- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Ъпгрейд на Windows XP.
Някой наясно ли е Repair опцията в инсталациите на Windows XP дали е еднаква с опцията Upgrade Windows XP? Става въпрос, че първата се пуска докато работи ОС-а, докато втората се пуска чрез буутването на диска.
Нямам възможност да пусна втората опция за поправка/обновяване на ОС-а без променяне на програми/файлове/настройки, а само първата докато работи ОС-а, но не знам дали са напълно еднакви.
П.П.
http://support.microsoft.com/kb/978788
тук прочетох сега, че са напълно еднакви методите, но разбира се много по-добър е втория с буутване от диска.![]()
Търсещ половинка.
Накратко:
1. Функцията "Repair" се използва за поправка на операционната система, при сривове и липса на файлове важни при зареждането! До колкото зная, тя не се използва за обновяване до по-нова!
2. "Upgrade" е за инсталиране на по-нова операционна система, като се свалят необходимите файлове за целта от интернет!
Пускаш автоматичните ъпдейти и така...
Repair няма ти ъпгрейдне уинбоза, а ще се пробва да го вкара в ред. Има 2 вида Repair... Нито 1 от двата няма да ти ъпдейтне уиндоуса.
Всъщност компа беше СП2 и двамата сгрешихте. Без да го свързвам към интернет дадох Upgrade опцията през ОС-а и ми поправи и поднови ОС-а на СП3.![]()
Upgrade не инсталира по-нова ОС ами по-скоро преинсталира текущата като repair, но с подновяване, защото пак иска рестарт и по-същия начин се държи, но малко повече време мисля отнема заради обновяването.
Търсещ половинка.
Еми то фактически и ти незнаеше какво искаш да направиш.
Естествено, че знам. Да го поправя и обновя. Просто вместо да му тегля ъпдейтите използвах ъпдейтнато сд, което направи две в едно, което ми беше целта и си спестих време.Първоначално написано от Cybershot
![]()
Търсещ половинка.
Първо се радвам, че си успял да направиш това, което искаше. Все пак нямаше как да знаем, какво се опитваш да направиш! Нормално е, да се ъпдейтне Windows-а от диск със SP3 и вградени ъпдейти да речем. Същото се получава и когато си свалиш ръчно SP3 от сайта на Microsoft и ъпдейтите и си ги инсталираш ти!Първоначално написано от Samoten89
![]()