Цитирай Първоначално написано от jghgh
Цитирай Първоначално написано от cherinka
Кефи ме realantisocial как ви контрира.
Мен ме кефи какви циници сте всичките.

realantisocial, това за мен е все едно да обяснявам какво е да обичаш истински. Чувства не се обясняват. Ако толкова те дразни понятието "най-добър приятел", ползвай "брат" или каквото искаш друго.
За мен това е нещо необяснимо и трудно за описване.
Все едно ти да се опиташ да облечеш в думи какво точно е вярата, какво е любовта, какво представлява живота в духовния му смисъл (а не просто раждаш се, порастваш, живееш, умираш)

За мен най-добрият приятел е този, с когото си необяснимо по-близък и е успял да достигне до дълбините на душата ти - имаш чувството, че няма да се откаже от теб, нито някога ще ти се изсмее, и знае всичко за теб - и най-вече, не се стряска от неща, които ти дълбоко в себе си криеш и не искаш никoй друг да знае. С него и да се мълчи е приятно, и се разбирате без думи.
Деъм, много е тъпо да ме караш да дефинирам ЧУВСТВА. За всеки трябва да си е индивидуално.
Според мен просто се чувства една любов във въздуха, една връзка между вас (приятелите) - духовна, на едно по-високо ниво, защото буквално чувстваш че душата ти не е сама.
Познавайки българския език и думичките, понятието "най-добър приятел", употребявано от някого предполага, че има и просто "добър приятел", "приятел" и пр. Системата е вариативна.

Щом можеш да говориш за "най-добър приятел", тогава можеш ли да ни кажеш какво разбираш под "добър приятел" и тъй като е очевидно, поне терминологично единият е по-лош от другия. Поправи ме, ако греша.

By the way, накара ми се, че те карам да говориш за чувства, ами преди да се намеся защо изобщо писа в тази тема, след като е глупаво някой да те кара да говориш за чувства ?