И мен така се опитваха да ме контролират. Ходих им по свирката толкова време и накрая ми писна и се изнесох при гаджето да живеем заедно. Сега вече са готови на всичко да си ме върнат. Единственото, което исках е лична стая, този път на отделен етаж от лудата ми баба, брава, която се заключва, никой да не ми пипа дрехите и никой да не ме контролира кога ще се прибера. Е получих всичко в замяна на това, че се прибрах в къщи след 3 месеца. Никой не смее да ми каже кога да си лягам, какво да правя и тн. Татко от години е казал на майка ми " Аз не смея да и кажа "Забранявам ти това", понеже знам, че ще избяга и ще направи обратното на пук на всичко". Затова с баща ми си се разбираме прекрасно. Аз му казвам къде отивам, за да не се притеснява и никога не го лъже. Ако ще да съм загазила не го лъжа, за да ми има доверие и да не ми звъни като на теб през 5 мин да те питат къде си и с кой. Родителите ми разчитат, че съм достатъчно отговорна и разумна, за да се справя и сама.
Поговори с тях. Изясни им, че вече не си бебе. Веднъж ставаш на 18, а и да сме честни като си на 18 какво патрулка ли ще пратят да те прибира в къщи...кой ще те прибере? Определено не е патрулката, понеже ти си на 18 и си свободна сама да решаваш къде ще ходиш и с кой, а родителите ти, ако не им изнася ги остави да си недоволстват за една вечер у тях, ти си отпразнувай рожденния ден хубаво пък после ще береш ядовете.