- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- плуване
Здравейте, искам да попитам някой ходили на плуване?Който ходи ще ми препоръча ли хубав басейн. Защото през лятото бях тръгнала обаче се оказа отвратителен басейна. Че даже получих пърхот, а на една фр и се възпали окото. Ако може да не е много далеч от центара. Кажете и какви са цените.Мн благодаря предварително![]()
Не съм от София и немога да ти препоръчам, но съм много щастлив, че си решила да се занимаваш с този спорт.
Аз съм от Враца и тренирам плуване и водна топка, условията за тренировки, въобще не са похвални, но се радвам, че избрах този спорт.
Виж в интернет, поразрови се. Все ще се намери някой хубав басейн с благоприятни условия.
Късмет![]()
На спортната палата тренирай,тренирал съм там 3 години и съм нямал проблемиИ е близо до центъра и са свестни учителите
![]()
Айде да използвам темата, да не правя нова.
Може ли някой от по-напредналите плувци да сподели, дали от плуването е подобрил мускулатурата си ? Имам в предвид някакъв резултат, който повечето хора очакваме от фитнеса/бодибилдинга ? Ясно ми е, че професионалистите правят извънземни тела (гръб особено), но се чудя за колко време става това ?
Първоначално написано от NeSumSuglasen
^ Зависи .. плуването, натоварва определени мускулни групи, следователно ги развива, ако плуваш стабилно, по 2-7 километра на тренировка и си постоянен ще се развиеш и ще постигнеш определени резултати, но не очаквай чудеса
muscle какви чудеса да очаквам .. просто гледам, че професионалистите имат доста добри тела и така. А според телосложението ми плуването е единственият спорт, от който мога да направя тялото, което искам. Бях наблегнал на фитнеса, но след разговори с лекари и специалисти ми казаха, че съм доста висок и едно, че трудно ще направя тяло и друго, че не е хубаво да се натоварвам с толкова големи тежести.Нещо такова беше и ми изредиха следните спортове : колоездене, плуване, волейбол, баскетбол други не мисля, че имаше. Та така като гледам май само плуването ще свърши работа.. комбинирано с лостове ..моля по-напредналите да постнат по 1 коментар ..
Абе вижте спринтьорите(особено негрите)!Е тва е спорта за перфектно тяло.![]()
15 години пък и 100 кила не ми ли е късно ?Първоначално написано от LifeFitness0
Една година труд и ще си точно колкото трябва.А за това дали ти е късно-ако ще ходиш на някви големи състезания може,но за фигура не е.
Naik1 от плуването можеш да направиш много хубаво тяло.Плуването натоварва абсолютно всички мускули дори тези на лицето.Естествено ефекта няма да е такъв,както ако си изпил менделеевата таблица и прекарваш по 4 часа всеки ден във фитнеса,но можеш да направиш доста добро тяло,аз тренирах 3 години и имах доста добре оформени мускули вече,а бях на 11![]()
Дай малко повече информация.Първоначално написано от Greennight
Иначе съм навит за плуването .. харесва ми като спорт, ама те спортовете дето ми харесват са много и няма начин всички да ги тренирам.
Казваш има напредък? Говоря за мускулната маса. Оформянето не е толкова трудно. А пък аз пак ще си ходя и във фитнеса, предполагам, но няма да му наблягам толкова. Предполагам че с правилният хранителен режим ще се получи нещо.
щом си 100кила и не те притеснява оформянето за кво ти е още мускулна маса.. от плуването може да се качи, пробвай да плуваш 2 пъти седмично за една година и ще видиш
Ако от плуване може да се качи значи и от бягане може![]()
От плуване, ако не си твърде възрастен вече, можеш да развиеш белодробен капацитет, гръден кош и тн. Затова плувците изглеждат по-широки. Но изобщо не се надявай на кой знае каква мускулатура, просто не може по този показател да сравняваш плуването с тренировка с тежести/ лостове.
Съгласен съм с горния коментар Аз Съчетавам Лостове + Плуване и Футбол. Но плуването само лятото когато имам свободно Време. Бъди редовен братле с каквото и да се занимаваш резултатите ште са на лице. Бтв ти си имаш достатъчно маса![]()
За едни може да е достатъчна, за други - не![]()
Не че не ме притеснява оформянето, но не ми е фикс идеяИмам познати, които си отделят 2 дни в седмицата само за корем и като свърши тренировката пердашат кардио докато започнат да виждат всичко в черно и жълто.. иначе и аз си имам за сваляне един корем, дето ме поизнервя ама него ще го оставим за малко по-късно. Сега, през зимата когато съм затрупан от месо (фризера едвам го затварям) предпочитам да наблегна на масата и растежа.И явно пак ще им наблягам във фитнеса .. поне докато живея в този квартал. След някой друг месец се местя и там вече ще търся басейни и т.н. Както и да е благодаря за съветите все пак
![]()