.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Фен
    Град
    Между Ада и Рая...

Проблем с монитор NEC LCD73V

Здравейте, проблема ми е такъв, че постоянно ми изкача менюто на монитора за настройки на контрастите и т.н. Първият път се включи на яркостта и я смъкна до 0% след това излезе и започнаха да се превъртат иконите на менюто.. все едно някой друг натиска копчетата на монитора....
    също така наскоро забелязах, че когато монитора ми заспи и постоянно ми излиза съобщение на екрана "No signal", но когато размърдам мишката екрана се връща...
    Някой има ли представа от какво се получава това? Възможно ли е да е от захранващия кабел? Ако някой има някакви идеи, ще съм много благодарна

Кабела(захранващият и VGA/HDMI/DVI) няма никаква връзка с менютата на мониторите. По принцип основните варианти за такава повреда са два.

Първи вариант(по-малко вероятен): Механична повреда.

Копчетата са "заседнали"(получава се от грубо натискане, замърсяване и т.н.) и при лека вибрация отчитат че са натиснати.

Втори вариант(по-вероятен): Повреда на управляващата схема.

Управляващата схема не е нищо сложно като цяло - купчина резистори, транзистори и кондензатори. Един(или повече) е сгънал тетрадката и обърква ситуацията.

Как се ремонтира нещо такова:

Ако сме късметлии, имаме гаранция и си я ползваме. Ако не, то тичкаме до близкият сервиз за компютри/телевизори.

Първият вариант включва разглабяне и почистване. Ако има видими поражения върху контактните площи(ей колко сложно звучи това е самото копче, механизма под него и мястото на което осъществява допир със схемата за управление) се подменят/отремонтират.

Вторият вариант отново включва разглабяне. Замерват се всички елементи на управляващата схема и се подменят дефектиралите. Може да се подмени и цялата, ако е възможно да се намери същата управляваща схема. Толкоз.

За съжаление цената и на двата ремонта е в рамките на 25-50 лева.
    Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:
    авторитетный ответ: 95.43.28.133
    вторичный ответ: 85.14.6.98
    Sponsored by: Реактивная Tехнология

Супер фен
    ^ как ще им дам 25-50 лв...
    Сигурно някой кондензатор се е подул. Вземам му характеристиките и отивам нов да си купя (някакви стотинки). Хващам пуялника и започва операция "запояване" (щом преди време едни интегрални схеми тръгнаха след запояване, трябва и това да тръгне)

Фен
    Град
    Между Ада и Рая...
    Благодаря ви много за отговорите... за жалост гаранцията ми изтече по-рано тази година ... то винаги така става някакъв проблем се появява след като изтече гаранцията за сега уж спря да се появява .... но другата седмица ще го занеса на ремонт .. пък да видим колко пари ще ме одрънкат

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си