Тъй като бях набеден ,че оспамвам една друга темичка ,реших просто да отворя нова.
Тук няма как да ме обвините нито че спамя темата ,нито че спамя разделa.Enjoy.
И така ,имам следните въпроси към вас и след като аз ... да кажем отговорих на вашите ... надявах се и вие да ми върнете услугата .
Въпрос номер 1 : Защо хората с някакви религиозни вярвания се обиждат ,когато някой каже ,че религията им е "глупост" ,а в същото време си позволяват да твърдят ,че атеистите са заблудени / неспособни да разберат ?
Какво ви кара да смятате ,че ВИЕ сте тези ,които "разбират" ? Вярата ви ли ?
Въпрос номер 2 - ориентиран главно към Християните : Не смятате ли ,че моралът ,който се изисква да придобиете за да угодите на вашия Бог е малко ... нестандартен и прекален ? Всъщност , вие спазвате ли всички тези неща ,написани в Библията или просто се пишете за християни ,защото вярвате ,че има Бог ?
Въпрос номер 3 : Ако хипотетично си представим ,че един ден се докаже ,че Бог няма , в какво ще се превърне живота ви ? Греша ли като считам ,че чрез религията вие се опитвате да придадете смисъл на живота си ?
Въпрос номер 4 : Осъзнавате ли ,че същите тези хора ,които наричате "недоразвити" или "неспособни да прозрат истината" са приели за истина ,че Бог няма. Както и Рай ,в който да отидат ако бъдат ... ??праведни?? ? Вие бихте ли могли да се примирите с факта ,че след смъртта ви ще останат само куп червеи и нищо повече ?
Въпрос номер 5 : (тук получавате и като бонус един отговор ) Със сигурност на всеки му се иска да имаше някакъв Бог или сила ,която да управлява целия този безпорядък и да въздава справедливост. Но според вас ,въпреки желанието си , защо тези хора НЕ вярват в разни божества ? Ама честно ?
Ще се огранича дотук с въпросите ,макар че имам още много.
Искахте аргументиран спор - нека си спретнем един.