.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 91
    Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София

Идва редът и на Северна Корея

http://dnes.dir.bg/news/severna-kore...o-7479954?nt=4

Северна Корея от край време си проси войната според мен. То не бяха "успешни" тестове на ядрени оръжия (все едно изработени от мен в час по химия), умишленото потапяне южнокорейски военен кораб, наперените речи без никаква база, сега и това...та колко време давате на КНДР още? Аз си мисля, че до 2014-15 ще му се види края на авторитарния режим чрез чужда на меса (която според моите разбирания е крайно наложителна дори днес).

Предположения? Как виждате финала на този социален експеримент?

Град
    София
    Доста назад са с материала поне засега....Не мисля,че САЩ ще ги пипат в близкото бъдеще,защото ще има яростни политически спорове,а и ако има някаква война вероятно ще свърши за 2-3 седмици,просто САЩ сега нямат изгода да ги пипат.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Ако някой ще ги атакува(по подразбиране САЩ, ебати да изкарат повече от 5 години без да започнат някоя война), то ще е за демонстриране на сила, а не защото са реална заплаха за когото и да е...

Град
    София
    Северна Корея е реална заплаха най-малкото за Южна Корея.

Да не забравяме потопения южнокорейски кораб от началото на лятото.

Освен това и тия тестове в момента и обогатяването на уран...на дали е за мирни цели.....

Мега фен Аватара на ZipFail
    Кажи ми сериозно, мислиш ли сериозно че Северна Корея не се сеща какво ще и се случи ако хвърли атомна бомба по цивилно население ?
    Просто ей така един ден ще се събере правителството и ще реши да прави атомни бомби и да ги хвърля по южнокорейски градове ?

Плюс това не виждам как потапянето на военен кораб е причина за война, а атаката на международен хуманитарен кораб не е...

Град
    София
    amk933, навсякъде се скъсваш да разправяш как севернокорейските ядрени оръжия можело да бъдат направени в час по химия, как този народ имал остарели оръжия и т.н. Тогава откъде идва заплахата?
    Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!

Град
    Екатеринбург, Русия
    АМК за да ти го каже някой учен, който е правил проверка на състоянието на корейската ядрена програма, значи това е така. Аз мога и да ти кажа от къде корея има центрофугите - от Китай. Следователно САЩ не трябва да нападат Северна Корея, а Китай като страна нарушила договора за неразпространение на ядрените оръжия трябва да бъде наказана. Но само ми кажи - САЩ смеят ли да нападнат Китай?

anonymous546178
    Guest
    Само заради завода няма да бъдат предприети никакви насилствени мерки, според мен. Най-много да започнат преговори, подобни на тези в Иран (до колкото знам в Иран преговорите са преустановени за момента)
    Южна корея, обаче e под ядрения чадър на САЩ и се съмнявам Северна корея да предприеме нещо...
    Следя развитието на темата

Град
    София
    DirtySouth, е САЩ, ако не могат да си намерят повод за война, не знам коя страна може.
    Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!

anonymous546178
    Guest
    Малко оффтопик към дъртисоут: Можеш ли да вкараш малко предистория за Иран, защо за момента преговорите са спрени, и САЩ не ги възобновява упорито....и към беркът: какво е становището на Русия, защото ясната позиция ми се губи някъде из статиите на ББС

САЩ напада Северна Корея, Израел напада Иран, САЩ напада Китай, Русия напада Украйна, Иран напада целия свят

Станиоли, мармоти, шоколади

Не се ли научихте, че никоя държава, камо ли някоя от т.нар. "Велики сили" не смее да си мери пи*ката с някой, който РЕАЛНО има някаква РЕАЛНА армия.

Нали САЩ напада Северна Корея и изведнъж Сеул изчезва Нито съм фен на комунягите, нито нищо, но фактите са си факти.

Пък и както спомена някой- няма нефт, няма война.Сори, брат.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Град
    София
    Колко въпроси сте задали...Накратко ще отговоря, защото бързам много...

ЗипФейл, да смятам, че КНДР би посмяла да се опита да хвърли атомна бомба след като посмя да потопи кораб. Там рискът изобщо не е фактор, защото на чело е един фанатизиран комунистически режим. Случаят си Израел е малко по-различен, да не преиначаваме нещата. Едно е щурм, друго е торпедо.

Мечо, бомбата и лошо да е направена, не пречи да нанесе определени щети. (тук изобщо не става въпрос за САЩ, защото докато нещо от КНДР стигне до САЩ, ще бъде потопено 5 пъти).

Беркут, относно дали САЩ би нападнал Китай съм на мнението на DirtySouth - да, би. Да не забравяме какъв е външният дълг на САЩ към Китай, а с добър повод, това би бил най-лесният начин да си го погаси.

muscle, за Иран можех и аз да ти разкажа/ отговоря, но нямам време...ще пиша края на седмицата, но мисля, че дотогава и DirtySouth ще ти е отг.

ПС: Интересно ми е какво ще каже БЕРКУТ за уравнението КНДР-Китай-Русия, което беше споменато по-горе, защото и аз допускам тази възможност значително.

Град
    Екатеринбург, Русия
    С радост ще дам отговора на уравнението.

Както знаем КНДР е голяма заплаха за Япония и Южна Корея. Алмията на тази страна е около 1 100 000 и дори надвишава по численост руската армия, да не говориз за армиите на Корея и Япония които с друд биха достигнали 800 000 000. Като цифри добре, но ццифрите не са най-важни - Южна Корея и Япония имат далеч по-модерно въоръжение от това на Северна Корея. При това севернокорейското оръжие е не само морално, но и технически остаряло.
    Сега да погледнем Китай - там въпроса е малко сложен. Китайците през 2005 си решиха всичките проблеми относно териториите с Русия, Киргизтан, Таджикистан и Казахстан (за последните 3 веднага след разпадането на СССР). Но все пак остават още спорове с Япония, Република Китай (по известна като Тайван). Верни съюзници на Китай да подчертая са Непал и Бангладеш.
    Русия има малко над милион армия, която както китайската освен голяма е и добре въоръжена. Русия има териториални спорове с Латвия, Естония и Япония. А верни съюзници са ни Венецуела, Куба, КНДР, Китай, Индия, Алжир, Виетнам, а също така са добри отношенията и с групировката Хамас, и страните от ОДКБ. Междо другото искам да направя уточнение, че Русия и Белорус е правилно да се разглеждат като една цяла страна по силата на договора от 1997, а се предвижда и вкраването на Беларус в съвета за сигурност към ООН ако продължава така да се развива съюзът.
    Да добавя също така, че тройката страни не я оформихте правилно. Реално има негласен съюц на трите големи - Москва, Пекин и Делхи. Така че индийците също ще ги добавя в уравнението. Тяхната армия възлиза на около 1 300 000 000 и в момента тече модернизацията ѝ. Тя има пък териториални спорове с Пакистан.

След като видяхме числата и условието на задачата ето и алгоритъма на решението.
    1. САЩ напада Северна Корея след поредната провокация към Южна Корея от страна на КНР.
    2. Севернокорейската армия се оказва небоеспособна и както в началото на Корейската война моли за помощ Китай.
    3. Китай изпраща военна помощ.
    4. В борбата против Северна Корея и Китай се включват Южна Корея и Япония.
    5. Китай обявява война на Япония и Южна Корея. След стоварване на цялата си мощ изтласква американските войски от Корейския полуостров, а Северна Корея заема целия полуостров.
    6. САЩ започва серия въздушни удари по Китай и Северна Корея от своите самолетоносачи и от бреговете на Япония.
    7. Русия се намесва на страната на Китай и нанася огромен бомбен удар по територията на Япония използвайки самолетоноса си, авиобазите в Сибир и подводниците си.
    8. Русия обявява анексирането на Аляска и извършва десант там.
    9. Американските сили в Европа започват да нанасят удари по Русия и превзема анклава Калиниград. Белорус като част от съюзната страна се намесва и напада Полша и балтийските страни.
    10. Грузия решава да се възползва и обявява анексирането на Абхазия и Южна Осетия, но руската армия в Чечня и новите украински управници и Армения разгромяват Грузия.
    11. Намесват се Европа и Турция. Започват удари по руското черноморие.
    12. Намесват се като отговор Алжир, Либия и Египед. Започват битки за надмощие в Средиземно море.
    13. Гърция и Турция все още се двоумят да нападнат ли Русия.
    14. Индия се включва във войната подсигурявайки тила на Русия в Азия и довършвайки с помоща на Китай Япония и Аляска. Анексира Пакистан, Бангладеш, Непал и Бутан.
    15. Канадците от пасивна поддържка на САЩ минават в активна.
    16. Руските, белоруските и украинските танкове тръгват към Европа.
    17. Източна Европа е превзета.
    18. Сърбия с помоща на Русия напада Румъния и бившите югославски страни.
    19. Възстановена е Югославия.
    20. България пада без бой. Гърция и Турция уплашени застават на руската страна.
    21. Продължава нахлуване в Европа. След няколко месеца страните от ЕС една по една капитулират.
    22. Великобритания остава последния бастион срещу Русия в Европа. От там постоянно се нанасят самолетни удари по Русия от ВВС на САЩ и Англия.
    23. След опит на руските войски да минат под Ламанша тунела е взривен.
    24. Венецуела получава нареждане от Москва да атакува.
    25. Африканските страни се разбунтуват и става гражданска война и се появяват нови държави на територията на Африка.
    26. Американците започват да отблъскват коалиционните сили на РКИ (Русия, Китай и Индия). Спечелени са територии от Европа и Аляска.
    27. От дългата война е изчерпан нефта. Всички страни агонизират.
    28. Подписан мирен договор. Няма победители и победени, превзетите страни са възстановени. Корея е обединена като капиталистическа страна, Белгия се разцепва на две. Африка е почти обезлюдена от дългите граждански войни. Населението на Земята е намаляло двойно и тройно. По целия свят почти всички градове са унищожени.

Изводът - една война за в бъдеще ще ни погуби всички и няма да има победители. Следователно стойте си кротко и не пипайте Северна Корея.

anonymous546178
    Guest
    Ам и все пак беркът ще ми отговориш ли за иран, каква е позицията на русия... ам и ми е много интересна позицията на Аляска, всмисъл, постоянна американска територия е или?

Град
    Екатеринбург, Русия
    За Иран позицията е, че всичко трябва да мине по мирен път, стига войни в близкия изток. Русия иска и Израел да признае най-накрая за ядрената си програма и чак тогава може да застане на тяхна страна.

За Аляска е много трудно да се каже, от една страна е за постоянно, от една не е. Когато Аляска е продадена на САЩ, то тя е дадена за определен срок, но този срок изтича по времето на комунизма. Само че когато Ленин извършва революцията той издава постановление, че опрощава всички дългове към Русия, и също така отказва да признае всички догово подписани някога от царя, т.е. не признава и самото зачисляване на Аляска, дори за период от няколко години като руска територия, с което се отказва от нея. През 1996 година излиза постановление на Думата, че се отменя частта с отказа за признаване на подписаните от царя договори, но тук идва проблема. За чного юристи е минал давностния срок от излизане на документа, но според други в международното право няма нито един официално обозначен срок на давност, всичко е въпрос на традиции. Така че е трудно да се определи дали Русия може да си поиска Аляска или не. Междо другото до колкото знам на вас пък Румъния трябва да ви върне някакви територии.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    САЩ пък какво ги бърка Северна Корея, даже сигурно им е полезна. А и какво им пука на държавите за режима там, тяхна си работа дали са комунисти, демократи и т.н.. Според мен в момента всички са доволни от статуктвото, и ако настъпят сериозни промени в Северна Корея, от това ще последват неприятности за съседите и.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    Екатеринбург, Русия
    DirtySouth овладяване на ситуацията няма, една война със Северна Корея ще доведе единствено до трета световна, в която няма да има печеливши. Това нещо го писах с помощ от баща ми, тъй като на него са му специалност военните конфликти и е запознат много добре с военните съюзи по света, и характера на отношенията във военен план между държавите. Така че това не са мои свободни съчинения, а изготвени от военен експерт.

Град
    Бургас
    Всъщност ядрените оръжия са създадени точно да предотвратят такава война, каквато Бекрут уписа. Ако се стигне до война от подобен мащаб определено ядрено оръжие ще се използва, а това ще доведе до положение като във Falout и САЩ и Русия прекрасно осъзнават това и затова никога не биха се решили да участват в подобен конфликт, а война със северна Корея е напълно възможно да го причини. Ако все пак такава война се започне, то САЩ ще се изтегли след време, иначе ще доведе до доста по-сериозен конфликт...
    Same shit,different day .

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Северна Корея нападна Юга. Сега ще видим какво ще стане.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    Бургас
    Taман и аз това щях да пиша, уви изпревари ме. http://www.btv.bg/news/svetut/konfli...a_obstrel.html
    http://www.btv.bg/videos/ekskluzivno...ki_ostrov.html
    Same shit,different day .

Град
    София
    Пфф Северна Корея сама си подписа смъртната присъда....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си