- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Главоблъсканици
Главоблъсканици
Така тази тема е за загадки. Преди време с приятелите пред блока изнасяхме лист и химикал и чертаехме някакви работи със загадки. Ако някои от вас си спомня някоя нека я сподели. Аз се досещам само за една, там имаше някакви релси пък някакъв мексиканец на тях .. Та сега ви задавам една..
В пустинята лежи умрял мъж. Няма жива душа около него. На гърба си има раница, а на кръста вода. Как е умрял ? .. Подсказка – какво имал в раницата ? ~Приятно главоблъскане![]()
и не ровете в google !!
Получил е слънчев удар ?
В едно далечно царство-господарство управлява цар Минай I. Владетелят бил благословен с трима сина - Мухамаха, Махамуха и Мухаха, които били тризнаци. За съжаление при раждането се получило малко объркване и не било ясно кой от тримата е първородният син на Минай I. Това затруднявало избора на наследник на короната, и поради тази причина бащата бил принуден да постави изпитание пред синовете си, изхода от което да реши кой да седне на престола. Тестът бил простичък и целял да провери почтеността и честността им - всеки от синовете получава по парче земя и кесия със семена. Старият владетел пожелал от децата си да се погрижат за получената земя и да му отгледат цветя, на които да се радва през пролетта.
Пролетта дошла и царя отишъл да провери кой как се е справил със задачата. Градината на Мухамаха била изпълнена с прекрасни цветя. В градината на Махамуха цветята също били чудесни. А в градината на Мухаха имало само кал и малко трева.
На следващият ден Минай I събрал синовете си в тронната зала, които със затаен дъх очаквали решението на баща си. Царят заявил, че негов наследник на престола ще е Мухаха.
Защо Минай I е взел такова решение?
А може би просто Мухаха не е бил гей като братята си и е щял да се занимава с по-важни задачи,като воюване и печелене на територии,вместо да сади цветя!![]()
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
Не е умрял от нищо подобно.
Ама айде ако искате първо да отговориме на тази и който е откговорил вярно той да задава следващата, че иначе става много оплетено![]()
Раница, вода на кръста, пустиня и мъртъв човек![]()
Парашутист ? Струва ми се, че водата и околната среда са само за заблуда.
Правилно ! Ти задавай следващатаПървоначално написано от Serseri91
![]()
![]()
Мхмм ... сега търся нещо по - различно да задам.Предполагам може да преобразувам някаква история във вид на главоблъсканица ?
МожеПървоначално написано от Serseri91
![]()
Here we go.
Мъж на видимо 50 годишна възраст е намерен мъртъв на 150 метра от дома си.След аутипсията, причината за смъртта била определена като хипотермия.
По време на полицейското разследване, в дома на мъртвеца са намерени приспивателни хапчета и много на брой празни алкохолни шишета.
Какво е довело човека до смърт от хипотермия на 150 метра от дома му ?
Това го преиначих от една реална история, така че може да не е много сполучливо![]()
котки му изяждат краката?
то густо, то пусто
Така ?
Иначе по този начин, както съм го написал, също може да е уловка.То отговора да го пише, но да търсиш друга причина![]()
хипотермията е когато температърата на чпвешкото тяло падне под 36.5 (поне така мисля) или до толкова, колкото не могат да се осъществяват нужните процеси в тялото ( кой гледал Беър Грилс бе!)
за 150 метра има шанс да умре не докато излиза, а докато се прибира от някъде...
алкохола и хапчетата не могат да го докарат до хипотермия
то густо, то пусто
Хипотермията май е под 34 градуса,на мен нормално ми е по 36.2-3Според мен отговора на оная загадка е,че човека се е напил и докато се е прибирал мъртво пиян към дома си е паднал на 150 метра от него.
Тая загадка е лесна,ама айде да я постна
Един човек излиза всяка нощ да пийне, като се прибира у дома си по тъмно в малките часове всяка сутрин. Без значение колко пие, той никога не страда от махмурлук. Човекът винаги пие едно и също питие, което е много добре известно, но рядко се консумира. Сервира се топло и много прясно, направо от източника. Мъжът никога не плаща за питието си, като се има предвид, че не може да живее без него.
Какво питие консумира човекът?
^ Тва е отговора.Ето нещо по-хард.
На един влак пътуват Биволов, Цвятков и Дядинков. Единият от тях е пожарникар, другият е полицай, а третият е галантен американски джентълмен. В същото купе пътуват и три хигиенистки (или просто чистачки), които имат едни и същи имена като нашите герои, а именно г-жа Биволова, г-жа Цвяткова и г-жа Дядинкова.
С помощта на указанията по-долу, можете ли да установите самоличността на галантния американски джентълмен?
1. Г-жа Биволова живее в Варна.
2. Полицаят живее точно по средата между София и Варна.
3. Г-жа Цвяткова печели точно по 10 000 лева на година.
4. Дамата, която живее най-близо до полицая, печели точно три пъти повече от него.
5. Дядинков бие пожарникаря на билярд.
6. Пътничката, чието име е същото като на полицая, живее в София.
Урина?Първоначално написано от Greennight
П.П. Деба, пак не познах![]()
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Така като го чета, едва ли би било възможно да се сети някойОсвен Еркюл Поаро
![]()
Ще дам отговора, тъй като смятам, че не е възможно да се познае.
Отговора е, че при комбинация на приспивателни с алкохол може да се стигне до ходене на сън.Следователно човека тръгва някъде на сън и умира от студ на 150 м от дома си.
Мхмм ... определено не би било възможно да се познае![]()
ПС: И аз гледам Беърчо :P
Хах значи ставаме 3маПървоначално написано от Serseri91
Аз гледам и новото предаване "В най-лошият случай" а това за приспивателните+алкохол е странно,защото човека ако ходи насън няма ли да му стане студено и да се събуди ?
Гледане извън фокуса, така да го кажа.В случая е акцентирано на пустинята, но това няма общо.Има 2 варианта да е стигнал до средата на пустинята - по земя или по въздух.Ако е вървял би следвало да е изпил водата си преди да умре от дехидратация, следователно внезапна смърт - и тука ми хрумна, че може да се е спънал и паднал и после ми хрумна, че има раница - парашут.
Поне аз така стигнах до отговора![]()
Именно, ако не ми беше хрумнало, можех да мисля с часове и пак да не се сетя, а да съм толкова близо до отговора.
Все пак, някой няма ли по - интересна идея за раздвижване на мозъците ?
Аз намерих името на полицая и заседнах до там
Иначе не видях една хубава главоблъсканица в тази тема.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
излезе ми, че гад-а е Д.
//а такава тема не сме имали от времето на Хесус:Д
трай бе, шам.
не преебвай играта на 'ората.
аз не се сещам за главоблъсканици в момента, но преди доста си губех времето с NOTPRON и прочее лудости.
http://www.proveyourlogic.com/ - това също е забавно, ама не е голяма философия. даже има ниво, което се решава по сходен начин, с "ГАД"-а
Тоя сайт го е правил един приятелПървоначално написано от FockidyFockFock
На всяка стъпка ми пращаше да види дали мога да реша задачите...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
.( сад:ДПървоначално написано от FockidyFockFock
http://www.godtower.com/ //задължителен линк в подобни теми.
ако искате, можем да я играем дружно. (има тъкмо няколко части)
^ тази + нотпрон = социална деградация.
и все пак, играта е суупер интересна.
жалко е, че повечето отговори си ги спомням...
Играя!