Аз напуснах България защото баща ми получи работа в ОАЕ и цялото семейство се премести там.

Тук няма расизм към Българите, но все пак ако баща ми беше завършил в Англия или Америка заплатата му щеще да е двойна. Не че се опаквам.

За образованието, тук има много различни училища- Американски, Френски, Индииски, Английски, Руски, Интернационални, Канадски, Арабски, абе много са.

Аз съм в Интернационално, и следваме дву годишен курс IGCSE в момента. При нас математиката е горе долу на същото ниво като в БГ, а науките са на доста по високо ниво зареди добре обурудвани лаборатории. Историята, Икономиката и тем подобни са на високо ниво също и даже имаме професори по определени предмети (аз съм 11 клас). Но, това което със сигурност имаме което в БГ нямате е дисциплина. СТРОГА дисциплина. Често се оплакваме но ако я нямаше тази дисциплина нямаше нищо да научим. Също имаме мотивация. От 10ти клас имаме срещи с различни университети из света които идват да ни посещавват и в даскалото психолозите все ни помагат да решим какво да правим ако имаме някой проблем. Да, образованието наистина е на по високо ниво зареди тези фактори.

Ако имате висше, или смятате да следвате Архитектура или нещо подобно тук можи да имате обещаващо бъдеще. До десет години ще можите да си изпратите децата в гъзарски училища, ще имате поне две луксозни коли, ще живеете в голяма къща в комплекс със 24 часа охрана и басейни, паркове, че и голямо изкуствено езеро около което да тичате.

Атракции има много. В момента се ходи на плаж (тук има само един сезон - лято). Имаме много молове, в които молове имаме ледена пързалка плюс ски писта ако ви домъчнее за снега. Плюс това с парите които получавате тук винаги можи да отидете до Швейцария на ски, да кажем през зимата.

Престъмноста е на минимум. Има, но не се среща често. Не съм чувала някой да са го ограбили в къщи. Убийства е имало, в някои по западнали квартали, но и те са рядкост.

Обслужващия персонал са масово Индийци, Пакистанци и Филипинци и Африканци. Тук повечето по богати хора имат шофьори и слугини които живеят при тях.

Много българи са на високи длъжности, но има и много сервитьори и продавачи. За тях не мога да ви кажа много, но ако сте със семейство не бих препоръчала да дойдете тук на ниска длъжност. Има голяма разлика между това какъв е живота на някой с образование и на някой без такова. Ако сте лекар или дерматолог също ще си намерите работа.

Тук няма данаци. Само такси. И то мисля че е само интернет, ток и вода. И тока е евтин. Няма данък доход или някакви такива. Също обажданията в града от домашен телефон са безплатни.

Интернета е лек проблем, защото има много сайтове които са цензурирани, но това се оправя

Университетите са по евтини от Европа или Америка, но не са на ниво. За следване отидете в Европа и елате тук след това

Тук наистина е живот. Най високата зграда и единствения седем звезден хотел (сега два) са все тук. Един от най големите молове също!

Мюсулманска държава е, но коледните им декорации и празненства са просто- Уау! Трябва да се видят! Все пак, не се настанявайте близо да джамия, много силно и много рано сутринта обичат да се молят! А по време на техния Рамадан, не може да ядете на улицата, в училищата по това време можете да се храните само във стола и никъде другаде.
Не може да се целувате на улицата, само да се държите за ръце и да се прегръщате. Аборта, освен ако няма опасност за живота на майката е строго забранен. Дори хапчета от сорта на Ескапел са забранени. Презарвативи и нормалните хапчета за 21 дена си ги има, както и спермициди. Няма секс играчки.

Много хора от много култури могат да се срещнат тук! Ще срещнете хора от всеки континент и всяка държава която можете да измислите!