.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 53
    Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората

Синтезирано или не съвсем.... въпрос на гледна точка.

Доста време ме нямаше като присъствие. Знам че съм последна дупка на кавала за повечето от вас. Форума си върви и без мен.

Искам да напиша една тема. Ей така... просто и набързо.

Напоследък се случиха доста неща с мен. Главно не много хубави, повечето по моя вина. Какво ще рече това ли? Ами че сам съм се набутал в шамарите, макар да е имало милиони (е добре де.. малко по малко) други варианти, по които да действам.

Нещата започват преди близо година. Тогава напуснах работата си(доста задоволителна, да бъдем точни - в офисче, на компютъра, с осигурени блага) с идеята че мога да постигна нещо повече. И си вирнах носа в продължение на 7 месеца като по една или друга причина не започвах работа в места, където можех. Смятах че те са под нивото, което владея и към което се стремя. Имах заделени Х лева, с които успявах да преживявам през месеците съвсем спокойно.

Така се случи обаче че запасите ми свършиха(тук е момента да попитам някой да има дървото на парите и да знае ефективен начин за размножаването му?). И опциите се стесниха до точно две - умри от глад или си намери БЪРЗО някаква работа.

Щом пиша това значи очевидно съм избрал втората опция. Започнах във верига супермаркети. Предварително си знаех че там няма да ми хареса. Работил съм преди подобна работа. Криво ляво скалъпихме положението, с цената на отвратително настроение all the time. Махнах се на първия месец.

До тук добре. Обаче идва следващия проблем. Все още нямах пари за да закрепя положението. И опциите ми отново бяха две. Същите. Очевидно съм избрал втората отново.

Върнах се още по назад по стълбичката... наложи се да започна работа в първото място където изобщо съм работил. Макдоналдс.

Каква е ситуацията там ли?
    Ами две години не се съобразявах с никого от персонала... и предвид че управата беше калпава ми се ходеше по задника. Нямаше човек, който да може да ми се противопостави по какъвто и да било начин. В буквалния смисъл си правех каквото си исках, когато си исках и с когото си исках. Накрая просто си тръгнах без да кажа и думичка на никого. Картинката я схващате.

От тогава минаха почти три години. Тогавашните хора, които започваха работа и аз обучавах.. в момента вече са на ръководни позиции. Управата е сменена, или поне по голямата част, и контрола е затегнат. Но има хора, които ме помнят. В момента те са на доста отговорни постове и аз завися от тях.

И при цялата тази картинка на мен ми се налага да се върна да работя там. Чест, самоуважение и достойнство просто излетяха в мига в който подписах договора. Ясно е че не ми харесва там, не ми харесва и с тези хора. И те го знаят. Веселото е че нещата са на тяхна страна. Защото имам договор с неустойка, който ме задължава да работя там още Х месеца.

Ясно е че аз си опитвам номерата отново. На принципа - така или иначе си знаем кирливите ризи... аз пак ще си го направя по моя си начин, няма нужда да си мажем очите. Не минава. Ясно ми се показа че ще излетя ако продължавам.

Идва и друго нещо... тегля определна сума пари, с която искам да си купя нов фотоапарат. Това го правя с идеята че така или иначе трябва да седя в работа Х месеца, поне да има някаква полза от седенето ми. А и ще подобря оборудването си, като по този начин и качеството на снимките ми.

Хубавото е че ще върна парите, в месеца, когато неустойката ми ще заугуби силата си. И няма да бъда заплашен от нищо. Решил съм да се махна от там, след като върна парите.

И пак се връщаме там откъдето започваме - на дъното съм. Във всеки един смисъл. Цялата тази година.. беше достатъчна за да ме смачка отвсякъде.

Имам огромно желание да се развивам. А очевидно не намирам възможност за това. Дали защото такава няма, или аз я пропускам също е въпрос, по който може да се дискутира.

Отделно загубих една камара хора, които в момента на изчезването от живота ми са били ценни за мен. Някои от тях пишат тук. Пропилях около три шанса за връзки.

С няколко думи... все лоши неща са ми се случили.

Интересуват ме няколко неща... защо аджеба ми трябваше да се махам от офисчето? И накъде мога да по ема сега... т.е. какви са вариантите пред мен?

Сега ще кажете - защо темата е тук?

Защото това е единствения раздел, в който пиша. Ако шефовете желаят... мога да намеря много връзки на темата с любовта.

Защо питам Вас?

Защшото вие имате мнение. Което очевидно се различава от моето. И това е ценното, че задължително ще получа нова информация, която или ще ми даде насоки, или ще ми покаже къде бъркам.

Защо бихте си дали мнението културно с идеята да ми помогнете, вместо да ме напсувате или наругаете, предвид че аз съм правил не един път това в темите?

Не сте задължени. Тук се получава интересен момент. Имате факти... и решавате как да ги използвате. Целта избирате вие. Метафорично погледнато това е видоизменена версия на "Дай на човека власт за да видиш колко струва".

Та... да аз ви давам власт и оръжия. вие преценете как да ги използвате.

Какво очаквам от Вас?

Всичко. Така няма разочарования за никоя от страните.

В заключение искам да кажа че ще отговоря културно на всякакви въпроси. Ще изслушам/прочета всяко мнение и ще отговоря културно на всяко едно от тях(ако се налага). Т.е. ще си седя мирно като на разпит

Щото все пак ще е грубо да поискаш мнение от някого и да се подиграваш с него, да не го слушаш, или да проявяваш неуважение по какъвто и да било начин, предвид че сам си поискал помощ. Т.е. си в нужда.

И тъй... вие сте.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Здрасти Тъй като не съм много навътре с живота, защото ме издържат още родителите не мога да ти отговоря много компетентно Прочетох цялата ти тема, защото си точен и печен човечец и те уважавам

Според мен си сбъркал като си напуснал работата с офиса Мислил си си, че можеш да постигнеш повече, а си се надценил. Когато са ти свършили заделените пари си бил до там. Нямал си работа и си нямал друг избор освен да търсиш...Супермаркета..Макд налдс..Тук не си направил добре..(нямам предвид за мястото на което си работил), а за отношението ти към хората..етц. (дано ме разбираш). Това ти е изиграло голяма шега и те е поставило в гадна позиция... Дано си разбрал нещо, защото, ако продължа да пиша със сигурност ще напиша някоя простотия. Успех...и да се оправяш.
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Ако си сериозен и ти е интересно опитай да научиш компютърен език Javascript ,C++ и др няма лошо да се пробваш в доста фирими ще те земат без почти никакво знание да си те обучават те за каквото те искат говора ти за фирми за дизаин на саитове подръжка и тн ако си отворен към това са бол пари и в някои случаи работното място ти е вкъщи и късмет занапред сори за писането

По принцип няма лошо,в това да искаш да се развиваш,няма лошо да искаш да постигнеш дадена цел Всеки иска най-доброто за себе си,или ако не най-доброто,поне по-доброто Въпроса е ,че трябва да знаеш на какво си способен,и може би трябва да уцелиш момента.От това което прочетох,ти си наясно че сам си си прецакал нещата,имал си хубава работа,получавал си добро заплащане,един вид би трябвало да си бил доволен от това,което си имал На всеки се случва нешо подобно,независимо дали става въпрос за работно място,или за нещо друго Ще се справиш,но сега тръгваш от по-долно стъпало.Нещата ше се подредят с времето

anonymous708973
    Guest
    И аз това го разбирам от форума? Хубава работа, Влади

Това, което ти трябва, е списък! (Каква огромна изненада да предложа списък, а? )
    Точка първа: Към КАКВО точно се стремиш? В каква област искаш да се развиваш и която можеш да превърнеш в сигурна и доходоносна професия.
    Точка две: От какво се нуждаеш за тая област? Компютърен език, по-добро оборудване... КАК ще го постигнеш? Искаш ли да следваш или не? Какво ще направиш (конкретно, заеби абстрактното си мислене).
    Точка три: КОЙ може да ти помогне? (и не, нямам предвид себе си) - било то за съвет, или за препоръки.

Нещо такова.

Кофти е да живееш по течението, а си твърде млад (дааа, звучи странно от моята уста), за да не знаеш какво да правиш с живота си.

Супер фен Аватара на ScarletBite
    Уф, Влади, я се стегни! Кво си се разхленчил тука?!
    Сам си си виновен - но не защото си напуснал офисчето, а защото си си позволил да смяташ, че си твърде важен за някоя работа.
    Великият шанс ли чакаш, какво? В един слънчев ден да ти проблесне, че от теб ще излезе страхотен еди-какво-си и да преуспееш за ден?

Непостоянен си. Разпиляваш се.

Не се самосъжалявай, ами вземи сложи ред в живота си. Намери баланс и дай по-практично.

Поздрав - http://www.youtube.com/watch?v=OFtNChII78k
    all day... all night... what the fuck?!

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    TLDR

уважавай собствените си усилия.

Това ми е съвета (напълно на random го пускам)
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Град
    В мислите на хората
    @FuckedUp - дам... напускането на офиса според мен беше грешка. Една от многото. Относно отношението... това е каквото те си го направиха. Ситуацията е малко дълга, но... моето отношение беше в резултат на управленческия вакум по онова време.

@thegamer - това е интересна идея, но колко първоначални знания трябва да имам, за да попадна сред желаните за тях хора? Друго - откъде мога да започна да уча който и да е компютърен език? Съвсем сериозно питам....

@Al3xA - дам, най-вероятно не съм уцелил нито момента, нито съм преценил правилно силите си. И получавам доста звучен шамар от реалността. Бях доволен от нещото, което имах, но ми беше скучно от това.

@PinkPan7her - това са комбинирани заедно мисли, които ти вече знаеш. Защото съм ти ги споделял не един път. Разликата е че тук пиша всичко на куп. Списъка... звучи хубаво като идея. Благодаря ти за нея. Мисля да си направя едно списъче днес и да го постна тук. Само че ще си добавя още едно две въпросчета По течението е кофти, защото не знаеш къде ще те отведе реката... а ако не знаеш къде искаш да отидеш... винаги ще отидеш там където не искаш

@ScarletBite - Кво си се разхленчил тука? - И на най-добрите се случва. Това просто доказва че съм човешко същество.. а не извънземно Сам съм си виновен.. правилно. Великият шанс ли чакаш, какво - ами горе долу с подобна идея бях тогава. Защото и мислех че светя достатъчно силно за да бъда забелязан. В един слънчев ден да ти проблесне, че от теб ще излезе страхотен еди-какво-си и да преуспееш за ден? - Абе деня може и да не е слънчев. Ама горе долу нещо такова Простичките ти съвети всъщност попадат точно в целта. Благодаря!

Поздрава няма да коментирам, защото и той попада право в целта

ех, Диди....

@w0sh - а ако такива изобщо липсват? Т.е. ако не съм положил почти никакви усилия.. какво да уважавам в този случай?

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Паднал си от доста височко ми се струва.
    Може би е вярно това, че колкото повече имаш, толкова повече искаш.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от ScarletBite
    Сам си си виновен - но не защото си напуснал офисчето, а защото си си позволил да смяташ, че си твърде важен за някоя работа.
    indeed

Не се надценявай прекалено.
    Струва ми се, че се мислиш за твърде важен, ако съдя и по личните ни кореспонденции и начина, по който си пишеш постовете.

Успокой малко топката и се замисли нужно ли е да важничиш, да се държиш кофти с хората, като знаеш, че всичо се връща? Ето сега те могат да те направят на луд, но по-странното е, че ти продължаваш да си "пускаш номерцата" и да искаш да си нагъл.
    Ама с наглост в живота не става.
    Хубавите неща стават с любов.

А не с надуване, надценяване, и един вид - да се зъбиш на съдбата за шансовете, които ти е дала, мислейки си, че си някой Бог и заслужаваш повече.

Прекрасно е че осъзнаваш грешката си, но всичко си си го направил сам.
    След като си човек на изкуството и снимаш, сигурно е унизително да си спомняш за хубавата работа с благата, докато бачкаш в ужасната дупка МкДоналдс. Но такъв е живота и всичко те учи.

Не пропускай следващата възможност, ами я грабни.

Добронамерена критика
    jghgh
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Според мен си пропуснал шансовете и в рабоата и във връзките и където и да било , защото се целиш по-нависоко от възможностите си и не оценяш това , което имаш. Искаш повече и накрая губиш и малкото , което притежаваш.Тогава разбираш, че и малкото е било нещо. Това за работата ти в МакДоналдс ми хареса. Донякъде си заслужаваш сега да си от другата страна. Преди си бил много наперен, а сега ще си траеш. Така е в живота. Просто оценяй това, което имаш в момента. Примерно ако имаш трабант , но искаш ферари това не означава да се ядосваш на бавния трабант и да го псуваш, а напротив да го оценяш и уважаваш докато дойде време да го замениш с ферарито. Просто пример : ) Мога и още много да пиша, но в момента нямам време за това.

Супер фен
    Надценил си се, да. Имаше един лаф - когато се качваш по стълбата на успеха, внимавай как се отнасяш с хората, които срещаш, защото може да се засечете отново на връщане. В случая с Макдоналдса точно така е станало. Сега най-доброто, което според мен можеш да направиш, е да разбереш с какво точно искаш да се занимаваш. Да работиш добре платена работа, която освен това ти доставя и удоволствие не е лесно. Не ти остава друго освен да си изкараш определения брой месеци на сегашната работа, а след това да започнеш друга, която макар да ти е неприятна, ще ти носи доходи. Като посъбереш известна сума пари, може да започнеш курсове, или дори да учиш. Това увеличава шанса ти да бъдеш одобрен за избрания пост. Успех.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Не съм много сигурен, но мисля, че в магазините на Бенетон плащат около 500лв на месец. Неквалифицирана работа, доколкото разбрах, когато ровичках, изискванията са симпатичен и приветлив.(това е първото, за което се сещам, че в момента бързам и съм на зор)
    REGGAE BOOM <3

Ами учи се както ти е най-удобно или през нета от форуми четеш сайтове на анг най-добре е да имаш познания по анг или от книги имаше бестселър за c++ потарси него ако ще го учиш и за другите има книги и интернет опции за какво искат значи погледни саитове за работа и виж какво и с каква клалификация искат имаш време докато изтече договора да научиш 1 език ако си упорит до 1 прилично ниво но в тази област няма да спреш да се учиш и няма да ти омръзне направи един списък с кои какво търси ала бала отвори по нета и прегледаи какво ти е по възможностите или пусни тема да те запознаят по добре какво се изисква най-добре да не е тук на 15 съм и още не съм се интересувал много по вапроса но на 17 ще почвам да уча дизаин на саитове сега ми е прекалено рано кои знае и тогава ще се използват ли тези езици но тези работи рулират защотото не са повтаряне на 1 и също и се развиваш всеки ден замен е яко и интересно пак сори за правописа но на компа не обичам да пиша дълго и ако има нещо друго питаи темата можеш с вапроси в замунда например да пуснеш за езиците от къде да учиш но от теб зависи на компа или на леглото с кижка и ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА ИСКАЛ Е ДА ПРОГРЕСИРА НЕ МУ СЕ СЕДИ САМО В ОФИС ЕДНО И СЪЩО ДА ПРАВИ НЕ Е УСПЯЛ И ИСКА СЪВЕТ НЕ ХУЛЕНЕ КОЛКО Е ЗГРЕШИЛ аиде поздрави

Голям фен Аватара на Lyubeto
    Град
    Варна
    Ако живота ни предлагаше големите възможности точно когато ги искаме и каквито ги искаме , всички хора щяха да са преуспели. Човек трябва да оценява това което има докато го има. Шанса можеше и да е на твоя страна ако просто си беше стоял в офисчето и беше се оглеждал за великия прогрес междувремено. Но така е малшанс. Можеш отново да започнеш от нищото даден ти е шанс. Някои хора нямат такъв?! Възползвай се , върши си работата като хората без много много превземки и отново се оглеждай . Не е необходимо да скачаш от работа на работа. Какво постигаш така?Успех?Или все от нулата, от нулата, от нулата и така до кога? Човек трябва да се научи да се задоволява с това което има.Май и сам го знаеш. Оптимизма е хубаво нещо стига да знаеш как да го използваш. Маккдоналдс?И какво? Добро място за започване от някъде.Аз самата сега съм на вълна търсене на нова работа. И знаеш ли какво?Нищо не се получава.Навсякъде всичко е връзкарство. Голям кеф ,а ?Не съжалявай за това което си имал и си загубил , а се възползвай от новото.Може да ти донесе само положителни неща.
    А за трите пропилени връзки... просто не е било писано.
    Дерзай ... всичко рано или късно се нарежда.
    Вече има все по - малко и по- малко теми , на които си струва да се пише...

Голям фен Аватара на Moderatorius
    Не знам, аз ли не разбирам, но ми е странно как така от офиса, стигаш до Макдоналдс. Толкова ли не е имало някакъв друг вариант за работа? Тва не го вярвам. Щом си бил на такова високо ниво, просто няма как да не можеш да се издигнеш пак до там. Може би просто си станал по-смирен и нямаш воля/желание за нещо повече... не знам, не знам.

Какво си завършил?

Град
    В мислите на хората
    @kalpazanka - дааааа, много звучен шамар ми бе ударен. Колкото повече имаш толкова повече свикваш да искаш и съответно да получаваш. И се "разглезваш".

@jghgh - и ти разсъждаваш доста правилно. Да, смятам се за важен. Допускам че е възможно да се смятам за по важен отколкото всъщност съм. Причините са до болка известни.

Сега мога да ме правят на луд.. да. Пускам си номерцата с идеята да проверя все още ли е същата помия, както беше едно време. Явно е че няма да мине номера пак. Видях че ножа е опрял до кокала и културно си замълчах. По принцип може да се работи и без да се правят номерца. Това е част от експлоататорската ми същност, която доста добре съм опознал.

Хубавите неща стават с любов. - Много много правилно. Във всеки един смисъл.

Унизително... да. При това много. По трудния начин ми научиха че нещата не остават незабелязани.

Следващата възможност... определено ще бъде удостоена с внимание.

Благодаря ти!

@anonimchetou - ти също си права с идеята че не оценявам това, което имам. Или поне в някои случаи. Защото смятам че винаги може и още, а по тази причина това което имам в момента е компромис. Което пък навежда на мисълта че.. не заслужава, кой знае колко внимание.

И сега виждам че явно това куца като логика. Защо... мисля че ще разбера в последствие. А това държа да отбележа е голям прогрес в моята личност - да призная че мой собствен принцип е грешен.

Че заслужавам положението си - вярно е. Иронията на съдбата е доста... тънка в случая.

Това за оценянето на нещата в момента е доста добро.

Не бих отказал да попишеш още малко в темичката ми.

Благодаря ти и на теб!

@Ssummerjam - дам. В случая това се случи съвсем буквално, защото хората, които обучавах преди време, в момента са на ръководни позиции. Весело, а?

По принцип аз не искам работа с кой знае колко огромна заплата. През годините съм си преценил така разходите, че имам точна идея, колко пари на месец ми трябват за да преживявам. И те не са много.

@antifashionshit - възможно е. Не ми е попадала обявата им. А и засега не мога да мръдна от МсД.

@thegamer - ще поровя да видим за какво иде реч.

@Lyubeto - ти също казваш верни неща. Имам и друго притеснение относно работата. Искам да се насочвам към среди където се налага да мислиш за да изкарваш пари. А не да вършиш нещо с ръцете си. Разбирай интелектуална дейност. А предвид че досега съм работил само физическа такава.. смятам че нямам допстатъчно натрупан опит, който да свидетелства че си струва да ме чакат един месец(колкото ми е предизвестието). И в този ред на мисли, не смятам че съм достатъчно ценен за някой, за да може той да ми гарантира работното място за месец напред, защото нямам достаъчно опит, който да гарантира моите умения. А в една фирма занимаваща се с интелектуална дейност(дизайнерска къща, рекламна агенция, фотостудио ако щеш) се иска човека да не се налага да бъде обучаван. Или поне не от нулата. Лесно ще се научиш как се държи фотоапарата, но много по трудно ще се научиш как да "виждаш" перфектната снимка. Малко тъпо го обясних, ама мисля че ме разбра.

@Moderatorius - работата е следната. Трябваше да намеря работа за буквално 5 дена... защото иначе щях почти буквално да умра гладен. А се сещаш че хубави оферти за работа не падат всеки ден. И така се случи че явно нямах късмет тогава и не излезе нищо читаво. За моженето...мога. Стига да ми се отдаде възможност - ще успея да го направя.

По смирен... едва ли. По скоро прекалено смачкан от ударите на живота. Вола/желание... имам... но нямам силите. Което е следствие от шамарите, които съдбата ми удари.

@van1 - Биология и биотехнологии в НПМГ "Акад. Л. Чакалов" София '07.

Значи относно списъчето - което обещах. ето го и него:

Към КАКВО точно се стремиш? В каква област искаш да се развиваш и която можеш да превърнеш в сигурна и доходоносна професия.

Значи на първо място - общуване с хора. По конкретно - директна комуникация с хора с цел разрешаване на някакъв проблем, изясняване на нечие желание, помощ за постигане на целта Х, или възможност за съвместни отношения, партьорство и подобни. Тоа може да звучи доста общо, но за момента е най-конкретното, което мога да представя. Като примери мога да представя - фотограф във фотостудио, консултант в определена област, човек, койо търси възможности по предоставен проблем от клиента(например не знам как да науча кучето ми да не ми лигави чехлите), ако имам бизнес, да мога да го разширя като съответно има полза и за двете страни...

Точка две: От какво се нуждаеш за тая област? Компютърен език, по-добро оборудване... КАК ще го постигнеш? Искаш ли да следваш или не? Какво ще направиш (конкретно, заеби абстрактното си мислене).

Простичко казано - възможност за развитие. Шанс от някой... подадена ръка...както искате го наречете.

Точка три: КОЙ може да ти помогне? (и не, нямам предвид себе си) - било то за съвет, или за препоръки.

Тук съм малко зациклил. Наитина точно в конкретния момент не ми хрумва, кой може да ми помогне. Имам желание да изкарам един курс по фотография

Dr. Gregory House

Честно казанао, напълно те разирам. Аз съм в подобно положение, като изключим частта с напускането. И аз имах високи цели и мислех, че мога и нещо по - добро, но в момента работя, точно като теб, на същата работа, с която започнах - барманка. Обаче никога не трябва да спираш да вярваш в себе си, колкото и изтъркано да звучи. Проблемът е, че ако ти се откажеш, няма кой да те бута, май и ти сам си се насадил в това положение, точно като мен. За това главата горе и само напред, рано или късно ще постигнеш целите си, трябва само наистина да вярваш в себе си.

П.П. а за дървото на парите....ако някой го измисли, да дава и насам
    I'm The Classical T.G.F.Y - Too Good For You!!! :]

Неучтивият Ми Характер Е Въпрос На Навик... xD

anonymous708973
    Guest
    Значи на първо място - общуване с хора. По конкретно - директна комуникация с хора с цел разрешаване на някакъв проблем, изясняване на нечие желание, помощ за постигане на целта Х, или възможност за съвместни отношения, партьорство и подобни.
    Висше се иска. Пъблик Рилейшънс или журналистика някаква...

Не се надценявай! Замини в чужбина. Там оценяват такива като теб(виждал съм твои снимки и наистина имаш голям потенциал)
    Действителността е илюзия, породена от липсата на алкохол

Супер фен Аватара на ScarletBite
    Цитирай Първоначално написано от RomantiCBoY
    Не се надценявай! Замини в чужбина. Там оценяват такива като теб(виждал съм твои снимки и наистина имаш голям потенциал)
    Ае, Романтичния, що се изказваш изобщо? Да го объркаш още повече ли искаш, кво?
    Виждаш, че Влади си пада малко развей-прах и егоцентрик и подхвърлиш ли му реплика от рода на "правиш страхотни снимки, заминавай в чужбина, че там ще те оценят", пък съгласят ли се с теб още няколко индивида, като нищо ще тръгне да гони Михаля.
    Влади добре щрака, аз много му харесвам снимките. И има потенциал да се развива... но като хоби, не като професия. (дано не ме намрази заради прямотата ми...)
    Още повече, че арт-менчетата с мислене "ще ме оценят в чужбина" са толкова многоооо...
    Да не говорим, че ако избере да си изкарва хляба с фотография, рано или късно ще се принуди да започне да бълва комерсиални глупости, от онези, които най-бързо се продават. Накрая ще изгуби себе си. Не си заслужава.
    all day... all night... what the fuck?!

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Ориентирай се към нещо различно от фотографията. Знам колко я обичаш, знам, че ти доставя удоволствие и се справяш добре, но няма какво да се лъжем в България с това да се изхранваш не е особено подходящо. Тук това не се оценява достатъчно и да си намериш хубава такава работа би било доста трудно.
    Съсредоточи се в нещо друго, в което си добър и имаш шанс за реализация. И просто действай. Не си глупав човек, не си мързелив, не би се отказал лесно. Но с фотография няма да стане, давай нещо по-сериозно. Вярвам, че уменията ги имаш.
    Колкото до това, че си напуснал работата в офиса, общо взето си изпуснал питомното за да гониш дивото. Най-вероятно е било грешка, но не е нужно 100 пъти да ти го повтаряме. И да съжаляваш, времето не може да се върне и да промениш нещо. Така че остави това зад теб, не съжалявай за него, приеми го, като момент от живота ти през който е трябвало да преминеш. Съсредоточи се върху бъдещето ти, не върху миналото. Без значение какви си ги вършил тогава в офиса, в Макдоналдс, сега си направи сметка, прецени какво искаш, как можеш да го постигнеш и как би трябвало да се държиш.
    За връзките, когато му дойде времето, ще се появи точното момиче. Знаеш, че това не се търси. Имай малко търпение и се оглеждай около теб да не изпуснеш още някоя.

Успех, Влади

Град
    В мислите на хората
    Woooow

@RomantiCBoY - от фотография основен доход не се прави. Туй ми е повече от ясно. Тая дивотия за чужбина са ми я пробутвали доста пъти. Не действа.. казал съм си - оставам тук в Бг. Щото разлика между тук и там... няма по отношение на оценката, което ще получиш на продукта който правиш.

Тук проблема е другаде.

@ScarletBite - в чужбина няма да ходя, спокойно. Това не ми е минавало и през акъла дори. Няма опция да те намразя. Фотографията е изкуство и като такова няма как да бъде професия. Някъде да си видяла професия художник? Или музикант? Или певец?

Развей-прах може би. Веселото е че си имам аз едно кръгче на лудите идеи, което не прекрачвам. Иначе вътре си шавам и правя какви ли не глупости.

Или простичко казано - знам къде е края на света... и там не припарвам. Което не ми пречи да си строя въздушни кули и да падам от тях... ама на твърда земя

@sweet_sorcerer - Ти какво мислиш да правиш от тук нататък? Докога мислиш да сервираш питиета на разни знайни и незнайни хора?

Иначе... ако сам не си помогнеш... и Господ не може да ти помогне.

@vesito13 - това и мисля да направя. Фотографията ми си остава хоби... и само толкова. Благодаря за хубавите думи, сега остава да си ги докажа и на себе си. Относно връзките... това го споменах, само като допълнение на идеята че поради смачканото ми същество съм пропуснал И това. Наясно съм че имам да оправям една камара бакии, защото образно казано колкото и чаровен и сладкодумен да съм никоя няма да ме хареса, заради скъсаните ми дънки и чорлавата ми коса. Защото това си оказа влияние

Нека не се отдръпваме от основната идея на темата - (само)анализ на скромната ми личност и какви възможности има пред мен в момента. Не след 10 години, а сега. Както и защо аз не ги виждам, макар че те хипотетично са пред очите ми.

Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Сега се сетих нещо така по между другото. В офиса си имал хубава работа, нали така? С какво се занимаваше тогава? Защо не се ориентираш пак към тази сфера? Явно си се справял тогава, така че можеш да потърсиш и нещо в тази насока.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си