Здравейте
Момче, на 18 години съм и се чудя, какво става около мен.
Всичко започна видимо за мен преди около година - усетих, че някак хората, които смятам за приятели се отдръпват лека по лека от мен, търсейки ме все по-рядко и то когато имат нужда от нещо - помощ, пари на заем, вещ на зае (вчера например дадох наргилето си на заем на един стар познат (който знам, че няма да краде), ама днес ми трябва.Пиша му аз в скайп и той не отговаря.Влизам в чужд скайп профил - на едно момиче, чиято парола знаех, писах му от там и нали съм се представил като момиче - веднага ми отговори).
Никога не съм обиждал хората около мен, винаги съм се стремял да им помагам с каквото мога, дори и в неизгодно за мен положение и време, защитавал съм ги.
Тази година в моя град бяха дошли 4-5 момчета от Германия.Тъй като говоря немски, всички познати ме търсеха нон-стоп, за да превеждам и аз естествено го правех, радвайки се, че някой ме е потърсил.Но уви, въпросните германци си тръгнаха и отново всички се разпиляха от мен.
Едно момче, което ми беше съсед, е колкото мен и го имах за приятел.Бедно е, затова когато ме е помолел, давал съм му пари, купувал съм му храна, цигари (аз не пуша, но не пречи да му купя на него), черпел съм го в кафенета, но това се оказа поредното малко човеченце, което ми заби нож в гърба - говореше (а може би все още го прави) зад гърба ми, викаше ме когато има нужда от помощ или просто компания, с когото да излезе и никога не съм му отказвал.
Но какво става - аз се разкарвам от единия край на града с него до другия, защото той има нужда, а като го помоля да дойде с мен до нон-стопа, колкото да си приказваме, до нас - не иска, мързи го.Така веднъж ми бе станало супер-зле в началото на лятото.Помолих го да иде да ми купи до едно заведение, на 50 метра от нас, вода, с мои пари, той отказа под предлог, че го мързи.Добре, че бе едно момче - хероинов наркоман, който отиде и ми купи водата и ми я донесе веднага.
Така и другите постъпват с мен, явно защото съм добряк.
Дори старите ми приятели (познаваме се сигурно вече около 15 години) са започнали да се събират с него (бившия съсед, не наркомана) и да ме заебават мен.Събират се у тях и никой не ме търси или ми отговарят набързо в скайп само ако аз ги потърся (не за нещо конкретно, а просто да си драснем 2-3 реда, кой - как е).
Кажете ми, как да бъда не лош, а просто по-малко добър и да не обръщам внимание на другите.Да бъде леко егоистичен и да си гледам първо моя кеф, независимо, че това е против принципите ми.
Благодаря много на всички, които са погледнали със сериозно око на проблема ми, както и на тези, които са си направили труда да прочетат цялата изписана от мен "поема"