- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Още нямам... и се притеснявам. Моля дайте съвет!
Здравейте. Още нямам цикъл и малко се притеснявам. На 13 съм (знам, че ще кажете че няма за какво да се притеснявам, защото има още много време). Всички момичета от класа ми имат освен мен и най-добрата ми приятелка. И все пак се притеснявам. Моля помогнете!
![]()
Нищо не ти пречи да се консултираш с гинеколог. Ако не искаш- чакаш до 15 и ако още нямаш менструация, тръгваш по лекари, за да се открие причината.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
нз дали знаеш ама на някои им идва на 17. спокоино. ти беше пуснала една тема за малки гърди и щом са ти малки може да не ти идва скоро.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
NoT VeRy SmArT bUt ReAdY fOr PaRtY
ако не си достатачно развита..или много слаба е вазможно по касно да ти дойде,но върви на гинеколог да те види..споко няма страшно!Първоначално написано от preska102
Не е задължително да ти дойде на 13..
Всеки човек е различен,следователно и
организмите им са различни..Имам една приятелка,
която все още е на 14 и няма цикъл..
- Спокойно,все още няма място за притеснение..
След 16 години,ако все още нямаш - ще тръгнеш по
лекари,за да откриеш причината..Естествено,няма да е
лошо и сего да отидеш на гинеколог,за един преглед (:
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Благодаря много. Успокоихте ме. А относно гинеколога... не знам как да кажа на майка ми... малко е неудобно де.![]()
Цикълът идва обикновено между 11 и 15 годишна възраст,отделни са случаите,когато идва по-рано или по-късно