Цитирай Първоначално написано от Whoopdedoo
последния път по математика учихме изваждане и събиране, а предпоследния закръгляне на числата и такива неща,
Have fun being a retard...

А това с наблягането на хуманитарните предмети е толкова тъпа идея, че не знам откъде да започна.

1. Било само за такива, които искат да стават специалисти - еми не си ли се замисляла, че това е значителен брой от учениците, особено от момчетата? Някъде около половината? Защото приблизително 50 на 50 е съотношението на хората с хуманитарно ориентиран срещу природонаучно ориентиран мозък. А ти говориш за тях все едно са 2-3%.
2. Не смяташ ли, че трудовият ни пазар, който изпитва недостиг на математици, инженери, програмисти и химици, ще пострада сериозно? Повечето хора, когато им се набива в главата литература и философия, ще се откажат да учат природните науки, защото това ще им създаде допълнителен стрес.
3. Как ще се аргументираш, че само хуманитарните науки произвеждат качествени личности? Аз мисля, че е точно обратното. Аз лично всеки ден се хващам за главата как някои хора нямат елементарно логическо мислене и не могат да направят очевидни взаимовръзки между явление А и явление Б. Иначе за комуникация и говорене на празни приказки са първи там.
4. Интензивното изучаване на хуманитарни дисциплини е невъзможно без да се изучават и природоматематически такива. Чуждите езици например за мен са много повече математика отколкото хуманитарна дисциплина. Писането на ЛИС може да се сведе до доказателство на геометрична задача: имаш такива и такива факти в текста, СЛЕДОВАТЕЛНО можем да направим еди-какво си заключение. Историята НЕ МОЖЕ да се анализира без да се правят логически взаимовръзки, без тях е просто сухо зубрене на дати и факти, а не е това идеята.