.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Тема: Лош дъх

Hybrid View

Лош дъх

Хора помогнете плс! Мия си зъбите всеки ден и всяка нощ, но 15 след като съм си ги измил отново започва да мириши. Много е гадно. Дъвките помагат само временно. Някакви съвети?

Голям фен Аватара на Moderatorius
    Ами не мий само зъбите, ами внимателно измивай и езика, и цялата уста. После изплаквай устата с вода за уста и не мисля, че ще имаш проблеми.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Зъби лекуваш ли? Да си посещавал скоро УНГ?
    Сподели повече неща. Лошият дъх може да идва от къде ли не!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Между зъбите след ядене попадат малки хранителни остатъци, които до няколко часа започват да гният и отделят неприятна миризма. Четките понякога са безсилни да достигнат до всички ъгълчета на устната кухина и храната необезпокояване се разгражда. Вече е модерно да се използват конци за почистване след хранене, но и те трудно могат да се използват към задните редове зъби. Там се намесват клечките за зъби, които внимателно трябва да изкарват малките бели остатъци от храна и така да хигиенизират устата. Не ръгайте безразборно, защото може да нараните венеца или да откъртите парчета от зъбите. Действайте елегантно, но категорично. !!!
    Който се смее над белега,не познава какво е рана!Уилям Шекспир

Оправи си развалените зъби, мий ги редовно, храни се редовно, не пуши, провери за инфекции по устната кухина и си ок.

Senior Member Фен Аватара на BlackCross
    Град
    Варна
    Дъвка орбит...
    ----

-
    I'm gonna chase this whiskey with Patron
    I wanna girl in my lap and a Jagerbomb

Възможна диагноза: лош дъх в резултат от задържане и загниване на храна в стомаха
    От личен опит: поне за няколко седмици яж само сурови плодове, ядки и зеленчуци и от време на време някоя зърнена храна (сготвен ориз, жито, овесени ядки...), а също и бобова (боб, грах, леща (готвени!)). Проблемът е, че месото направо гние в стомаха, и за да се изхвърли по-бързо от организма, червата на хищниците са доста по-къси. Сравни: месоядните животни имат чревен тракт само 3 пъти колкото дължината на тялото им, тревопасните - 10 пъти от дължината на тялото им, плодоядните животни и човекът - 12 пъти от телесната дължина. Освен това стомашната ни киселинност е 20 пъти по-слаба от тази на хищниците. Стомашният сок не може да разгради както трябва месната храна, червата ни не могат достатъчно бързо да се оттърват от месото, което сме изяли, и храната гние в стомаха, ставайки причина за много болести, неразположения и едно от тях е лошият дъх. Само за няколко седмици опитай без месо, мляко и яйца и 100% гаранция, че миризмата ще изчезне. И пий вода не по-малко от 4 литра на ден.
    Не се стряскай! Аз съм опитала това и все още съм жива. И се чувствам страхотно както никога досега!

Повече от фен Аватара на autumn666
    Каква паста за зъби ползваш? Може да не е достатъчно добра. Повярвай ми, има разлика между пастите, пробвай друга?
    Знам че 90% от лошия дъх е следствие на бактерии в устата, които хората приемат чрез храна (не добре измити плодове и зеленчуци, лапане на химикалки и пр.) Влажната среда дава на бактериите възможност да се размножат и да замиришат. :/
    Както вече споменаха, измивай добре не само зъбите, но и цялата уста. Ако трябва масивно си купувай дъвки, ъм можеш да ползваш освежител..
    Както казах, пробвай различна паста за зъби - отде да знам... ако проблемът продължи.. отиваш при зъболекаря си, питаш го какво можеш да направиш, и тва е.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си