.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 44 от общо 44

Hybrid View

Град
    Destiny Islands
    Цитирай Първоначално написано от xKiFlA
    Каквото и да се направи..в училище никога няма да е интересно
    Не знаех, че ще дойде ден в който да се съглася с теб...
    Never Shout Never - The Past
    "I've been smoking the green
    Since i was merely fourteen
    Just to find an escape from this town
    That was so mean to me..."

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    GossipGirl89, не съм много съгласен с това в икономическите гимназии, или която да била гимназия да се премахнат предмети от рода на физика, химия, биология. Не всички, които учат в такива гимназии искат да стават икономисти. А и няма ли да ти е по-добре да знаеш, ей така прости работи за обща култура? Но всъщност, подхода на учителите е много грешен при преподаване. По химия е срамно да не направиш поне 1 опит, в час или да не напишеш едно уравнение на дъската. По физика вярно и аз не я харесвам, особено но ще е тъпо примерно да не знаеш какво представлява светлината или тем други физични термини, или по биология да не си знаеш вътрешностите, или от какво си съставен също. Абе просто, ей така да имаш знания за природата и това, което те заобикаля.
    А за дисциплината, всичко си идва от семейството. По тая логика, би трябвало да има някакви санкции, за родителите. Но никога няма да стане и доста хора няма да го одобрят.
    Вафла..

Град
    Плевен
    Цитирай Първоначално написано от Spikeey
    Не знаех, че ще дойде ден в който да се съглася с теб...

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Искам половината простотии от учебниците да се разкарат...Защо ми е например да знам формули за корен квадратен,като тва го има на всеки компютър!Искам БЕЛ и Математика да се учат до 8 клас,защото след това няма смисъл.Искам децата да могат да се профилират още от 4 клас и да избират какво да учат.Искам всеки ден да имаме физическоо(потресаващо нужно е на днешните младежи) и това е в обши линии..

Е кво като ги има формулите за корен квадратен във всеки комп..т'ва че ги има всички формули на готово не те прави умен,а точно обратното.Защо математиката да се учи само до 8 клас?!?!

anonymous546178
    Guest
    Още по-странното, защо българси език и литература да се учи до 8 клас...
    Повечето, и в 12 клас, не знаят правописните норми... Да не говорим за стихотворение на Ботев, например. Или що е то експресионизъм.

Град
    Столичная
    Цитирай Първоначално написано от muscle
    Още по-странното, защо българси език и литература да се учи до 8 клас...
    Повечето, и в 12 клас, не знаят правописните норми... Да не говорим за стихотворение на Ботев, например. Или що е то експресионизъм.
    еми да странно е за тези два предмета...като се има впредвид,че БЕЛ е матуритетен

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    mrtn, съгласна съм Аз точно за това казах, че могат примерно да обобщят в рамките на 1 учебна година всички важни неща от тези предмети. Наистина и тъпо да не знаеш елементарни неща за заобикалящия те свят, но пък се съгласи и че има страшно много материал, който е напълно безполезен за в бъдеще.А колкото до икономическите гимназии - не знам. Аз завърших такава и мога да кажа, че една огромна част от хората, които познавах там, включително и мен самата, бяха избрали училището, защото занапред искат да се занимават с финансовата и икономическата сфера. Почти 3 години минаха откакто я завърших тая гимнамия и почти нищо от предметите физика, химия, биология, философия и т.н. не ми е потрябвало някъде. На тяхно място например в 9-10-11 клас могат да въведат предмети като банково дело, управленски контрол, управление на човешките ресурси... все неща, които са общо взето пряко свързани с финансите и икономиката.

А що се отнася до другите предмети - не би било много удачно български език и литература да се учат само до 8-ми клас, както и математиката. Вярно е че специално от последното има адски много неща, които изобщо няма да ти потрябват в живота, но все пак това си се води основен предмет и няма как да го премахнат. Още повече, че се говореше нещо втората задължителна матура да я направят математика
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

anonymous546178
    Guest
    Дори и да не се взема впредвид, че е за матура, това е част от общата култура на всеки един човек...

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    GossipGirl89, този въпрос за тези предмети наистина е хем така, хем така.. .
    Greennight, дете 4 клас да избира какво да учи? 4 клас децата знаят български, математика, език някъв, човек и природа и общество, те дори не знаят за подялбата на тези предмети, кои науки обединяват и и прочие.. дете 4 клас, което не знае къде се намира ще мисли какво да учи.
    И за българския вярно, че езиковата култура учениците я учат до 8 клас и после я забравят. Но няма да се забравя ако се упражнява, ако се пишат текстове, анализи, съчинения.. дори проста диктовка все е нещо.. аз все още не съм забравил граматиката в българския език, въпреки че не го уча.
    Вафла..

Град
    Столичная
    Всеки предмет е важен в училище за обща култура...и с нагласа че някой ден може да потрябват знания....
    Отколкото до профилирано обучение в 4 клас не съм съгласен...стига само,че в момента 3-7 клас учениците се третират като студенти с тези външни оценявания и глупости

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    квото и да кажеш.. няма да си интересна

Град
    Плевен
    Цитирай Първоначално написано от Tempest
    квото и да кажеш.. няма да си интересна
    когато станеш нещо повече от мен....тогава ми пиши
    нищо си

напускам темата

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Град
    Дружба
    аз съм 30см на височина повече от тебе.. и съм с един израстък около 7-18см повече от тебе.. макар че не знам твоя какъв е

за малко да забравя - интелект бе! Но по самочувствие ме биеш.. виж, за покритие не знам

сега се сетих една добра идея - да пиша във всяка тема, за да я напуснеш и да направиш едно добро за хората

Училището проста не може да е интересно за ученика!За да бъде то интересно за него,трябва да се срине и на негово място да се направи мол или нещо такова. Ходим на училище за да се учим,не да се кефим (кефа става след даскало).Иначе трябва да се премахнат някои неща и да се оправят други и ако може да ходим на аскало поне 9 часа,че да имам някакъв шанс да се наспя.

Абсолютно ПРОТИВ съм да се изучават предмети като биология,химия,физика и география след 8 клас,когато вече си се насочил към определено нещо.

Eто например АЗ искам да се занимавам в бъдеще с компютри тоест - ИТ,но какво излиза??Трябва сега да сядам да чета по тъппата биология,за да хвана мизерна 3-ка или 4-ка и да ходя си гледам кефа тъй ли?Кфо ми пука на мене наследствените фактори,групите и т.н.??

АЗ съм решил еди какво си и това искам да изучавам,не да ми натрупват главата и да ме карат да сядам да уча НАСИЛА само и само да мина с куп безмислена информация и не да ми се налага да преписвам всеки път и госпожата да ми вика - "Що преписваш??"

Обща култура ли? Не мерси,ако ще елементарни неща да не знам по тези предмети няма да е срам,поне ще знам,че съм учил здравата за това,което харесвам...

Вярно,е че предметите отпадат след завършен 10 клас и в 11 продължаваш с повече часове,по профила,който си си избрал ама да ми зависи оценката на дипломата от тея глупости си е чисто казано голяма доза НЕКАДЪРНОСТ в образователната ни система.

Супер фен Аватара на katericArofl
    Искам учителите по БЕЛ да са по-стриктни и да дават повече тестове ли, не знам, защото мн неграмотници се навъдиха Пишат се само 6, пък 1 вярна дума нямат в изречението си ..

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    Gnom, по твоята логика и аз ще кажа така не искам да се учи информатика, информационни технологии, защото съм се насочил към нещо различно и вместо тея предмети да уча нещо друго, което ще ми помогне, пример.
    И как ти се форимра бала, и кои оценки от дипломата ти играят роля за приема не зависи от държавата, а от университета, тъй като са автономни.
    Пък и нали знаеш, че за тая сфера компютри и тем нататък се иска и физика?
    Вафла..

Цитирай Първоначално написано от mrtn
    Gnom, по твоята логика и аз ще кажа така не искам да се учи информатика, информационни технологии, защото съм се насочил към нещо различно и вместо тея предмети да уча нещо друго, което ще ми помогне, пример.
    И как ти се форимра бала, и кои оценки от дипломата ти играят роля за приема не зависи от държавата, а от университета, тъй като са автономни.
    Пък и нали знаеш, че за тая сфера компютри и тем нататък се иска и физика?
    По тая логика мойто момче ако искаш да учиш нещо ОПРЕДЕЛНО отиваш там,където са специализирани в това - нека приемем,че моята идея става реалност,добре до тук - ако ти искаш се занимаваш с икономика - отиваш в съответното училище,където ще изучаваш само и единствено това,което те интересува и съответно без нещата,които не те бъркат.

За второто съм съгласен тъй като не съм запознат.

Физика ли?И къде по точно,щото не загрявам?

Град
    Дружба
    иска се от дипломата оценката по физика.. навсякъде - ТУ Варна, ТУ - София...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си