- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Реформи в образователната система?
PainMonopoly, аз открих своите пробойни в мнението си, но все пак мисля, че може да се съкрати малко материалът и да има компромисен вариант в 10 клас да продължаваш с някой ЗИП, както каза Бианка.
Започвам така да си го мисля.
Например законът на Ом го уча в 10ти клас, но го уча и в 7ми, ако не се лъжа (може и по-рано), което е..?
Мен винаги ми е било интересно по физика за енергиите и зарядите, но има хора, на които не им е, затова може да се сгъсти материала и вече който желае, специализира в дебрите на природоматематическата наука...
Иначе си прав...
А относно някои изказвания за максимум 6 часа всеки ден, според мен пък не е проблем учениците да имат всеки ден по 7 часа.
Като от 1 до 7ми клас се сгъсти значително материята, защото по Родинознание и Биология в 7ми клас аз помня че учех главно странни неща, примерно дъвча 1на седмица за симбиозата - зле е според мен.
Не пречи да се погърчат децата до 10ти клас, но със сбит материал с по-съществените неща, които дават обща култура, а не с много неща - така че например генетиката да се пада в 9ти, 8ми клас...
Или аз не знам..
Но ще следя с удоволствие темата..
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride