Цитирай Първоначално написано от SkyEatsAirplane
Когато човек държи всичко в себе си без да го ''излее'', знаеш ли какво се случва? В този случай мога да си докарам една банална язвичка! Неизразени емоции водят до друг проблем!
Оо, много добре знам до какво водят затаените чувства ;]

Също обаче знам, че да си изливаш гнева систематично на близките ти може ужасно много да ги отвърне от теб.
Както и знам, че понякога гневът ни е неадекватен на реалността и даже мога да ти дам пример. Случвало ми се е да се ядосам на човек, че слуша музика, вместо да се занимава с мен, което е една доста несъстоятелна причина, породена от комплекса ми за внимание. И какво, представяш ли си, да му се развикам за такова нещо, въпреки че вътре в мен изпитвам огромен гняв? Но това си е само една психологическа причина, заради която никой не ми е виновен.
Доста ми е тъпо, че го споделям във форум, но бих искала да ти помогна, в случай, че имаш изблици на гняв за нереални причини. Ако е така, се опитай да ги елиминираш, вместо да заливаш хората с проблемите си (на които само ти можеш да си помогнеш)

indigo0lady e права, че трябва да разбереш какво точно те дразни в останалите и те провокира да се държиш гадно, за да отстраниш причината.

И още нещо. Затаените чувства трябва да се изкарват, но не е задължително да ги изкарваш на хората, особено в случаи, когато обективно не са ти виновни!
Прибираш се, почваш да крещиш във възглавницата, да пишеш глупости на бележка, или правиш няколко обиколки на блока - би трябвало да помогне. Т'ва са психологически подходи.
Лично аз съм пробвала веднъж това с възглавницата и адски много ми помогна. Като я посритах малко и се наревах, ми мина.
Отделно си водя дневник, за да не си докарам "язвичка".

;]