- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Кое бойно изскуство препоръчвате?
Здравейте.На 15 съм и ще започвам да тренирам бойно изкуство но се чудя кое.Може ли да препоръчате някакво при което се набляга на бързина в ударите?
Айкидо!
K O 6 M A R AПървоначално написано от tuning.bg
С айкидо ще удряш супер бързо, като месомелачка![]()
Дано усети иронията![]()
Бокс(ец)
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Таекуон-до! Набляга се на ударите с крака!![]()
I put my heart and my soul into my work, and have lost my mind in the process.
определеноПървоначално написано от fatrat
БОКС/МУТАЙ ТАЙ/ММА толкова ли е трудно![]()
Пича пита за БИ при което се набляга на бързина и всеки почва да си препоръчва неговото, въпреки че няма нищо общо...![]()
Ако искаш бързина избора ти е винг чун или джийт кун до(ако си в София)
И най-добре разгледай и си реши сам: http://www.teenproblem.net/f/viewtop...8af077212ab5c3
Васко кик бокс бате.Бокса не е интересен!Ако искаш мога да ти кажа защо минах от бокс накик бокс!Първоначално написано от TheManTheLegend
Абе фат по принцип е така, но в моя клас има доста кикбоксьори и там май само с крака са се научили да удрят. Ако бяха тренирали бокс, за толкова време нямаше да има кой да им каже нещо
По принцип за какво ти е бързина на удара, ако не можеш да удряш като хората![]()
я вижте тоя дали не са му бързи ударите
[vbox7]http://www.vbox7.com/play:23b24387[/vbox7]
![]()
![]()
Абе попринцип май кик бокс е по-добре за улицата,но ако ти отиде Майк Тайсън с 1 тон удар...ще видим кой кикбоксьор ще го спре,строго индивидуално е![]()
Рой Джонс си е легенда!Първоначално написано от TheManTheLegend
![]()
По принцип бокса дооо средна категория става като спорт.Гледал ли си в тежка кви са бъчви няма никав интерес да ги гледаш , а и както всички се интересуват на улицата не са толкова добри колкото се правят.
Кик-бокса в тежка категория маймай са по-стегнати от един боксьор , обаче друго си е да те удари прасец 30-40 кила да речем и предмишница 15-20. Общо взето в нашия клуб/зала както искате му викайте се набляга еднакво и на двете половини.Лично аз използвам краката си да държа противника далеч и за лоу-кикове. Гледам да работя повече с ръцете![]()
А както казах подкрепям първия си пост шото в Муай тая с тея лакти и коленца ...
За един от най-бързите в бокса скороста на Рей Джоунс е нищо(въпреки че е машина за убиване :>). Пример - винг чун при това не чак толкова добър http://www.youtube.com/watch?v=ZpNsY0IvjxE
Разликата е че Джоунс ше го пръсне тоя![]()
Така де, Джоунс е професионалист а тоя е аматьор, естествено че ще го счупи..(най-малко че е сигурно 30-40 кг над него)
Но пича питаше за скорост, а не за това кой негър колко бие![]()
Предлагам ти Ving Tsun Kung Fu... Тренирам повече от месец и половина и си мислех,че ще ми умръзне на втората седмица,но чакам всяка тренировка с нетърпение,въпреки че ходя 4 пъти в седмицата. Ако си от Пловдив ми пиши да ти кажа нещо..)))
Поздрави.
I'm just a man,not Superhuman
I'm not Superhuman,someone save me from the hate
I've gotta fight today to live another day...
Speaking my mind today my voice will be heard today.
За начало бих ти препоръчал бокс, пък като задобрееш, можеш вече да минеш на кик бокс, тай бокс и тн.
По отношение на бъчвите в тежка категория - братята Кличко да ви приличат на бъчви? Дори Холифилд който е вече на възраст има страхотна фигура.
Относно това кое е по-вървежо на улицата, ако някога сте се били истински, то ще сте наясно, че в улична схватка крака почти не се използват. И все пак всичко си е строго индивидуално и зависи от конкретната ситуация. Понякога точно краката се пласират идеално в конкретна ситуация. Но за да си добър в кик бокса, първо трябва да налееш основата, която е бокс. Нас едно време така ни тренираха и продължавам да си мисля, че това е правилната тактика.
Ако си се отказал от ударите и искаш да се бориш - Джудо, Самбо или Борба (може и бразилско джу джитсу ако има в твоя град).
ММА аз лично на начинаещи не препоръчвам, тъй като това е комплексна... да го наречем система. Изисква се да си изградил една добра основа в ударните или захватните бойни изкуства, след което да допълниш с другото. Вярно,ч е ММА е много популярен в последно време, но ако тръгнете да тренирате едновременно ударните и борцовите техники, то почти сигурно ще се ошашавите яко.
А какво ще кажете за таекуондо?
Аз лично предпочитам ръце+крака+хвърляния, отколкото само крака.Но всичко зависи най-вече от треньора и трениращия, а не от стила. Така че най добре разгледай на място и си реши сам![]()
Това е така, но примерно аз като тренирам ММА-почти винаги играем отделно граплинг и отделно бокс. Примерно ако съм с групата вечерта много малко бокс в началото и много борба, ако съм с по-ранната група (където са само набори) много бокс и накрая малко борба. И рядко комбинирано.Първоначално написано от kanku
Принципно би следвало в отделен ден да имаш бокс и в отделен борба и отделна тренировка за смесен спаринг. Или поне така го правят хората по светаПървоначално написано от TheManTheLegend
Но разни хора, разни идеали
![]()