- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Помощ :( Не ми се отварят shortcut-ите
Причиних на личното съкровище ( лаптопа) една голяма глупост. Някой ми прати някакво нещо и аз не погледнах че това беше (не си спомням името).lnk и всички знаем че .lnk е разширение или незнам как се нарича точно за преките пътища и сега те не ми се отварят и ако тръгна да отварям някоя от иконите на десктопа те нали са преки пътища и като натисна примерно да си отвора Google Chrome и ми дава сеедно е някакъв повреден файл и Open with... От старт менюто си го отварям. Мога да отварям другите програми само ако ги намеря къде съм ги инсталирала и директно от .exe файла
Той естествено неможе да се сложи на десктопа и от там да си отварям защото може само от папката мисля, че знаете какво съм тръгнала да обяснавам. И тъй може ли да ми помогнете как да се справя с този проблем понеже е меко казано досадно да реша да отварям нещо и да се ровя в Local disk C... Надявам се на свестни отговори а не на някакви напатки защо съм го направила. Стореното е сторено... и благодаря предварително
![]()
![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Изтрии старите шорткъти и си направи нови, като на "ехе" файла на всяка програма щракаш десен бутон на мишката и от падащото меню избереш "Send to > Desktop (create shortcut)"![]()
остави да търси, би трябвало да си намери мястото само. А иначе мисля, че са ти пратили някакъв малуер.
Do you know what is loneliness, among so much people?
Не че са ми прецакани шорткътите на декстопа. Изобщо не се отварят. Даже и в старт менюто са ми така и понеже исках да отворя Proshow gold и нали натиснах Open with... -> Proshow Gold и сега всичките шорткъти се отварят с Proshow-aПървоначално написано от doomkillerr
![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Дясно копче -> PropertiesПървоначално написано от FuckingFreak
И направи снимка на някой шорткът да видим къде се крие проблема.![]()
Edit: Реших си проблема !
Ако на някой му се случи да направи следното :
Десен бутон на старт меню>properties >Start menu>Costumize > слагате отметка на Run command
След това от старт менюто натискате Run... > пишете cmd > и в прозореца който ви се отваря пишете assoc .lnk= и иконите ви могат отново да се използват : )
--------------------------------------------------------