.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32

Тема: анорексия

анорексия

Една моя приятелка има проблем, но все още не го е осъзнала. Аз и другите и приятелки не знаем какво да правим, защото тя не ни вярва. Тя е много слаба, но се вижда дебела и само пази диети. От едим месец яде само по едно яйце и една филийка хляб на ден след което повръща. Моля ви да ми дадете съвет какво да правим?

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе

Re: анорексия

Седнете и поговорете с нея..
    Намерете някакъв начин,за да й покажете,
    че е доста слаба..Поговорете също и с майка й,
    защото се съмнявам да се вслуша във вашите
    съвети (:
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Това според мен е булимия..След което спират съвсем да ядат и идва анорексията
    И аз имам една такава приятелка,постоянно си мисли,че е дебела а е 40 и нещо кила..не яде,само прави някакви упражнения,когато някой я обиди..Нз какво ги интересува мнението на другите..
    Заради неяденето си докара още проблеми,казвала съм й поне 100 пъти,че е слаба и няма на къде да отслабва повече а тя продължава..
    На такива хора им трябва психолог защото колкото и да й говорите,ще й минава през едното ухо и ще излиза през другото..
    Втълпят ли си нещо,няма кой да ги спре,затова е нужна професионална помощ.Единственото,което можете да направите е да кажете на родителите й за нейно добро,те оттам нататък знаят какво да правят.

Мега фен Аватара на Infinity
    Позната ситуация.
    На момичето и да му говорите и да не му говорите положението няма да се промени особено , защото ЛИЧНО ТЯ смята , че е дебела !!
    Това няма да се промени , каквото и да и кажете , затова направо говорете с родителите й.
    Те са тези , които спешно трябва да вземат някакви мерки , защото положението само ще се задълбочава вече.
    Има нужда от подкрепа и от семейството и от приятелите си.
    И още един съвет - наплашете я , ама яко.
    Говорете и за анорексията - последици , смърт , снимки .. много снимки !!
    Просто тая фикс идея да си я избие от главата.
    To infinity and beyond.

Мега фен Аватара на ameli
    Купете и едно криво огледало да се вижда като клечка
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Тя и в обикновеното изглежда , като клечка , но в нейните очи не е така.
    To infinity and beyond.

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Говорете с родителите й. Изглежда, че я предавате, но всъщност я спасявате.

И контрол - отвсякъде. И в училище, и когато излизате, родителите й ще се стараят пък в къщи.

Има всякакви методи - и да я наплашите, и да й съчувствате, и да й се карате...Снимки, психолози, лекарства, обяснения и прочее. Ама контрола е решение.

Голям фен Аватара на akinom
    по принцип тази болест е на психическа основа... сигурно подтиска нещо и не споделя.. трябва да говори с родителите си, кажете й колко е важно.. извадете материали от интернет нз.. аз също съм страдала от тази болест, но разбрах какво ми липсва и се оправих.. : ))
    http://vbox7.com/play:dd4b6909
    Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    Казвате на родителите й, оттам тя отива на лекар.

Мега фен Аватара на ValLoveYa
    Град
    Far, far away*
    Както казаха преди мен трябва и лекар ако не успеете да я убедите, че наистина няма смисъл да пази диети
    Humans need fantasy to be human.

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от CupcakeMonster
    И аз имам една такава приятелка,постоянно си мисли,че е дебела а е 40 и нещо кила..не яде,само прави някакви упражнения,когато някой я обиди..Нз какво ги интересува мнението на другите..
    Заради неяденето си докара още проблеми,казвала съм й поне 100 пъти,че е слаба и няма на къде да отслабва повече а тя продължава..
    На такива хора им трябва психолог защото колкото и да й говорите,ще й минава през едното ухо и ще излиза през другото..
    Втълпят ли си нещо,няма кой да ги спре,затова е нужна професионална помощ.Единственото,което можете да направите е да кажете на родителите й за нейно добро,те оттам нататък знаят какво да правят.
    +1

днес по психология учихме за видовете неврози и това което разбрахме е, че анорексията не се лекува, тази мисъл, че си дебел остава в теб завинаги, никога няма да промениш мисленето си, а когато родителите тъпчат на сила децата си става още по-зле, намразват още повече храната, бивши наркомани и анорексици няма, правете си изводите, до като е време

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Добре де, тя не живее ли с родителите си? Те не я ли виждат колко е слаба и какви ги прави? Най-добре се съберете няколко от пирятелките й и отидете да говорите с родителите. Нека вземат някакви мерки, защото по-натам ще стане наистина страшно за нея... Ако трябва дори нека се допитат до психолог - в това няма нищо срамно. Най-важното е да й помогне. Говорете й, плашете я, показвайте й разни статии и снимки... Дано си вземе поука и да се оправи
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Повече от фен Аватара на Vikito0o
    Цитирай Първоначално написано от CupcakeMonster
    Напълно съм съгласна

Супер фен Аватара на fuckme
    Цитирай Първоначално написано от ri41
    днес по психология учихме за видовете неврози и това което разбрахме е, че анорексията не се лекува, тази мисъл, че си дебел остава в теб завинаги, никога няма да промениш мисленето си, а когато родителите тъпчат на сила децата си става още по-зле, намразват още повече храната, бивши наркомани и анорексици няма, правете си изводите, до като е време
    аз лично познавам бивша анорексичка, която се ожени и роди дете. вече е щастлива и е забравила за онзи период. не знам на какво ви учат.
    And man you'll never know, whats inside my electronic brain.

Супер фен
    Град
    София
    Най-добре да поговорите с майка ѝ - това, според мен, е най-добрият вариант! Тя няма да ви чуе, а майка ѝ поне може да се консултира с психолог!
    Женско съм!
    Цитирай Първоначално написано от Ванката
    Депресиращо си тъп бе, Саше!
    ^^

Цитирай Първоначално написано от fuckme
    аз лично познавам бивша анорексичка, която се ожени и роди дете. вече е щастлива и е забравила за онзи период. не знам на какво ви учат.
    не знам на какво ни учат, но със сигурност не е от типа "деца гладувайте, тя анорексията се лекува" момичето за което говориш е имало силна воля, за да се справи, но тя не трябва да бъде стимул за анорексици и отслабващи, попаднеш ли в капана на болестта, физически може и да напълнееш, да изглеждаш нормално, но травмата е психическа и остава за цял живот

Супер фен
    Както казаха и преди мен, няма смисъл да се хабите да й обяснявате колко е опасно това. От едното ухо ще влиза, от другото ще излиза. Положението е мнооооого сериозно и ще се задълбочава все повече, ако не се вземат спешни мерки. Момичето трябва да отиде на психолог, защото това е на психическа основа. Но еднократното посещение на психолог няма да даде резултат. Трябва си терапия. Ако трябва насила я заведете.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Супер фен Аватара на fuckme
    не знам на какво ни учат, но със сигурност не е от типа "деца гладувайте, тя анорексията се лекува" момичето за което говориш е имало силна воля, за да се справи, но тя не трябва да бъде стимул за анорексици и отслабващи, попаднеш ли в капана на болестта, физически може и да напълнееш, да изглеждаш нормално, но травмата е психическа и остава за цял живот
    естествено, аз съм твърдо против почти всички диети, но с тава въпрос, че ако се каже, че няма бивши анорексици, това не може да ги стимулира да се поправят, а само да ги разубеди да опитват. дано момичето се оправи.
    And man you'll never know, whats inside my electronic brain.

+ 1
    Аз самата преди година бях изпаднала в подобно състояние.Направо си съсипах 1 година от живота. Качих 11 килограма и се чувствам страхотно! Още усещам последиците от това,което направих и нито за минута не бих си помислила да мина през оново,през което минах преди една година!Беше същински кошмар...
    Study nature,
    love nature,
    stay close to nature.
    It will never fail you.

Frank Lloyd Wright

Град
    На стадиона за бягане.
    Качете я на кантара да се види колко тежи, извадете й данни колко нормално трябва да тежи .. С говорене няма да стане .. Вкарайте факти и доказателства, за да подчертаете тезата си (:
    Running is my drug and I am overdosed ..

може ли да използвам темата за да попитам нещо ? значи : нямам никакви проблеми с храната , имам си апетит, ям по 4 пъти на ден но въпреки това от лятото насам почнах много до отслабвам бях 50 и за кратко време бях станала 43 сега съм 45 на 1.62 височина но повече не мога да кача просто не става има ли нещо общо с анорексията ? и да отбележа че никога не съм се мислела за дебела !

а колкото до момичето - много жалко но никой не може да и помогне освен семейството .. те трябва да я заведат на лекар за да се види физическото е състояние , а после и на психиатър ( защото анорексията е свързана с психиката ) след това да започне да се лекува зокато не е станало късно

Супер фен Аватара на katericArofl
    Цитирай Първоначално написано от DarkKisss
    Качете я на кантара да се види колко тежи, извадете й данни колко нормално трябва да тежи .. С говорене няма да стане .. Вкарайте факти и доказателства, за да подчертаете тезата си (:
    На който каквото и да му говорят кат си е наумил нещо мислиш ли, че ще посляша другите?
    и ние ти казваме, че ядеш мн мн малко за това физическо натоварване, но ти си мислиш обратното..

говорете с класния да направи един час на класа посветен на темата.. току виж може да и влезе нещо в главата.

glamourr не се притеснявай , твоето състояние няма нищо общо с анорексията. Тя е на психическа основа и мисълта , че си дебел не спира да те преследва. Ти сама каза , че никога не си се смятала за дебела , още повече , че се храниш нормално.
    Нямаш повод за притеснение.
    To infinity and beyond.

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Само едно ще кажа: Който е болен от анорексия мозъкът му е болен!!! А аз да те питам родителите й къде са?! Не виждат ли какво става с дъщеря им?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си