Цитирай Първоначално написано от jghgh
Може поне малко да се аргументираш, ако не искаш да те мислят за хейтър, а моята драма е, че не мисля че с нещо съм заслужила, да ме мислиш/-ите/-ят за толкова несъобразителна и тъпа - едва ли не съм била мислила, че само заради географските дадености Норвегия е по-богата. Това не е така на 100%, но според мен си е някакъв фактор.
Като не е, или съм само частично права, обясни. Не разбира защо скачаш винаги с иронията - повечето хора като видят, че някой не знае, му обясняват.

За Норвегия, добре знам, че тяхната политика е по-различна от нашата, пък и има примери за развити държави без ресурси (пр. Япония, но пък са страшно дисциплинирани)

Затова смятам, че освен география, трябва да се учи много история (тя помага да разбереш политиката по-добре), философия(психология), БЕЛ ... някак по-социално си ги представям нещата - да излизат някакви хора от тея училища - напред в хуманитраните науки, както и запознати добре с изкуството (за разлика т сега)
Признавам, че капитулирам пред тежката задача като политолог /или поне бъдещ такъв/ да обясня простичко на гимназист защо една държава е по богата от друга. Във форум с няколко изречения. Т'ва си е цяло изкуство.
Защо се тормозиш с подобен род разсъждения ?

Както и да е де.. цялата дискусия не върви правилно, но да видим до къде ще го добутате този тежък воденичен камък, наречен образование