- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Идва редът и на Северна Корея
Утре ще седна да изчета цялата тема, но искам само да вметна, че никой няма да остави Северна Корея да използва атомно оръжие....
ПП: Тая тема я пуснах без нищо да се беше случило и гледайте к'во стана днес. Да пусна един въпросник "Ще има ли война в Корея?" и след 2 дена нищо чудно и това да се случи...Ужас.
Пророк сиПървоначално написано от amk933
,а иначе не разбрах Северна Корея,при положение,че и САЩ им имат око,от къв чеп няправиха тая издънка....сега САЩ имат съвсем реална причина-ще кажат нещо от сорта,че застрашават сигурността на Южна Корея и ще нахлуят,сами са си виновни според мен
![]()
^ А защо вмомента текат мирни преговори ? Сигурно е било издънкаНе съм много запознат с политиката на Китай,но каква ще им е ползата от война между 2те Кореи ?
Мисля че казах в първия си пост. Китай има неуредици за територии с Япония, КНДР също. Ако Северна Корея превземе Южна, то Китай от там ще си осигурят плацдарм към Япония.Първоначално написано от Greennight
Би било добре, ако някой се реши да поства информация за северна и южна Корея. Бих го направил и аз, но няма да имам достъп до компютър, няколко дни...
Same shit,different day .
* Флаг на Китай Китай е основен политически и икономически съюзник на Северна Корея. Въпреки споровете между двете страни относно принадлежността на определени участъци от пограничната река Ялу, Китайската народна република е най-големият търговски партньор и поддръжник на комунистическата държава. Пекин се обявява и против санкциите, наложени на Пхенян заради ядрената му програма. Китай доставя на Северна Корея компоненти за развитие на високотехнологична промишленост, хранителни помощи, оръжия, електроенергия, както и гориво на цени, значително по-ниски от тези на международните пазари.[29] Китайските инвестиции и печалби от КНДР възлизат на $2 млрд годишно. Северна Корея, както и Тайван, са от стратегическа важност за китайската външна политика.[30]
* Флаг на Южна Корея Южна Корея - отношенията между КНДР и Република Корея могат да се проследят до началото на двете държави. Както в Южна, така и Северна Корея са учредени през 1948 година - първата страна с помощта на САЩ и ООН, последната - с помощта на СССР. След края на Корейската война отношенията между двете републики са предимно враждебни с леко подобрение през последното десетилетие. През 1968 година севернокорейски специални части правят неуспешен опит за обединение с Южна Корея чрез завземане резиденцията на южнокорейския президент. През 1984 КНДР осигурява на Южна Корея хуманитарна помощ за възстановяване от тежки наводнения. През 2000 година е първата среща на корейските ръководители - Ким Чен Ир и тогавашният южнокорейски президент Ким Те Чжун. Седем години по-късно се състои втората такава среща, на която е подписано и официално примирие между двете страни. Южна Корея днес доставя на КНДР хуманитарна помощ и автомобили, макар тези доставки да намаляват. Голяма част от туристите в Северна Корея идват от южната ѝ съседка. Друг признак за подобряване на отношението между двете страни е спирането на пропагандните високоговорители и от двете страни на демилитаризираната зона.[31]
* Флаг на САЩ САЩ е върховният враг на Северна Корея, според пропагандата в страната.[32] По време на Корейската война цивилното население в северната част на полуострова е подложено на ожесточени американски бомбардировки, а американската и южнокорейската армии извършват редица военни престъпления срещу корейци с леви убеждения (виж Клане в Джеджу-до). Положението не се променя и през Студената война, когато на няколко пъти войници от американската и корейската народна армия влизат в престрелки. Част от тези враждебни действия между двете страни са пленяването на американския кораб USS Pueblo през 1968 и убийството на двама американски войници през 1976 (т.нар. Инцидент с тополата). Основен обект на спор между двете страни е ядрената програма на Пхенян. Севернокорейското правителство твърди, че тя е с цел самозащита от евентуална американска агресия, но САЩ я считат за стратегическа заплаха поради естеството на режима и съмненията им, че севернокорейците снабдяват с оръжия терористи. След изключването и извеждането от експлоатация на ядрения си реактор в Йонбьон, Северна Корея е премахната от списъка на страните, подкрепящи тероризма[33] и вече не се счита от американските власти за "престъпна държава".[34]
Тва го извадих от уикипедия.
Greennight, мисля че Destroyer89 имаше предвид информация относно сблъсаците и по-нататъшните мирни преговори.
Има един пост в мненията при новината, че това е било планирано с изтеглянето на войските от Ирак и май си е прав човека.Първоначално написано от DirtySouth
Днес си говорих с даскала по политика точно на тая тема и стигнахме до няколко извода:
1) Война на дали ще има.
2) Дори и да има война ще приключи за 3 седмици.
Но да видим...Аз също мисля, че няма да се стигне до военни действия.
Попринцип Русия винаги е била баланьор в този района, още от царско време. Не само за Индия, Китай и Корея, но и за страните като Иран, Афганистан и т.н.
http://www.btv.bg/news/svetut/konfli...red_voyna.html Според мен ще се стигне до война....Ако беше нелепа случайност обстрелването на Южнокорейския остров Северна Корея щяха да се извинят,а не да подклаждат огънят....
Мда,явно много ги рабирате нещата.Е,разберете още едно нещо.Със династията Ким никой не се ебава.КНДР може да мобилизира 8 000 000 войници за отрицателно време,да не говорим колко близо до 38мия паралел се намира Сеул.А бе я най-добре си спомнете какъв пердах по комунистически ядоха САЩ и сие от Китай,СССР и КНДР през последната война.
Дружбата на народите е по-силна от всякога.
Военните учения на САЩ и ЮК са чиста проба провокация.Идва редът на Северна Корея,а бе я....Щом е дошъл,защо САЩ не атакуват?Траят си.Така и трябва.
САЩ изпитват страх,когато чуят името на най-милитаризираната и фанатизирана нация на света- Корейската Народна ДЕМОКРАТИЧНА република.Защо изобщо САЩ искат да нападнат КНДР и чрез ЮК се опитват да осъществят това чрез просташки провокации?Нали уж КНДР са бедни и гладни и не могат да се бият?Каква е ползата да си много силен,и да набиеш един беден и гладен човечец
А и не забравяйте че не само ЮК си има голямо братче
Само САЩ да посмеят да нападнат,това ще им е грешката.ЮК ще бъде върната във каменната ера.
![]()
Мислиш ли?А не осъзнаваш ли че Южна Корея са в постоянен шах?Както и американския военен персонал там?Северна Корея разполага със балистични ракети,и ядрен арсенал.Армията им хич не е за подценяване.Първоначално написано от Greennight
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Да се смееш ли, да плачеш ли...не вярвах, че и такъв индивид ще изнинкне тук![]()
Пич колкото и да е многобройна армията им с допотопни танкове от ерата на динозаврите нищо няма да направят.
Хили се колкот' си искаш,това не променя фактите.САЩ няма да посмее да се намеси пряко във военен конфликт между Корейте,защото ще действат много близко до територията на Русия и Китай.САЩ няма да спечели нищо от една война с КНДР,освен отрицателното обществено мнение.Ясно ми е че във военно отношение САЩ задминава КНДР хиляди пъти,но това не е основания да обявяваш войни.Най-добре ще е ако оставят на народа да се пребори със режима там,който дори не е комунистически.Това е феодален-робовладелчески строй,със 25 милиона роби и един феодал-император.Точно за това са толкова изолирани,не е само от международната изолация,на която КНДР е подлагана.Изолира ги и самото им правителство,защото ако разберат как живеят хората на Юг,със сигурност ще има мощни бунтове и емигранти на Юг.Та казвам че най-добре е САЩ да оставят народа сам да се справи с режима.То ако САЩ се намеси,най-много да стане регионален конфликт,и след това да прерасне в глобален такъв.Има ли смисъл от такива неща?Колкото до военната им техника,имат си много техни произведени танкове,а и също така много модификации на Т-72.Вярно е че авиацията им нищо не струва,но компенсират със артилерия и ракетни войски.Първоначално написано от ZipFail
DPRKForever,приятел нали се сещаш,че каквито и ракети да имат Северна Корея,САЩ ще ги засекат още преди да са си помислили да ги изстрелват....Плюс това посмъртно не можеш да ме убедиш,че войската на Северна Корея е по-етлитна от тази на САЩ....Да не говорим,че дори да успеят да пуснат някакви ракети в САЩ,после за 2 дни ще им се изтресе такава армия и от САЩ и от Европа,че просто ще се видят във филм...А ако случайно посмеят да използват ядрено оръжие,ще се озоват не във филм на ужасите....Вмомента реално,който и да стои зад Северна Корея,освен ако Русия не застане също зад Северна Корея нямат никакав шанс...
Бе не съм ти приятел.Нищо не разбираш,и повтаряш едно и също.Да не би да не помниш какво стана във предишната корейска война?Видя колко се изсипаха там,цяла Европа,барабар със САЩ.Дори и ефендитата бяха там. На страната на КНДР се сражаваха СССР и Китай.А,и във Виетнам да не би да забрави какво стана?И там бяха много.Много повече от Северовиетнамците и другите комунисти.И пак загубиха.Виетнам се обедини под комунистическо управление.Дори и да не седи никой зад КНДР,си спомни думите на любимият им дебел ръководител Ким Ир-сен,той беше казал нещо от сорта че при нов конфликт КНДР ще загуби,но и другите държави сериозно ще пострадат.Става въпрос за ядрено оръжие.КНДР беше стабилно финансирана от СССР,но последния се разпадна.
От къде си сигурен че САЩ се засекат Северно-Корейските ракети?Може под формата на ракета да бъде поднесен ядреният материал,а може и под формата на куфарче.Не че искам такива неща да стават,все пак имам роднини във САЩ.
Реално погледнато,САЩ не са воювали със равностоен противник от ВСВ насам,нито Саддам и смотаните му арабелки бяха достатъчно силни,нито талибаните,нито нищо.Обаче както виждате,не смеят да нападнат КНДР директно.Не разбирате простата формула,че КНДР не бързат да изтрелват ракети по САЩ,въпреки че се спекулира че ракетите им могат да стигнат Калифорния.ЮК е целта.
Пък и не става въпрос за елитност на армията,а за боеспособност.Бъди сигурен че КНДР разполага със много по-боеспособни войници,отколкото САЩ,където са дебелаци.
Много елементарно разсъждаваш,на колко 15 години си?
П.С.Ако искате направете тема за Близкия изток,и по-конкретно за Израелско-Арабските отношения.Има какво да се каже и там.![]()
Всъщност съм на 14Мисли си каквото искаш,все пак е твърде възможно да видим какво ще стане...За миналата Корейска война няма смисъл да се коментира,защото това е нещо станало преди 60 години...Сега при наличието на всички нови технологии и оръжия ситуацията е съвсем друга...Според мен САЩ имат информация за проектите на Северна Корея и именно заради това вмомента помагат на Южна Корея...за да може да им спрат ядрената програма докато не е развита още добре...А затова,че ядреното оръжие може да се пренася в куфарче:ами аз мисля,че ако почне война ще бъде забранено на Севернокорейци да пътуват до САЩ,че да стане такова нещо...САЩ доколкото знам имат някакви наблюдателни сателити и щитове по западното крайбрежие,така че Северна Корея едва ли ще може да направи каквото и да било...А за близкия изток-Ами и Ирак и Афганистан са фанатици,но доколкото знам фанатизма не спира по-добрите оръжия...Доколкото знам на 100 убити талибани са падат 7-8 американски войници...