3 = 94
94-1 = 93
93/3 = 31
31-1 = 30
30/3 = 10
така всеки от 3мата е мислел, че оставя по равен брой риби на братята си
тоест 3тия е взел 10 риби, 2рия е взел 31 риби а първия е взел 93
това ли е отговора 283?
women are people too
sometimes
да разбирам ли, че 283 не е верния отговор?Първоначално написано от Serseri91
ето как сметнах
тръгнах от зад на пред
реших, че накрая са останали 31 риби 3тия е извадил 1 и са станали 30 взел е 10 и е оставил по 10 на братята си.
от там умножих 31х3= 93 добавих +1 = 94 броя риби които втория брат е заварил в кофата не е могъл да ги раздели извадил е -1 = 93 риби и е взел е 31 риби охх тука се уплетох остават 62 риби в кофата ох не знам колко е верния отговор първия път като смятах 283 ми се стори логичен отговор![]()
![]()
![]()
![]()
women are people too
sometimes
25 риби е имало първоначално.
От тях Иван изхвърля 1, остават 24, от които той си взима 8.
Когато се сбужда Петър, в кошницата има 16 риби. Той изхвърля 1, остават 15, от които си взима 5.
Когато се събужда Стоян, в кошницата има 10 риби, от които той изхвърля 1. Остават 9, той си взима 3 и за останалите братя остават по 3.
Та... верния отговор (според мен) е 25.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ако имах скенер, щях да ти покажа листа със сметките![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Д - десет![]()
Поне да имаше някаква прогресия...
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Ааа, браво!
Добра логика.
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Муахахахаха.
Само да си намеря стария материал от комбинаторика и вероятности и ше има истински главоблъсканици.
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
понеделник
//искам още, с повече лъжещи персонажи<3