Окей, вече от една година имам адски много пъпки по лицето. ;х
Принципно съм адски нервен човек и заради това ми се появят най-много - поне така ми беше казано - и не мога да се променя. Освен това съм на 15, пубер етц етц. >_>"
Още от началото на миналата година почнаха да ми се появяват едни много големи >.< И аз без да се усещах почнах да ги чопля, и баща ми като видя почна веднага, "вече ще ти ги стискам, че така ще излезнат белези"... да, ама друг проблем е, че ми казаха, че ако ги стискат остават белези.
И така и стана. Появиха се белези - не мога толкова много да се оплача, де, защото мина година и вече едва са забелязват.
Но пак почнаха да ми се появяват, а баща ми не спира да ги стиска.
Купих си Имекс, което е някакво лекарство, 1г маз съдържа тетрациклинов хидрохлорид 3%. Прилага се върху кожата на проблемните места.
Един път си го нанасях в училище и ме питат това фондьотен ли е (без да са видяла самата опаковка) - но след като всичко бях намазала стана ясно че не е, по простата причина, че всичко става на коричка и е изключително грозна гледка. Общо взето ползвам Имекс от някъде 9 месеца и...няма особено ефект. Да не кажа, че няма никакъв.
Началото на октомври си взех Зинерит, уж много нахъсана да го използвам, обаче само като го помирисах си викам, "няма шанс". Нямате идея колко гнусно ми беше да си го слагам това нещо T_T Сложих го три пъти макс и се отказах...естествено, че баща ми не разбраха за моето отказване, де, иначе щях да съм мъртва ;д
Но става адски зле положението QQ Вече на всяка седмица ми излизат по около 3 пъпки. Ограничила съм сладкото до минималната граница - максимум половин шоколад ям на седмица, и това е >.<
Междувременно си купих пудра Manhattan Clearface - само колкото да крия белезите, които са ми останали, не пъпките, но почвам да си мисля, че ми дразни кожата и + това няма почти никакъв ефект. Мислех си дали да не си взема фондьотен да прикривам всичко, обаче си викам, "не искам да изглеждам като поредния клоун в даскало".
Та както и да е, да обобща въпросите си..
Да стискам, или да не стискам? Като стискам принципно просто слагам Имекс после над тях, но както казах се образуват едни ужасни корички T_T А като не стискам могат да останат така със седмици, която ми е адски неприятно.
Някакво лекарство, което работи? Склонна съм отново да пробвам Зинерит, обаче пак казвам, че би ми било адски неприятно >_>
Да използвам фондьотен или пудра, и въобще да използвам ли някое от тях, или биха вредили на много проблемна кожа? <,<
edit: и някакъв начин да спра появата на пъпки? или поне да станат по-малко? ><