.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Литература 8 клас. ПОМОЩ!!!

Имам да пиша интерпретативно съчинение на "Тихият пролетен дъжд" за утре. Понеже отсъствах няколко седмици нямам представа как се прави подобно нещо. Ако някой е до сега е правил или може да пише подобен тип съчинения, моля да помогне. : (

Няма ли по-конкретно зададена тема..?!
    Бъди дявол, за да не те пратят ПО ДЯВОЛИТЕ..

Цитирай Първоначално написано от wali00
    Няма ли по-конкретно зададена тема..?!
    Точно сега ми казаха : ) Темата е: надежда за нов живот.

Никой ли не знае нещо по въпроса?

Супер фен Аватара на Lian4ety
    ЛИС* (Литературно интерпретативно съчинение) е много лесно стига да го схванеш:
    Разделя се на Увод,Теза,Аргументативна част и Заключение.
    1) Увода трябва да те въведе в поставения проблем.
    2) Тезата е сбитата формулировка на идеите, които се разгръщат в аргумента по-точно ясно, кратко и логично.
    3)Аргумента или също неречено изложение е съставено от микротези се излага на показ казаното в тезата ( разяснява се по-точно)
    Всяка микротеза (нова идея) е на нов абзац.
    4) Заключението обобщава накратко казаното в цялото съчинение.

Дано съм ти помогнала Успех
    Най-скъпото е онова,за което плащаме със сълзите си!

Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!

Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!

Съжалявам, че пиша още веднъж, но ако си с учебника на Булвест 2000 на страница 14-15 има анализ, прочети го ще ти помогне

Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!

Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!

Написах го и мисля, че се получи добре. Ествествено много си помогнах с едни материали, които намерих. Надявам се да не е кратко : ( - една страница голям формат и още малко отзад.

Ако на някой му се чете:
    http://prikachi.com/images/119/2633119D.jpg
    http://prikachi.com/images/120/2633120N.jpg

Идеи за заключение?

Лично на мен ми харесва. Мисля,че заключението трябва да е нещо като:
    В лирическият герой се пробужда надеждата и радостта, стоплила душата му, но в реалността тази красота умира.

Цитирай Първоначално написано от Lian4ety
    Лично на мен ми харесва. Мисля,че заключението трябва да е нещо като:
    В лирическият герой се пробужда надеждата и радостта, стоплила душата му, но в реалността тази красота умира.
    Благодаря ти много!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си