- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Развиване на духа и тялото-бойно изкуство
Миналата година се създаде ново бойно изкуствo и система в едно.То сформира над 5 бойни изкуствa между,които са айкидо,бразилско джу-джутсу и суй шин рю.То може да се тренира в София и цялата страна,но за момента е развито само в София и другите държави и от следващата година имаме школа и в Скопие-Македония.Който има желание да тренира това ново бойно изкуство ще му кажа повече информация ето и малко за него.:
Това е стил с много твърд контакт и много красива работа.Той съчетава в себе си,както бързи удари и рязки хвърляния,така и твърда борба на земята.Това е ново бойно изкуство,което демонстрира силата и издражливоста на българите.Този стил демонстрира силният български дух.Той съдържа в себе си много силни бъларски черти,като сила,борбеност,непоколебим ост,бързина,вяра.Този стил се базира на няколко части:
-Ударна техника-30 техники
-Хватови техники-40 техники
-Хвърляния-70 техники
-Техники на земята-30 техники
-Техники срещу оръжия нож и палка-100 техники.
Поясната система е много различна:
5-то кю черен пояс с бяла лента-Черното символизира нечистото и лошите хора и помисли,а бялото символизира началото на изчистване на духа.
4-то кю черен пояс с жълта лента-Черното символизира нечистито и лошите помисли,а жълтото символизира слънцето,светлото и добротата.
3-то кю черен пояс със зелена лента.-Черното символизира нечистото и лошите помисли,а зеленото символизира природата и хармонията.
2-кю черен пояс със синя лента.-Черното символизира нечистото и лошите помисли,а синьото символизира океана и безкрайноста.
1-кю черен пояс със кафява.-Черното символизира нечистото и лошите помисли,а кафявото символизира земята и твърдоста.
1-ви дан черен пояс с червена голяма черта.Черният пояс със червена голяма лента.-Черното символизира нечистото и лошите помисли,а червеното символизира кръвта,борбеноста.Колкото повече има война притежеващ този пояс.Толкова повече е дал за обществото и за себе си.Толкова повече се е борил.
Създателя на този стил Atarashii gakko no hogo-sha Здравко Пенев.Притежаващ черно кимоно с черен пояс и голяма черна линия символизира любовта към живота и безкрайната борба.Той има черно кимоно с много червени символи.Това символизира кръвта.
преди около месец.
Свободен тръгнал по своят път никой не може да ме изпревари.
TANAJUTSU
Хахаха не знам кво да напиша :Д
Аз знам -![]()
![]()
![]()
crs, дай ни още малко информацияНа колко години си, какъв опит имаш като треньор (колко години и къде) и т.н.
![]()
Тренирам от 6 годишен започнал съм с шотокан,айкидо,суи шин рю,кикен джутсу,кио-джутсу,пекити таршия кали,бразилско джу-джутсу и няколко други неща тренирам над 10 години и нагоре и такаПървоначално написано от HHristov
И който не иска да тренира да не пише тъпотий.
TANAJUTSU
ОССУ пЪзителю на силата.
Нека ви светна що за цветуща личност е другаря Здравко Пенев или иначе казано "crs".
В един друг форум е познат под прозвището "DJ_DAKO" - много интересна личност. Мнението за възможностите му по отношение на бойните изкуства може да прочетете на този адрес http://daobg.com/index.php?showtopic=44793&st=0
Може да се посмеете и във Facebook http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=109208592456088
Момчето не разбра, че не става за тази работа. Тренирал шотокан... а защо пропусна да споменеш,ч е те изритаха от залата като пумияр?
Пропуснал си да споменеш и за увлечението си по Дайдо Джуку... за справка въпросния crs бе посещавал 2-3 тренировки по Кудо и тъй като не бе удовлетворен от преподаването на единствения представител на Кудо за София, реши, че трябва да се нагърби с не леката задача да води тренировки по този боен спорт. Но за да водиш тренировки трябва да имаш и някакви знания и умения, а споменатата личност Здравко си няма и хал хабер от бойни изкуства. Ако някой запознат с бойната материя му погледне клиповете, от там си луха на некомпетентност.
Накрая момчето установи, че има мноооого да се труди по залите, затова избра по-лесния път - да си създаде собствена бойна система.
Хвала на такива майстори!!!
ПП. Това, че си се мяркал за по 2-3 тренировки по БДжДж, Кудо и тн. не означава, че си се занимавал с тези бойни изкуства!
http://www.youtube.com/watch?v=_tLUVUNE8Oc
.... ударите и ритниците, които се опитваш да направиш ме шокираха!
иначе ми е интересно в какво се състои това бойно изкуствокъде,кога и от колко часа са ти тренировките, а и приемат ли се хора, трениращи други бойни изкуства/спортове
имаш ли някакъв вид лиценз,за да преподаваш, защото от такив вид спорт могат да се получат много сериозни травми?
Този който не пада, не се изправя.
Леле що не ме предопреди да се държа здраво за стола преди да отворя видеото![]()
Нямам думи...клипчето е покъртително..
"Великият боец" който прави лицеви като момичетата тичайки из софийските поляни по кимоно![]()
То остави техниката, поне да можеше лицеви и набирания да прави както трябва..
А тоя дето пее.наясно ли е,че съм започнал с айкидо?и пекити кали и тренировките не са по дайдо джуку синко а по кудо-кудо кай организацията ако не знаеш какво е това е суи шин рю.И да имам лиценз разбира се ,който не е издаден от България.И нещата на клипа са форми само.
и мога да твърдя,че дайдо джуку е най-несериозната организация в България.И не съм тренирал само бразилско,а много други неща.Не ми е ясно за какво дрънкате...клоуни много страшни.
http://www.youtube.com/watch?v=Rsr8Xr6Mxxc
TANAJUTSU
Не съм запознат, че си започнал с айкидо, тъй като по-горе чета следното
"Тренирам от 6 годишен започнал съм с шотокан", а дори да си започнал с айкидо пак ударите, които правиш са смешни .. особено с ръцете.
А от клипа техниката, която е на 1:02 е меко казано несериозна. Щом си такъв експерт ще разбереш защо
![]()
кажи кога имаш тренировки, за да намина и да го пробвам това tanajutsu
та тея неща през живота си не съм ги чувал, сигурно са измислени от някои колеги македонци или сърбиПървоначално написано от crs
и по тва "изкуство" какви са правилата за спаринг
то 2 от тях и гуугъл не ги е чувал![]()
Темата е ебавка.. то е ясно или автора е някакъв болен мозък
за съжаление май е 2то![]()
Точно на мен не ми обяснявай какво е Дайдо Джуку Кудо и аджеба има ли почва у нас.
Имал лиценз хахахааххаха. И кой ти го даде? Халипавия Крав Мага експерт - минджата от мазето ли? И на теб и на Алексчо много ви знаят устичките, но последния се усети, че ако много знае не го чака нищо добро, но явно ти не можеш да вденеш.
За всички останали - насладете се на още един клип http://www.youtube.com/watch?v=6gHrh...eature=related
ПП. Да говориш на по-възрастни от теб на "синко" е леко несериозно. Тази забележка не ти се прави за първи път.
Ти май не си погледнал/а поставения по-горе линк от мен. Определено е второтоТемата е ебавка.. то е ясно или автора е някакъв болен мозък![]()
Лицевите ги прави г/д правилно за трицепс.Набиранията са за бицепс и те стават, но той неможе да се набира.Отностно ударите без коментар
Господ създаде човека.Човекът създаде стероидите.Стероидите направиха човека по – силен от Господ
Хахахаа те момичетата правят по-хубави лицеви, то ше кажеш че иска да го вкара на земята после си вдига главата нагоре и гърдите и посе и гъза мърда![]()
автора ще благоволи ли да даде инфо кога и от колко часа са му тренировките, за да видим за какво става въпрос![]()
пусто любопитство![]()
Все пак той е измислил диагоналния лоу кик
ааа бъди спокоен, просто преоткрива топлата вода, има доста преди негоПървоначално написано от HHristov
![]()