.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 85

Град
    Sofia

Развиване на духа и тялото-бойно изкуство

Миналата година се създаде ново бойно изкуствo и система в едно.То сформира над 5 бойни изкуствa между,които са айкидо,бразилско джу-джутсу и суй шин рю.То може да се тренира в София и цялата страна,но за момента е развито само в София и другите държави и от следващата година имаме школа и в Скопие-Македония.Който има желание да тренира това ново бойно изкуство ще му кажа повече информация ето и малко за него.:

Това е стил с много твърд контакт и много красива работа.Той съчетава в себе си,както бързи удари и рязки хвърляния,така и твърда борба на земята.Това е ново бойно изкуство,което демонстрира силата и издражливоста на българите.Този стил демонстрира силният български дух.Той съдържа в себе си много силни бъларски черти,като сила,борбеност,непоколебим ост,бързина,вяра.Този стил се базира на няколко части:

-Ударна техника-30 техники
    -Хватови техники-40 техники
    -Хвърляния-70 техники
    -Техники на земята-30 техники
    -Техники срещу оръжия нож и палка-100 техники.

Поясната система е много различна:

5-то кю черен пояс с бяла лента-Черното символизира нечистото и лошите хора и помисли,а бялото символизира началото на изчистване на духа.
    4-то кю черен пояс с жълта лента-Черното символизира нечистито и лошите помисли,а жълтото символизира слънцето,светлото и добротата.
    3-то кю черен пояс със зелена лента.-Черното символизира нечистото и лошите помисли,а зеленото символизира природата и хармонията.
    2-кю черен пояс със синя лента.-Черното символизира нечистото и лошите помисли,а синьото символизира океана и безкрайноста.
    1-кю черен пояс със кафява.-Черното символизира нечистото и лошите помисли,а кафявото символизира земята и твърдоста.

1-ви дан черен пояс с червена голяма черта.Черният пояс със червена голяма лента.-Черното символизира нечистото и лошите помисли,а червеното символизира кръвта,борбеноста.Колкото повече има война притежеващ този пояс.Толкова повече е дал за обществото и за себе си.Толкова повече се е борил.

Създателя на този стил Atarashii gakko no hogo-sha Здравко Пенев.Притежаващ черно кимоно с черен пояс и голяма черна линия символизира любовта към живота и безкрайната борба.Той има черно кимоно с много червени символи.Това символизира кръвта.
    преди около месец.
    Свободен тръгнал по своят път никой не може да ме изпревари.

TANAJUTSU

Хахаха не знам кво да напиша :Д

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Аз знам -

crs, дай ни още малко информация На колко години си, какъв опит имаш като треньор (колко години и къде) и т.н.

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от HHristov
    crs, дай ни още малко информация На колко години си, какъв опит имаш като треньор (колко години и къде) и т.н.
    Тренирам от 6 годишен започнал съм с шотокан,айкидо,суи шин рю,кикен джутсу,кио-джутсу,пекити таршия кали,бразилско джу-джутсу и няколко други неща тренирам над 10 години и нагоре и така

И който не иска да тренира да не пише тъпотий.

TANAJUTSU

ОССУ пЪзителю на силата.
    Нека ви светна що за цветуща личност е другаря Здравко Пенев или иначе казано "crs".
    В един друг форум е познат под прозвището "DJ_DAKO" - много интересна личност. Мнението за възможностите му по отношение на бойните изкуства може да прочетете на този адрес http://daobg.com/index.php?showtopic=44793&st=0
    Може да се посмеете и във Facebook http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=109208592456088
    Момчето не разбра, че не става за тази работа. Тренирал шотокан... а защо пропусна да споменеш,ч е те изритаха от залата като пумияр?
    Пропуснал си да споменеш и за увлечението си по Дайдо Джуку... за справка въпросния crs бе посещавал 2-3 тренировки по Кудо и тъй като не бе удовлетворен от преподаването на единствения представител на Кудо за София, реши, че трябва да се нагърби с не леката задача да води тренировки по този боен спорт. Но за да водиш тренировки трябва да имаш и някакви знания и умения, а споменатата личност Здравко си няма и хал хабер от бойни изкуства. Ако някой запознат с бойната материя му погледне клиповете, от там си луха на некомпетентност.
    Накрая момчето установи, че има мноооого да се труди по залите, затова избра по-лесния път - да си създаде собствена бойна система.
    Хвала на такива майстори!!!

ПП. Това, че си се мяркал за по 2-3 тренировки по БДжДж, Кудо и тн. не означава, че си се занимавал с тези бойни изкуства!

Повече от фен Аватара на smeshnik
    Град
    Столицата
    http://www.youtube.com/watch?v=_tLUVUNE8Oc

.... ударите и ритниците, които се опитваш да направиш ме шокираха!

иначе ми е интересно в какво се състои това бойно изкуство къде,кога и от колко часа са ти тренировките, а и приемат ли се хора, трениращи други бойни изкуства/спортове

имаш ли някакъв вид лиценз,за да преподаваш, защото от такив вид спорт могат да се получат много сериозни травми?
    Този който не пада, не се изправя.

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Леле що не ме предопреди да се държа здраво за стола преди да отворя видеото

Мега фен Аватара на ZipFail
    Нямам думи...клипчето е покъртително..

Супер фен Аватара на fatrat

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    "Великият боец" който прави лицеви като момичетата тичайки из софийските поляни по кимоно

Мега фен Аватара на ZipFail
    То остави техниката, поне да можеше лицеви и набирания да прави както трябва..

Град
    Sofia
    А тоя дето пее.наясно ли е,че съм започнал с айкидо? и пекити кали и тренировките не са по дайдо джуку синко а по кудо-кудо кай организацията ако не знаеш какво е това е суи шин рю.И да имам лиценз разбира се ,който не е издаден от България.И нещата на клипа са форми само. и мога да твърдя,че дайдо джуку е най-несериозната организация в България.И не съм тренирал само бразилско,а много други неща.Не ми е ясно за какво дрънкате...клоуни много страшни.

http://www.youtube.com/watch?v=Rsr8Xr6Mxxc

TANAJUTSU

Град
    Столицата
    Не съм запознат, че си започнал с айкидо, тъй като по-горе чета следното
    "Тренирам от 6 годишен започнал съм с шотокан", а дори да си започнал с айкидо пак ударите, които правиш са смешни .. особено с ръцете.
    А от клипа техниката, която е на 1:02 е меко казано несериозна. Щом си такъв експерт ще разбереш защо

кажи кога имаш тренировки, за да намина и да го пробвам това tanajutsu

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Цитирай Първоначално написано от crs
    А тоя дето пее.наясно ли е,че съм започнал с айкидо? и пекити кали и тренировките не са по дайдо джуку синко а по кудо-кудо кай организацията ако не знаеш какво е това е суи шин рю.И да имам лиценз разбира се ,който не е издаден от България.И нещата на клипа са форми само. и мога да твърдя,че дайдо джуку е най-несериозната организация в България.И не съм тренирал само бразилско,а много други неща.Не ми е ясно за какво дрънкате...клоуни много страшни.

http://www.youtube.com/watch?v=Rsr8Xr6Mxxc
    та тея неща през живота си не съм ги чувал, сигурно са измислени от някои колеги македонци или сърби
    и по тва "изкуство" какви са правилата за спаринг

Град
    Столицата
    то 2 от тях и гуугъл не ги е чувал

Повече от фен Аватара на stayh1gh
    Град
    I'm from where it's forever sunny
    Темата е ебавка.. то е ясно или автора е някакъв болен мозък

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    за съжаление май е 2то

Точно на мен не ми обяснявай какво е Дайдо Джуку Кудо и аджеба има ли почва у нас.
    Имал лиценз хахахааххаха. И кой ти го даде? Халипавия Крав Мага експерт - минджата от мазето ли? И на теб и на Алексчо много ви знаят устичките, но последния се усети, че ако много знае не го чака нищо добро, но явно ти не можеш да вденеш.

За всички останали - насладете се на още един клип http://www.youtube.com/watch?v=6gHrh...eature=related

ПП. Да говориш на по-възрастни от теб на "синко" е леко несериозно. Тази забележка не ти се прави за първи път.

Темата е ебавка.. то е ясно или автора е някакъв болен мозък
    Ти май не си погледнал/а поставения по-горе линк от мен. Определено е второто

Лицевите ги прави г/д правилно за трицепс.Набиранията са за бицепс и те стават, но той неможе да се набира.Отностно ударите без коментар

Господ създаде човека.Човекът създаде стероидите.Стероидите направиха човека по – силен от Господ

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Хахахаа те момичетата правят по-хубави лицеви, то ше кажеш че иска да го вкара на земята после си вдига главата нагоре и гърдите и посе и гъза мърда

Град
    Столицата
    автора ще благоволи ли да даде инфо кога и от колко часа са му тренировките, за да видим за какво става въпрос
    пусто любопитство

Все пак той е измислил диагоналния лоу кик

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    Цитирай Първоначално написано от HHristov
    Все пак той е измислил диагоналния лоу кик
    ааа бъди спокоен, просто преоткрива топлата вода, има доста преди него

Супер фен Аватара на Bianc0
    Психопат....

Правила за публикуване