.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 44

Hybrid View

Интересно в училище

Здравейте, нека в тази тема споделим какво искаме да се промени в образователната система и какво трябва да се направи за да ни е интересно в училище. Просто ми е интересно вие какво мислите.

П.П Дано да няма такава тема

Голям фен

Re: Интересно в училище

Цитирай Първоначално написано от objektivity
    Здравейте, нека в тази тема споделим какво искаме да се промени в образователната система и какво трябва да се направи за да ни е интересно в училище. Просто ми е интересно вие какво мислите.

Защо ли ми се струва, че някой се чуди какво да пише в есето и черпи идеи !

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Искам да има по-строга дисциплина и повече възможности за проекти, за творчество. Другите ми желания са прекалено радикални .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

тоя номер не минава 2 пъти иди и си търси други балъци да ти дават идеи за есето за 1000 лева ....

Да, знам за кое есе говорите, ноооо за съжаление нямам годините, така че...

Град
    Плевен
    Каквото и да се направи..в училище никога няма да е интересно

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Попринцип училището не е предназначено за забавления, а за учене - отиваш там да се образоваш и да стане човек от тебе, както се казва... така че не разбирам какво точно разбираш под "интересно"? Ако става дума за някакви развлечения и т.н. - безсмислено е. Иначе в самото образование трябва да се направят реформи, но едва ли аз съм човека дето да ги определя Като цяло смятам че най-полезното, което би могло да направят е да премахнат ненужните предмети. Да речем например в едно икономическо училище няма никакъв смисъл 8,9 и 10-ти клас да се изучават химия, физика, философия, биология и т.н. Това са предмети, които не донасят никаква полза на учащите в такива училища. На тяхно място може да сложат други икономически предмети, които да са в помощ. Все пак се подразбира, че хората кандидатствали в даденото училище го правят, защото искат да се занимават занапред с финанси, икономика, счетоводство и т.н. А тези, на които са им интересни физики, химии и прочие могат да се насочат към други училища, специализиращи в тая насока Защото много от учениците си губят времето напразно - не на всеки му се отдава да е химик или физик и вместо да се занимава с това, което наистина харесва, той трябва да отделя време, за да учи насила някакви неща само и само да изкара 3-ка или 4-ка и да не остане на поправка... Съгласна съм че има много материя от въпросните предмети, която е полезна за нас в живота и ни заобикаля, но нищо не им пречи да обобщят всичко нужно в рамките на 1 учебна година да речем, а не на 2-3 както е сега на повечето места...

Друго над което трябва да се поработи е дисциплината. Почти всеки ден съобщават по новините за сбивания между ученици, между ученици и учители, натравяния от алкохол на непълнолетни и какви ли още не неща, които са си плашещи. С по-строга дисциплина и по-сериозни наказания нещата може би малко или много ще се пооправят.
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Много съм сагласна с GossipGirl89 най - вече за дисциплината. Например в някои от чсеовете е пълен хаус и тези, които искаме да чуем нещо е просто НЕВЪЗМОЖНО.

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА

Re: Интересно в училище

Дано
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

anonymous546178
    Guest
    Много съм сагласна с GossipGirl89 най - вече за дисциплината. Например в някои от чсеовете е пълен хаус и тези, които искаме да чуем нещо е просто НЕВЪЗМОЖНО.
    Ти си идеален пример за проблема с неграмотността, при учениците!

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Образователната система трябва да се промени и то много....обаче няма кой да го стори За това ще си останем с най-ниското качество на образование в ЕС

anonymous546178
    Guest
    Ей, не ни трябваше тоя ЕС, сега и образованието си сравняваме
    Образованието трябва да се срине изцяло и да почне да се гради наново ми се струва

Град
    Столичная
    Цитирай Първоначално написано от muscle
    Образованието трябва да се срине изцяло и да почне да се гради наново ми се струва
    Еми и на мен така ми се струва.... този принцип в нашето скъпо образование - "Повторението е майка на знанието" води до затъпяване

извинявай muscle, обаче ако всички бяхме умни като теб нямаше да има форуми... + това вече ужасно съжалявам че пуснах темата то вие не сте хора

Не съм съгласен, че образованието трябва да се срине и да се започне от нулата, но няма да казвам защо, нито искам да споря, защото не вярвам,че авторът/авторката на темата казва истината за годините и за есето.

Божеееее господи моля ви темата да се заключи. Едни се притесняват за образованието ми, други да не им отмъкна 1000 лева.

Интересно как ще ми отмъкнеш 1000 лева, като съм студент в Германия :Д, ама както и да е, наистина е по-добре ключ

Ами тогава какво се притесняваш бе човек за това есе

Град
    Столичная
    Форумни сблъсъци!

Ключът търси ключалката

Проблемът не е в учителите, настоятелството етц. , а в децата. И всичко се поражда от средата, в която живеят - отношението на семейството към образованието, хората, с които контактуват.
    Fly like a butterfly, sting like a bee.
    Muhammad Ali

Супер фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Pwnmaster
    Проблемът не е в учителите, настоятелството етц. , а в децата. И всичко се поражда от средата, в която живеят - отношението на семейството към образованието, хората, с които контактуват.
    +1! Наистина дисциплината в училище се гради в семейството и средата, в която живее едно дете! Не мисля, че учителите трябва да се занимават И с дисциплинарето им! По-скоро отделен учител, който да учи децата на добро държание, което не са получили удома!
    Женско съм!
    Цитирай Първоначално написано от Ванката
    Депресиращо си тъп бе, Саше!
    ^^

Град
    София
    Искам половината простотии от учебниците да се разкарат...Защо ми е например да знам формули за корен квадратен,като тва го има на всеки компютър!Искам БЕЛ и Математика да се учат до 8 клас,защото след това няма смисъл.Искам децата да могат да се профилират още от 4 клас и да избират какво да учат.Искам всеки ден да имаме физическоо(потресаващо нужно е на днешните младежи) и това е в обши линии..

До 4 клас никой не знае какво да учи. Профилиране може след 7ми клас, но математиката и БЕЛ трябват да останат задължителни. Всичко започва на теория, не може винаги проблемите на практика да ти ги решава компютърът.
    Fly like a butterfly, sting like a bee.
    Muhammad Ali

Супер фен
    Град
    София
    Това за простотиите - в учебника ни по "Човек и природа" в 4ти клас бяха написали, че "морето е солено, защото хората изсипват големи количества сол в тях"!!! Ето това е за Гинес!!
    Женско съм!
    Цитирай Първоначално написано от Ванката
    Депресиращо си тъп бе, Саше!
    ^^

Мега фен Аватара на Infinity
    Някой определено си търси идейки за есето !
    / 1000лв. на никога няма да са излишни , ама не смяташ ли , че ти трябва малко да размътиш главата ? /
    Не излизай от ситуацията с оправданието, че ПРОСТО ти е интересно да разбереш. [/quote]
    To infinity and beyond.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си