Цитирай Първоначално написано от experiment_m
От това, което си написала, оставам с впечатление, че си притеснителна и затворена в себе си. Може би това усещане го имаш и при запознаване с нови хора без значение от пол и възраст. Ако е правилно това заключение до което съм стигнал е желателно да си намериш компания, с която да не ти е проблем да прекарваш повече време и най-важното да излизаш повече сред хора. Ключът към решаването на проблема ти е самоконтрола. Обикновено когато хората са заедно са по-силни и са способни да се държат по-освободено от колкото са в действителност.
Може и реално проблема да в това какво ще иска от теб това момече. Дали няма да иска нещо по сериозно с времето във вашата връзка. И може би ти не си готова за такива отношения. Важното е да знаеш, че ти единствено можеш да сложиш границите до които дадения човек ще стигне с теб. И естествено не бива да забравяш това. Започнеш ли сама да управляваш живота си и страхът ще изчезне.
Страхотен и верен психологичен анализ, ама щеше да е още по-страхотен, ако беше съпроводен с верен правопис

Иначе, може би се чувстваш виновна, че не заслужаваш внимание... Не, по-скоро се страхуваш от това, че хората ще разберат, че някой те харесва, и ще ги интересува. То вече стана ясно, че си стеснителна, така че е разбираемо да се плашиш от внимание. Имаш ли най-добра приятелка, с която да нямаш такива проблеми? Освен семейството, има ли други хора, които са ти достатъчно близки, че да се държиш абсолютно естествено пред тях? Ако няма, значи трябва да почне да има

Аз не се страхувам да общувам с момчета, защото съм приела, че няма шанс да ме харесват

Блазе ти, маце, щом толко обожатели си имаш... Възползвай се, че да има за кво да ти завиждам