Първо се извинявам ако темата ми не е в правилната графа или нещо подобно.
Сигурно всички знаете за Че Гевара. Но сигурно повечето от вас просто знаят клишираните изрази и мнения за него от типа, че бил борец за свобода, че бил най добрия човек на света и, че едвали не е бил светец или нещо подобно. Дори наскоро чух, че някои хора го сравнявали с Левски. Абе пълни глупости.
Сега да ви кажа, че тоя същият Че Гевара е избил над 100 човека и то без да му мигне окото. Избил ги е заради целите на революцията и заради идеите на комунизма и тн. Нещото което напълно ме втрещява е, че има доста модни аксесоари с неговото лице. Много се ядосвам като видя как някое лапе носи тениска с лицето на Гевара и почва да му се кефи а нищо незнае за този човек. И въобще неподозира, че на гърдите си носи един масов убиец. Все едно аз утре да облека тениска с лицето на Хитлер и да се разхождам с нея.
Че Гевара дори не е кубинец а е аржентинец. Всички клишета викат, че се е борил за справедливост и за свобода и за равенство и незнам си какво още. Ама нали се досещате, че Гевара е комунист. Еми каква свобода носи комунизма ми кажете?!
При комунизма няма свобода а има диктатура. Ето пример- Фидел Кастро е начело на държавата вече 40 или 50 години.
Всички протестиращи за свобода и тн. носят образа на Гевара обаче незнаят, че ако бяха в Куба и Гевара беше още жив веднага щеше да ги разстреля с калашник защото протестират.
Самият Че Гевара към края на живота си се разочарова от комунизма. Накрая разбира, че СССР и 5 пари недава за Куба и, че я приема просто за пьонка на САЩ. Той и затова после заминава за Боливия (май там беше) където го убиват.
Така, че преди да викате " Да живее Че" обмислете малко нещата, прочетете нещо за него и си съставете собствено мнение вместо да гледате останалите хора.
Моето мнение е, че Че Гевара е просто един убиец и садист който накрая се е разочаровал от идеите на комунизма. И, че просто на снимка е изглеждал вдъхновяващо. И нищо повече.
Пак казвам всеки има мнение, това е моето. Така, че не ми пука дали ще ме критикувате или не. (То няма лошо и в критиката де)