- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Прекалено съм срамежлива :Х
Адски много съм срамежлива и това яко ме дразни. Примерно скоро се записах на танци и то почти винаги все има нови и нови хора. Но повечето бързо се сприятеляват с останалите, предимнно много се лигавят. Докато мене много ме е срам, не знам защо. Но много, много не общувам с останалите и адски много се дразня, че съм такава. Как, по дяволите, да спре да ме е срам толкова много. Лигавенето хич не е за мен. С познати по-се лигавя, но сред чужди лица (А и някои от тях по-големи) не мога просто. Искам да спре да ме е срам за всичко. Моля Ви, посъветвайте ме нещо, как да спра да се срамувам. Писнало ми е вече от този мой срам, гледам ги другите по-малки от мене, а те веднага с лигавенето си се сприятелиха с някои от останалите, моля ВИ, посъветвайте ме нещо, защото това много ми пречи да живея нормален живот!! Не мога да е запозная с никой както нормалните хора. Има ли по-големи от мен или на моята възраст, аз просто сякъш се вцепенявам и нищичко не мога да кажа, срам ме е да говоря, мълча, без нищичко да продумам.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Спокойно, и аз съм сериозен пред хора, който не познава. Това, че не се лигавиш не е проблем да се запознаваш (поне според мен).
Да, но просто ми е адски трудно да тръгна да говоря с тях. Повечето бързо се сприятеляват (И без лигавене), а аз едвам, едвам обелвам думичка. Просто не знам какво да кажа или какво да направя.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Аз съм същата и ме е мн срам ...тая тема все едно аз съм я писала![]()
като ме питат нещо нз как да отговоря да не стане тъпо или смешно... а то така става квото да кажа
![]()
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
Малко повече кураж трябва да имаш![]()
Never Shout Never - The Past
"I've been smoking the green
Since i was merely fourteen
Just to find an escape from this town
That was so mean to me..."♥
Еее, то ако става дума за изцепки - аз съм кралица в тази областГолеми бисери и изцепки казвам, така че всички да се засмеят. Казват ми, че съм била много забавна. Винаги мога да накарам някой да се засмее (дори едва ли не мога да го докарам и до сълзи), но естественно ако е някой близък приятел (Или доста големи изцепки казвам, когато съм на училище, особенно ако ме накарат да чета нещо или да разказвам урок, все 1-2 бисера със сигурност ще кажа), но не го ли познавам (Или е просто някой познат), и една буква няма да обеля.
♥ 2PAC ♥
Имах същия проблем и стигнах до същия извод - че цялата тази срамежливост много ми пречи.
Отпускай се, като си сред хора. Не се панирай, не се притеснявай и да не изтърсиш някоя глупост, дори и да се изцепиш, в повечето случаи винаги може да се обърне на шега. Разговори можеш да започваш за най-банални неща, ако не познаваш хората срещу себе си изобщо, ако пък имаш някаква представа за хобитата/интересите им, можеш да започнеш и от там.
Ключът е в това да повярваш в себе си и да събереш кураж, както каза Spikeey
ти си всичко във всяка тема бе... ако някой каже, че има хемороиди, и ти ше имаш..Първоначално написано от xKiFlA
по темата - ше спре да ти пука какво говорят като спре да ти пука какво ше си помислят ако кажеш нещо... или просто напук на себе си направи така!
Чак сега ли го забеляза ;дПървоначално написано от Tempest
А по темата, не мога да ти отгоровя защото и аз съм малко така, но все пак малко повече кураж, както споменаха по-горе![]()
мацка,и аз съм абсолютно същата
на твоета възраст съм също
даже при мен е по-сложно,зачервявам се постоянно от притеснение..напрао :/ дори сао някоя даскалка да ми каже името,веднага ставам ЧЕРВЕНА !![]()
ебаси лошото качество дето ми е..
ъм,с приятелите си се държа супер спокойното и изобщо не се притеснявам,но с по-големи почвам да се лигавя малко,и..гласа си меня,което е супер смотаното,и се зачервявам,и .. бъркам некви смотани думи казвам..![]()
в крайна сметка : ПРИТЕСНЕНИЕТО Е УЖАСНО КАЧЕСТВО!
Ще го израстеш.
Ако искаш да си щастлив - бъди.
Първоначално написано от Spikeey
![]()
И аз съм същата!!Ще ти предложа моите методи:
1.В даскало по-често говори пред съучениците си (в някой час ако учителката/учителя пита за мнение например)
2.Когато усещаш,че те е срам не си мисли именно за това как ще се изложиш или как ще изглеждаш в очете на другите.
3.Преди да изречеш каквото и да било,усетиш ли,че си притеснена си поеми дълбоко въздух (на мен лично ми помага да си проясня мислите).
Дано и на теб ти свършат работа![]()
Ами и аз бях така, докато не станах 8ми клас и тогава в ново училище и не познавах никого и ми се наложи да пренебрегна срама. Като за начало постави си за цел да бъдеш малко по самоуверена отиваш при тези хора, с които искаш да се запознаеш и казваш нещо от рода на "здрасти аз съм -----(име). (може да се усмихнеш, но не е задължително.. ) И казваш квото се сетиш .
Пример: Гледам че носиш тениска на ----- група, знаеш ли аз много харесвам тази група също? ( или просто гледаш с какво си допадате). Друг начин е да питаш за нещо (час също ако си в училище химикалка, молив или квото ти падне и после знаеш ли че така и така..)
И най-важното срамът не ти е приятел! Опитай се да не ти пука до колкото е възможно. (Нормално е да те е срам, ние хората сме социални животни и дори и да не си го признаваме всички малко или много искаме да бъдем харесвани от другите.)
Айде успех от мен!![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
^![]()
![]()
![]()
Иначе не се притеснявай, наблюдавай какво става около тебе и мисли нестандартно и адекватно![]()
Направо не знам от къде ще ми дойде тази "смелост". Дори някой път ми се карат, защото съм говорила много тихо с чуждите хора и те не могат да ме разберат.
♥ 2PAC ♥
ами ти щом си се запознала с приятелите ти с които сега ти е спокойно и отпуснато с тях, значи може и с други хора да се запознаеш
На акъл като не сте, с кво от мен сте по - големи???!!
За да участваш активно в разговорите е важно да слушаш и да не се отплесваш, да следиш разговора и да се включиш когато усетиш,че има какво да кажеш. Да си там на момента. Гледай да не изпадаш в day dream или да си мислиш за други неща, забила в една точка.
И приеми, че всички ВЕЧЕ са ти приятели и всички ВЕЧЕ много те харесват, така че няма нужда да им се доказваш, не си на изпит. Нагласата към хората е много важна.
В чужда скръб мене ли ще утешиш?