.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Голям фен Аватара на kiki1991
    Град
    Ловеч/В.Търново

Поликистозни яйчници ???

Преди малко се прибрах от гинеколог..отидох заради проблем с цикала последните 2 месеца(беше станал само по 2 дни и то много слаб)и ме гледа на ехограф и ми каза че имам поликистозни яичници,но не било за лечение и не ми предписа нищо защото поликитозата се лекувала само ако имаш засилено окосмяване,проблем с цикала от много време(или спре)и нямаш овулация,също и при жени който не могат да забременеят.При мен каза че няма такова окосмяване и че имам овулация.Но все пак да питам някой отквивали ли са му такова и дали се е лекувал?

Град
    Ловеч/В.Търново
    никой ли не знае нищо?

Цитирай Първоначално написано от kiki1991
    никой ли не знае нищо?
    НЕ

Member
    Град
    burgas
    и аз нямам идея но наи-добре потърси в гугал все нещо трябва да излезе

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Съветвам те да се консултираш с друг гинеколог. Изследвала ли си прогестерон?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на Infinity
    Подкрепям съвета преди мен - задължително се консултирай с друг ДОБЪР гинеколог , който ако наистина е добър не ми се отнесъл така пренебрежително с проблема ти.
    Според мен ти трябват и хормонални изследвания.
    Правила ли си такива ?
    To infinity and beyond.

Град
    Ловеч/В.Търново
    задалжително ли с друг гинеколог,не може ли а личния лекар???
    не съм си правила никакви иследвания...

Мега фен Аватара на Infinity
    Профила ти е яко фейк , да.
    To infinity and beyond.

Град
    Ловеч/В.Търново
    Цитирай Първоначално написано от Infinity
    що да е фейк ????

Град
    пространството на Дисе
    що да е фейк ????
    Щото, ако не е фейк, значи квалификацията на гинеколога е под всякаква критика! Просто няма начин да си със СПКЯ и да имаш овулация! Просто там няма нормален хормонален профил, който да подтикне яйцеклетката да узрее, респективно няма овулация!

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Град
    Ловеч/В.Търново
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    що да е фейк ????
    Щото, ако не е фейк, значи квалификацията на гинеколога е под всякаква критика! Просто няма начин да си със СПКЯ и да имаш овулация! Просто там няма нормален хормонален профил, който да подтикне яйцеклетката да узрее, респективно няма овулация!

Прочети малко повече в нета...пише че от 20 до 30 % от жените имат поликистизни яйчници,но нямат другите проблеми...като нередовен цикъл,засилено окосмяване и си имат овулация...

Град
    Ловеч/В.Търново
    МОЖЕ ЛИ ДА ИМА ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ БЕЗ НАЛИЧИЕТО НА СИНДРОМА /КОМПЛЕКСА ОТ ДРУГИТЕ СИМПТОМИ/ ?

Около 20-30 % от жените имат поликистозни яйчници при ехографското изследване, без да имат другите характерни симптоми на синдрома /окосмяване, акне, менструални нарушения, стерилитет обезитет и др./. Ехографската поликистозна структура трябва да се счита само като един често срещан симптом, който в никакъв случай не е достатъчен за поставяне на диагнозата СПЯ.

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Отиваш при друг гинеколог,ако трябва и при трети,за да вземеш повече мнения.Отиваш и на хормонални изследвания.Като отидеш при по-компетентен и ако ти назначи лекарства се лекуваш.

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Град
    пространството на Дисе
    МОЖЕ ЛИ ДА ИМА ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ БЕЗ НАЛИЧИЕТО НА СИНДРОМА /КОМПЛЕКСА ОТ ДРУГИТЕ СИМПТОМИ/ ?

Около 20-30 % от жените имат поликистозни яйчници при ехографското изследване, без да имат другите характерни симптоми на синдрома /окосмяване, акне, менструални нарушения, стерилитет обезитет и др./. Ехографската поликистозна структура трябва да се счита само като един често срещан симптом, който в никакъв случай не е достатъчен за поставяне на диагнозата СПЯ.
    Именно! Като ти тресна диагноза ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ, изследвал ли ти е съотношението ЛХ/ФСХ? Прогестерон изследвал ли е? Видял те е на УЗ, видял ти е фоликула, суспектен за предстояща овулация и ти е казал СПКЯ без грам изследвания.
    П. П. 1 Моят АГ като види мехурче, суспектно за овулация, пише на фиша Obs. ovulatio.
    П. П. 2 Не чета разните статийки в нета, а се консултирам с учебници.

Град
    Ловеч/В.Търново
    а не мога ли този път да ида при личната си лекарка и да се консултирам и с нея.и каде да си изледвам простестерон към нея ли пак да се обарна,понеже не ми се ходи пак на гинеколог...и да питам колко горе долу варвят тези изледвания?

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    а не мога ли този път да ида при личната си лекарка и да се консултирам и с нея.и каде да си изледвам простестерон към нея ли пак да се обарна,понеже не ми се ходи пак на гинеколог...и да питам колко горе долу варвят тези изледвания?
    Е консултирай се,но при всички случаи тя ще те прати на друг гинеколог.Все пак АГ-то е специалист в тази област и знае повече от ОПЛ-то за тези заболявания. За цените нз..

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си