- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Новата ученичка
Здравейте, в класа имаме нова ученичка и както всеки се притеснява..
Искам да й помогна да се ' впише ' в обстановката.. запознах се с нея и е страшно притеснителна.
Седи отстрани и ни гледа.. ние се шегуваме ,смеем се ,говорим си ,а тя стои в един ъгъл..
В часО по рисуване седеше и ме гледаше как рисувам и дума не обелваше.. само каза едно '' перфектно е '' нищо повече..
Супер срамежлива е.. от класа познава само мен и още едно момиче.
Чудя се дали ,ако я запозная с други хора ще се притесни още повече или това ще я накара да се отпусне ?
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Нормално е в началото да е притеснена - все пак ново място, нови непознати хора... ще й е нужно време да се отпусне и да ви опознае. Ако класа ти е печен според мен бързо ще й помогнете да се адаптираГоворете си с нея, опознавайте я и недейте да я игнорирате - като видите, че ви гледа отстрани я поканете да се присъедини към това, което правите или си говорите... Просто се опитайте да скъсите дистанцията между вас до минимум и се постарайте да й помогнете да свикне
![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
A ние сме 7 ми клас и от 7 години в нашия клас има едно момиче, което е много срамежливо и не общува с нас.
Първоначално написано от bbabyy
И в моя клас имаше такъв образ![]()
![]()
И аз така правихПървоначално написано от bbabyy
![]()
![]()
![]()
Т`ва пък е супер тъпо, защото през всичките тези години останалите го мислят за някакъв сдухан ,който е СКУЧЕН и го обиждат нон стоп..Първоначално написано от bbabyy
И ние от тая година имаме ново лице в класа - слаб, черничък момък, който не зависимо от обстоятелствата не обелва и дума ( обстоятелства : изпитване, питаш го нещо и тн ) многократно съм правил опити да говоря с него, питах го какво ли не ъх, или отговаря максимално кратки с да и не, или изобщо не ми отговаря. Стигнах до извода, че не е притеснителен, а темерутест и спрях с опитите.
Та при всеки различно, примерно... запознай я с някого, виж реакцията и така.
I'll have the fire I'll have the force I'll have the power to make my evil take its course.
I'm on the highway to hell.
Тук важи принципа "ако не си помогнеш сам и другите не могат да ти помогнат". Т.е. най-доброто, което можете да направите за нея е да бъдете дружелюбни и отворени за разговор, но не я наислвайте, не може да й вадите с ченгели думите от устата. Оставете я, иначе още ще я притесните.
Това е.
Хах от личен опит знам , че ако и покажеш, че с вас може да си говори на нормални теми и да ви бъде приятелка ще се отпусне и... ще ви бъде приятелка.Просто я канете да дойде да си поприказвате говорете по-често и не я оставяйте да се измъкне като не говори. Досада досада досада няма как да не ви почувства като приятели ако и помагате да се приобщи!
ваУ рокс
Grell
И говори много тихо..![]()
Отивам при нея ,сядам : '' Здрасти,, как се казваш ? '' ии тя едвам измърмори.. даже не я и чух добре ,че знам как се казва от други хора..
ърво да кажа, че много хубаво, че мислиш за нея, повечето биха я игнорили според мен.![]()
Ами опитай се да се сближиш с нея-викай я до стола, покани я като излизате някои хора от класа.. Пък вече ако тя не иска.. неин проблем.
От 15 септември ли сте заедно, защото ми се струва време вече да се е отпуснала..?
Дойде в срядата..Първоначално написано от MissNothing
Еее то скоро.. нормално е да се притеснява.
Приказвайте си с нея повече и ще се отпусне![]()
кой клас сте бтв?
опитай се да говориш по-често с нея
даже я запознай с други твои познати
викай я в компанията,като ходите някъде класа и т.н
ще се приобщи рано или късно
зависи от самия характер,и ние имаме в класа едно момиче,което е безкрайно срамежливо и стеснително,само 3-4 момичета си приказват с нея,всички я закачат,щото тя не отвръща,но приказва де..от 5-6 години е така,едва ли ще има някаква промяна ;/ така че..отново - ЗАВИСИ ОТ ЧОВЕКА.
Наистина е много хубаво, че опитваш да помогнеш.![]()
Викай я с вас, когато отивате някъде навън, попитай я примерно дали иска да дойде с теб до някъде си .. или пък общи неща от у-щето ви.
Ей такива му общи приказки.
Присламчвай я малко по малко към теб и твоята компания и дано всичко се нареди.Вече наистина после си зависи и от нея де.Може пък да не ви допадне като характер, знае ли човек.![]()
Big or small, lies are lies!
7Първоначално написано от MissNothing
![]()
Знам че не и е приятно..защото и аз смених училището скоро.Първоначално написано от BaffaLsc
Не и се подигравайте искай да бъдеш приятелка с нея и не я оставяй сама.. щото няма да и е приятно.Поне за мен знам че не ми е добре тва като ми се подиграват и немога да говора с другите нормално щото ме е срам мн ..а искам но немога ;(
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
Да, пропуснах да кажа ,че нашия клас сме такива.. (предполагам не само ние ) ..таа.. като има някой нов и веднага започват да намират кусури..Първоначално написано от xKiFlA
Точно затова се опитвам да бъда приятелка с нея ,защото е добро момиче.. не е някоя кифла ,нормална е..
![]()
ми бъди приятелка с нея ако друг неиска..за да не е сама. не е приятно да се подиграват без да я познават..Първоначално написано от BaffaLsc
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
Знам,, затова се опитвам да й помогнаПървоначално написано от xKiFlA
![]()
дам..и в нашия клас има една.Но тя е болна от анорексия,никой не общува с нея всеки път стои и ни гледа а когато се шегуваме се смее заедно с насПървоначално написано от bbabyy
![]()
Вземи и скайпа на момичето.. може там да е някак си по освободена. В социалната мрежа всеки си разговаря, без притеснение. Викай я насам натам, ако решите да излизате с класа някъде, покани я. А ако тя вече не иска възможно е да има нещо, което и разбило самочувствието в миналото.. поне ще знаеш, че си направила някакъв опит. Но дори и да не иска да общува с вас, не се държи лошо с нея, а просто си имайте отношенията, съученик-съученик.![]()
Вафла..