.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Hybrid View

Мега фен Аватара на FuckedUp

Sex, наркотици и ... чалга

http://frognews.bg/news_6737/Sex_narkotitsi_i_chalga/
    Четете да се образовате малко! Статията е много интересна.
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Град
    Destiny Islands
    Така е, сички тийнеиджъри само се напиват и пушат трева постоянно да не говорим, че се клатят като животни. Пъф.. добре, че спрях и аз да пуша и да пия
    Never Shout Never - The Past
    "I've been smoking the green
    Since i was merely fourteen
    Just to find an escape from this town
    That was so mean to me..."

Някой хора прекаляват с мразеното на чалгата. То бива, бива, ама чак пък толкова. Какво ви пречи музиката бе? Как чалгата не е мразена в Сърбия или Гърция примерно? Там е точно обратното! Чалгата ли е най-големия проблем, че постоянно я натяквате? Цитат от статията:

"Мили чалгари, далеч сте от истината. Купон БЕЗ чалга е най-якият купон, който може да се получи"

Що за тесногръд човек може да напише такова нещо?! Като не ти харесва чалгата не я слушай! Не обвинявай други хора, че я слушат!
    Най-якия купон, който може да се получи, е с музика която ти харесва, независимо дали е чалга, хаус, метъл, рап и т.н...

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Еми чалгата не е мразена в Сърбия и Гърция защото повечето от мелодиите са гръцки така,че е нещо познато за тях...Пък и гърците не разбират кво се пее в тази чалга...ее сърбите разбират щото и те са типични чалгари Ако сравним старата БГ чалга и сръбската те са 1:1 Т.е. преди се крадеше песни от Сърбия,а сега от Гърция..но на Балканите няма закон за авторско право така,че ще се слушат винаги еднотипни мелодии!!!!

ПП:Каква е приликата между индийските еротични филми и българските поп-фолк клипове?
    И в двете героите пеят.

Град
    Плевен
    Цитирай Първоначално написано от Lovefist
    Някой хора прекаляват с мразеното на чалгата. То бива, бива, ама чак пък толкова. Какво ви пречи музиката бе? Как чалгата не е мразена в Сърбия или Гърция примерно? Там е точно обратното! Чалгата ли е най-големия проблем, че постоянно я натяквате? Цитат от статията:

"Мили чалгари, далеч сте от истината. Купон БЕЗ чалга е най-якият купон, който може да се получи"

Що за тесногръд човек може да напише такова нещо?! Като не ти харесва чалгата не я слушай! Не обвинявай други хора, че я слушат!
    Най-якия купон, който може да се получи, е с музика която ти харесва, независимо дали е чалга, хаус, метъл, рап и т.н...
    в Сърбия и Гърция Няма чалга!!!!
    аз слушам само сръбско...и тва не значи че слушам чалга.
    така че като не си запознат Не пиши!

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Вие мразите не само чалгата ми всичко, което има някакъв по-весел ритъм. И аз не ви харесвам ебаната музика, ама не се оплаквам. Слушайте си я.. не ми пречите.
    Вафла..

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Аз също слушам чалга, защото ми харесва и на такава музика се забавлявам най-много, но не мразя никой друг стил. За мен всеки си има право на вкус и избор относно това какво да слуша и никой не трябва да съди другите. В крайна сметка нали си правиш купона на това, което ти е кеф - какво те интересуват другите тогава?

Относно останалите неща за секса и наркотиците съм съгласна с написаното в статията. Но към тях трябва да се добави и алкохола...
    Един пресен пример:

http://www.vbox7.com/play:a10a8810

... за който просто оставам без думи. И после същите тези лайнарчета от клипчето ходят да протестират за по-дълга ваканция, която ще оползотворят с натравяния от алкохол
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Град
    София
    Не мога да разбера защо обвинявате чалгата за всичко....не,че я слушам,но сигурно,ако почне 3та световна чалгата ще е виновна....Аз пък ви казвам,че досега в чалга песен не съм чул да се говори за наркотици,за разлика от много рап,рок,метъл групи....Музикалният стил няма нищо общо...Със сигурност метълчетата не се друсат/ебат/пият по-малко от чалгарите повярвайте ми!

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    еми тва са глупави лапета живеещи в собствения си деградирал свят
    половината ще се осъзнаят като навлязат в реалния живот, а другите ще станат дори по - големи боклуци

и не ви ли писнаха дискусиите за чалгата, всеки път едно и също се казва и нищо не се променя
    който си я слуша, ще продължи да си я слуша, а който я мрази- ще продължи да я мрази и да пише обидни коментари (няма да продължа изречението, че ще ми се нахвърлят някои)
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Цитирай Първоначално написано от Spikeey
    Така е, сички тийнеиджъри само се напиват и пушат трева постоянно да не говорим, че се клатят като животни. Пъф.. добре, че спрях и аз да пуша и да пия
    Важното е,че клатенето не си спрял

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    сори брат ама това са глупости. това идва от някой който не само не слуша и никога не е е слушал чалга, но който искрено я МРАЗИ. даже като бях малко хлапе си мечтаех как някакви гадни неща ще се случат на въпросните хора (не, не преувеличавам).

музиката която слушам е милиард пъти по-различна и по-добра от чалгата (което не е кой знае какво нещо, щото и пръдня на магаре с диария е по-мелодична от чалга песен) и все пак написаното е прекалено.

доста музикални стилове и съб-културите асоцирани с тях имат сравнително сходен ефект върху тъпите чевете ако не е и по-лош. виж хипитата, виж психарите метъли, виж декадентската култура на неграта от детройт или разните китайски лайна помогнали за раждането на гангуро путките, дуушбеговете в америка които заради напълно различна музика се държат мо та мо с нашите чалгари.

при всичките тези социални групи музиката играе важна културна роля. не е чалгата някакво изключение. ако всички хора слушат по-човешка музика проявите на дебилизъм ще станат по-малко (ФАКТ, научно доказан ФАКТ). но това не означава че самата музика е причина (въпреки че често наистина Е).

тя е проявление на тази "идеология", на този светоглед който е толкова жалък и дразнещ - има други причини които оформят манталитета на "певците" които са започнали с бокучавите ритми и те са значително по-важни и основополагащи.

музиката е гласът на тази глупава прослойка, който се използва за да достигне други хора и да ги "зариби" към определен начин на живот, НО ако си възпитан по-човешки, ако имаш по-добра музикална култура, ако си по-интелектуален (колкото и смешно да звучи) ти просто я виждаш като това което е - цигани и курви голи и прости пеят на селски диалект как искат да клатят някоя мома като гладен мангал джанка/момата иска да бъде клатена от мангала на фона на разни пищялки и странни звуци, докато разни селски майни си тресът месата отзад, а камерата половината време е заета да проследява как се тресът цомбите на певицата/ магистралните танцьорки отзад.

пък и има доста добри и даже културни хора които харесват тази музика и не принадлежът към глупавото, разюздано мислене на повечето почитатели на жанра. аз го знам и ти го знаеш.

има хубава музика има и лоша музика, но хубавите хора и лошите хора не стават такива или онакива заради нея.

други са причините. замисли се.

а на чалгарите - сори ама настина повечето от вас са тъпи като дърва и само милят как да се направят на непълнолетни курви или мазни мангали и с кой да се изцакате в кенефа на амор. правя ви малко чест като казвам че за това ви поведение са виновни родителите ви които не са ви направили по-културни, а не някакъв вроден промискуитет и олигофрения.

Повече от фен Аватара на atractive
    Истинският мъж не трябва да пушат, пият и дрогират - с няколко думи казано )
    Нямам химикалка!

Цитирай Първоначално написано от xKiFlA

Ти знаеш ли въобще кифло какво значи думата "чалга" бе? Значи поп-фолк т.е популярен фолк. Като на бавноразвиващи трябва да ви се обяснява значи. Я ми кажи сръбското какво е, че ми е много много интересно? Не било чалга? Че знаеш ли, че повечето български чалгии са със сръбски или гръцки инструментали от техни си там песни?!

Супер фен
    Следват сляпо "модата" и в желанието си да бъдат като другите, за да се впишат, губят себе си. Ама аз не следвам моди. Щото утре може би ще бъде модерно да си изнасилвач, убиец...
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Град
    Destiny Islands

Ахъм, няма в Сърбия и Гърция чалга ама слушаш Сръбска а? колко умно

Мега фен Аватара на ameli

Айде поредното ти компетентно мнение... Случайно да знаеш, че така наречената ЧАЛГА всъщност е наименованието на СРЪБСКАТА МУЗИКА?!
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Град
    Destiny Islands
    Маймуни като нея с нисък коефицент на интелигентност не знаят как да ядът, пък и да знаят к'ва музика слушат...

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    3в1 неочаквано добра комбинация
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Мерси за мнението. Уважавам те изкл. много

Уважавам всеки един, който е драснал по едно мнение

Значи.. за да се изкажа и аз искам да кажа, че нямам кой знае какво към чалгата, но просто не ми е много приятна музика. Като чуя чалга си представям тъпи ку*ви и мухльовци с ограничен умствен капацитет. Не ми допада въобще..признавам си, слушам РАП, но не само 1 стил. За мен, чалгата е за хора с ниско IQ..просто не мога да си го представя как умни хора ще слушат толкова проста музика. (нищо лично, пак казвам)..(Малко разбъркано стана за което се извинявам )
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Град
    Плевен

Ти знаеш ли въобще кифло какво значи думата "чалга" бе? Значи поп-фолк т.е популярен фолк. Като на бавноразвиващи трябва да ви се обяснява значи. Я ми кажи сръбското какво е, че ми е много много интересно? Не било чалга? Че знаеш ли, че повечето български чалгии са със сръбски или гръцки инструментали от техни си там песни?!
    абе глупако
    тва че вземат песни от Сърбия не значи че са били чалга тука като дойдат стават чалга щото ги развалят. и като се смесят с циганско или гръцко ..ето чалга
    аз слушам сръбско Не чалга.

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Чалгата, наричана още поп фолк, турбо фолк или етно поп (на македонски: Чалгија, на сръбски: Турбофолк, на румънски: Manele), е термин, обозначаващ субкултура на Балканите.

Извод: сръбската чалга се нарича турбофолк,българската-поп фолк и т.н.

и как подяволите се оказва,че сръбската и българската чалга не са едно и също като ритъма и мелодиите са еднакви

Град
    Destiny Islands
    Добре кифло, по-дяволите не разбра ли, че като се правиш на тъпа не си интересна?!?!

Абе, аз познавам много хора които не харесват чалгата, ама чак пък толко..

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Spikeey
    Добре кифло, по-дяволите не разбра ли, че като се правиш на тъпа не си интересна?!?!
    За жалост е обратното,опитва се да се прави на умна,но е потрисащо проста пръчка,дето няма и грам познания,пише като селянка от номадско гето и се изказва адски повърхностно и некомпетентно непрекъснато с някви теории и изводи,дето я ги е чула от баба й,я от някоя съученичка.......Мисли се за умна,а не осъзнава какъв ПАЦИЕНТ е....И най-жалкото е,че е супер нахална и не дори не обмисля чуждото мнение,знае само нейното(в 90% от случаите грешното)....

Вижте ИМА голяма разлика между сръбско и чалга ...
    Сръбското дава един модел на поведение, а чалгата съвсем друг...
    И се говори за чалга защото всичките които правят това слушат чалга и подръжават на нашите чалга певачки =)

... Ама секи с избора си ... Обаче после да не ревете от последствията =)

И браво за статията - голяма истина (за съжеление)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си