.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Hybrid View

Химия - помощ

8ми клас съм. Имам проблем с химията. Не я разбирам. То още от миналата година не разбрах "основите" на химията, че тая година неви задачи уравнения формули... Таа искам да ми обясните как се извършва изравняването? Например - Ca(OH)2 + HCl ---> CaCl2 + H2O

И ако може да ми обясните как става прехода.

(където има 2,3 означава, че е индекс)

Супер фен
    Ca(OH)2 + 2HCl ---> CaCl2 + 2H2O

2Ca + O2 --> 2CaO
    CaO + H2O --> Ca(OH)2 + Q
    Ca(OH)2 + 2HCl ---> CaCl2 + 2H2O
    Ca + 2HCl --> CaCl2 + H2
    CaO + CO2 --> CaCO3

Помолих да ми се обяснят. така нищо не схващам

Супер фен
    Изравянането: Трябва да имаш еднакъв брой атоми на веществото на входна и изходна позиция (демек между знака -->).
    Прехода ти е дадено 1то вещество и се пита с какво вещество трябва да влезе в реакция, че да се получи веществото след знака "-->"

Голям фен Аватара на DREAM95
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Изравянането: Трябва да имаш еднакъв брой атоми на веществото на входна и изходна позиция (демек между знака -->).
    Прехода ти е дадено 1то вещество и се пита с какво вещество трябва да влезе в реакция, че да се получи веществото след знака "-->"

„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт

Ако може и на мен малко да помогнете? Имам три основи как да разбера коя е калциева??
    Life is too precious to worry about stupid shit. So have fun, get drunk, fall in love, say what you wanna say and do what you want to do. Regret nothing and don't let people who don't matter, bring you down. :]

Хубаво ще е ако кажеш какво точно не разбираш. Ако не знаеш как се пишат формулите, еми то просто трябва да седнеш и да ги научиш

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Цитирай Първоначално написано от blo0dc0untess
    Ако може и на мен малко да помогнете? Имам три основи как да разбера коя е калциева??
    Ca(OH)2 се доказва с CO2 при което се получава CaCO3(утайка) :

Ca(OH)2 + CO2 = CaCO3 + H2O

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от DREAM95
    Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Много се дразня на елементи като теб, всъщност рег във форума си направих точно за един такъв като тебе ! Като нямаш какво да кажеш --> ЗАМЪЛЧИ!
    БЛАГОСЛОВЕНИ ДА СА ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ КАКВО ДА КАЖАТ И ВЪПРЕКИ ТОВА МЪЛЧАТ!

Просто искам да ми се обясни как става изравняването. За прехода знам че е дадено 1то вещество и се пита с какво вещество трябва да влезе в реакция, че да се получи веществото след знака "-->, но немога да разбера какво е веществото - например 2Ca + O2 --> 2CaO или Ca + 2HCl --> CaCl2 + H2 ... как се разбира кви букви треа да се напишат

anonymous546178
    Guest
    Това не са просто букви...Започвай да учиш химията отначало, човек

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от judje
    Просто искам да ми се обясни как става изравняването. За прехода знам че е дадено 1то вещество и се пита с какво вещество трябва да влезе в реакция, че да се получи веществото след знака "-->, но немога да разбера какво е веществото - например 2Ca + O2 --> 2CaO или Ca + 2HCl --> CaCl2 + H2 ... как се разбира кви букви треа да се напишат
    Научаваш свойствата на основите/киселините. Така ще можеш да прецениш с какво може/ не може да взаимодейства дадено вещество.

Град
    Плевен
    Цитирай Първоначално написано от judje
    Това не са букви
    Всяка хим. реакция е превръщане на веществата, а веществата се пишат с формули

Това дето ти писаха по горе че трябва да научиш за основите и киселините за да знаеш продукта -не е вярно.

2Ca + O2 --> 2CaO
    Ca + 2HCl --> CaCl2 + H2

в случая това зависи от свойствата на IIA-група.
    металите от там образуват оксиди който са основни оксиди.
    Тогава вече знаеш защо 2Ca + O2 --> 2CaO.

В другото уравнене има метал от IIA + Киселина.
    С киселините отделят водород. тогава получава Ca + 2HCl --> CaCl2 + H2

Като цяло общите свойства се определят от групата в която се намира елемента..като винаги има някои изключения

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си