- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Геометрична задачка 7кл
Здравейте! Имам една задача,която трябва да е решена до понеделник,а аз съм зле с математиката7 клас съм,вижте задачата:
Лъчът ОС е върешен за ъгъла AOB.Ако ъгълът AOC=40 градуса,а ъгълът AOB=65 градуса,намерете градусната мярка на ъгъла COB!
Начертах си го,ноо незнам как да намеря колко градуса е COB,може да е елементарно,но наистина не го разбирам! Благодаря предварително,на този,който ми помогне!![]()
I held on your promise that you'll be around.It's crazy but I'm falling apart,It's crazy how you're leaving me scared.It's crazy but I'm gonna insane,feeling lost,confused and ashamed.It's crazy,hope you're feeling my pain!
Имаш 1 голям ъгъл който е 65 градуса (AOB)
Той е разделен на 2 по-малки от лъча OC (AOC и COB)
AOB = AOC + COB
Имаш, че AOB = 65 градуса и AOC = 40 градуса
65 = 40 + COB
COB = 65 - 40
COB = 25 градуса
Боже...![]()
В кой клас се учеше събиране и изваждане на двуцифрени числа?Първоначално написано от PinkPan7her
![]()
В вториПървоначално написано от zdrasti9182
![]()
А в кой клас беше правилото за "в" и " във" ?Първоначално написано от SiSi7yYy
искам да благодаря на кибершотА на другите-знам как се изваждат числата,незнаех,че трябва да се извадят! Айде не обсъждайте моите знания,ако не можете или не искате да помогнете-не го правете!
I held on your promise that you'll be around.It's crazy but I'm falling apart,It's crazy how you're leaving me scared.It's crazy but I'm gonna insane,feeling lost,confused and ashamed.It's crazy,hope you're feeling my pain!
също вЪВ вториПървоначално написано от martinkata
![]()
Нямаше логика,беше любов.
Tва го знам, ама лелеле как не искам да си припомням за 7ми клас![]()
Never Shout Never - The Past
"I've been smoking the green
Since i was merely fourteen
Just to find an escape from this town
That was so mean to me..."♥
Ти не искаш да си припомняш, а авторката е 7 клас и не може да реши ТОЗИ пример... Питаш ли я, а?
E кв'о? Всеки минава през 7ми клас ?!Първоначално написано от zdrasti9182
А и плюс т'ва във втория пост някой и е помогнал.
Never Shout Never - The Past
"I've been smoking the green
Since i was merely fourteen
Just to find an escape from this town
That was so mean to me..."♥