1. Имам зелени очи. Искам леко да ги подчертая,но не зная как.Идеи? Моите са зеленикаво-пъстри можеш да видиш много идеи в темата "Ваши снимки с грим", които съм пускала.
2. Имам мазна коса. На 2ри ден вече е ужасна. Знам,че е от пубертета,но искам някак да я пооправя.Чух за сухия шампоан клоран, какво впечатление имате от него? - Сухия шампоан на Клоран, бебешката пудра или квото и друго да използваш са за спешни случаи. Когато трябва да излезеш бързо и нямаш време тепърва да се къпеш. Не е подходящо да използваш подобни продукти всеки ден, защото запушват порите и скалпа ти ще се омазнява още повече.
3. Кожата също е същата като косата,мазна предразположена към образуване на пъпки. В училище започва да лъщи гадно и много да ме дразни. Как да я оправя и нея?
Относно въпроси 2 и 3 ти препоръчвам няколко неща.
- 2 пъти в седмицата стойш 15-20 минути над тенджера с гореща вода, за да се напариш и да се отворят порите ти. След това ексфолираш кожата на лицето си с козметични трици (аз предпочитам от череши). Натурален продукт, струва макс 2 лева и няма да изсуши кожата ти.
- След като си измила лицето си с топла вода от триците, нанасяш маска от зелена хума (отново евтин натурален продукт). Не трябва да използваш метални предмети докато правиш от хумата каша с помощта на топла вода и малко лимонов сок.
Маската от хума можеш да нанесеш както върху лицето, така и върху косата си. Стоиш така 20-30 минути и изплакваш обилно с вода.

Още един важен съвет - не използвай шампоани за мазна коса. Те изсушават скалпа ти и по този начин го карат да отделя още повече мазнотия. Купи си ХИДРАТИРАЩ шампоан (на Ducray има много добър такъв, но е по-скъпичък), или ако не ти се дават толкова пори си купи шампоан за нормална коса, за честа употреба.
След няколко седмици от маските с хума ще усетиш разлика според мен, на мен ми действаха повече от перфектно.
За миенето на лицето през останалото време - вземи си възможно най-лекия измиващ гел и го мий сутрин и вечер с него. Не взимай нещо силно (като Гарниер Пюр/Пюр актив), по-нагоре съм описала причините(същите, поради които не е хубаво да използваш шампоани за мазна коса).
Ако имаш възможност те съветвам да си вземеш на Авен този гел: http://www.adonis.bg/bg/catalog/7767.html или на Bioderma нещо от серията за мазна кожа.
Всичко, което съм ти препоръчала е изпробвано на минимум 5 човека и е подействало. Не ти давам 100% гаранция, че ще ти помогне, но поне няма да ти навреди! Успех