Реших да постна нещо, макар че ми се спи, но карай
От 1 до 4 клас - няма промяна на предметите.
От 5 до 7 клас - основните предмети са БЕЛ и Мат. , като география и история се обединяват под Човекът и обществото, а биология и малко физика и химия - Човекът и природата.
а) От 6 до 7 клас - Човекът и обществото и Човекът и природата се разделят на отделни предмети. Така учениците могат да опознаят материяла повече и могат да го изберат като профил след 7ми клас. Материята на всички дисциплини ще се преподава така, че максимум часова на ден да са 6.
8ми клас - същото като сега. Подготвителни класове спрямо профилът.
От 9 до 12 клас - БЕЛ и Мат. остават задължителни предмети. Основават се две глави групи предмети - Хуманитарна и Природо-математическа. Хум. група е създадена от история, география, психология и другите предмети, които се учат в по-горните класове. Природо-мат е създадена от физика, химия и биология. Последната група е по-скоро извънкласна - ФВС и изкуство ( музика, ИИ, ИТ и ФВС). От групите Хум. и П-м. се избира по минимум един предмет, а при профилиращи гимназии - два. ФВС и изкуство е извънкласна дейност с отново 1 задължителен предмет.
Този план е по-скоро свързан с оплакванията на учениците, които смятат, че учат излишни неща. Так те самите могат да изберат какво да учат