.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 81
    Голям фен Аватара на Hopegiver
    Зависи от разбиранията..

Не би трябвало , но за все повече хора са дрехите.
    Съдейки за възможностите на хората по тях.
    И все пак според мен дрехите нямат голямо значение.
    Hopegiver IS NOT Hopekiller

iveetyy

Feel your every heartbeat
    Feel you on these empty nights
    Calm the ache, stop the shakes
    You clear my mind
    You're my escape ...

anonymous768631
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от manliftingbanner
    Все пак дрехите говорят за човек - интересни, вкус и т.н., а това е част от личността и характера.
    Това значи ли, че ако носим дрехи, които ни се налагат от обществото като прилични, е двуличие?

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Едва ли дрехите правят човека , но правят впечатлението за него.

Голям фен Аватара на Brooklyn
    Град
    •••Пловдив•••
    следващото издание на темата ше е белите кецове ли правят хОлигана
    Mr. Makaveli tell me to ride and I'ma ride..

Повече от фен Аватара на Shiz0
    Град
    Велико Търново
    По дрехите може да се съди, определено. Едва ли човек би носил нещо което не му харесва...въпреки че докато пиша това осъзнавам че повечето ми дрехи не са ми баш по вкуса вече.. но как да е. За скъпо не говорим, говорим за стил. Стил на обличане= съответно държание=характер. Няма лошо да се съди по дрехите, но нека да не е повече от 20% от общото впечатление за човека.

Адидас му е майката, имаш ли адидас си безсмъртен.

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Новият тъмно-син модел за политически активисти - ЛаКостов
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Мисля, че jghgh беше написала (мързи ме да преглеждам сега назад), че не правят човека, но пък може да те отблъснат, а човекът да си заслужава да се опознае.
    Audio ergo sum

Ходете спретнати
    ...

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    да изкажа и аз сериозно мнението си.

за мен стилът е много определящ. когато срещам непознати, разминавам се с тях, пътувам, винаги му обръщам внимание, проявявам желание да общувам с добре облечени /според мен/ хора. аз се старая да отправям послание чрез облеклото си, да изразя себе си. пък и както някой беше казал - 'най-достъпния начин да колекционираш изкуство', защото модата е точно това за мен.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Тоест да разбираме, че не съществува "неутрална мода" или ако има такава, то тя ви носи негативни впечатления.
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Значението на облеклото е нещо много индивидуално и субективно...

Според мен зависи най - вече от обкръжението на индивида и очакванията на другите към него. Така се получава, че за едни дрехите са просто маловажна част от външния облик, докато за други представляват голяма част от живота. Пример за ролята на обкръжението са екипите при спортистите и униформите при различните длъжности, чрез които показваш принадлежността си към дадена група хора.

Иначе в почти всички случай отделният индивид избира дрехите си, съобразявайки се с неща като мода, собствения си стил ( за съжаление доста често нечий друг стил), удобство и усещане за красота.
    Мотивите, заради които става този избор също могат да бъдат най - различни - прагматизъм, желание за приемане и асимилация от обществото ( или пък желание за бунт, желание да покажеш нонконформизма си), изразяване на някаква позиция или емоция.
    Но най - важното по мое мнение е социалният статус. Именно това вълнува всички...

В крайна сметка въпросът беше "Дрехите правят ли човека?"
    Колкото и да не ми се иска да го кажа - В капиталистическия консуматорски свят дрехите правят човека, но не такъв ЧОВЕК, какъвто аз бих искал да виждам.
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

Sofia Rebel Station

Цитирай Първоначално написано от Briseis
    да изкажа и аз сериозно мнението си.

за мен стилът е много определящ. когато срещам непознати, разминавам се с тях, пътувам, винаги му обръщам внимание, проявявам желание да общувам с добре облечени /според мен/ хора. аз се старая да отправям послание чрез облеклото си, да изразя себе си. пък и както някой беше казал - 'най-достъпния начин да колекционираш изкуство', защото модата е точно това за мен.
    Дефинирай добре облечни.

Дрехите правят човека от ехее. От преди фараоните още. Перата на индианците, медалите на диктаторите и тн. и тн.
    ...

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    в скобите написах 'според мен', защото това е субективен фактор. като се замисля, аз харесвам доста противоположности, важното е дрехите да са издържани, спретнати.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

А най - зле облечените знаят повече за живота от марковите кучки(: Парадокс

Ами,за снобите-да,дрехите правят човека,но за по-нормалните хора - не мисля.

Голям фен Аватара на error92
    Град
    Варна
    Далеч не (въпреки, че ако си някоя кифла и ти личи - лошо )

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Скъпите дрешки вдигат реномето, но ако си парцал отвътре и Армани няма да те промени ! И все пак това не значи да излизаме на улицата облечени като за карнавала в Рио !

Re: Дрехите ли правят човека

Цитирай Първоначално написано от mnool
    дрехите ли правят човека да е красив или грозен?
    Зависи колко си повърхностен,ако оценяваш хората по външния вид толкова по-зле за теб

Имам една позната,която ми се води приятелка уж,ама е пълна лицемерка и клюкарка иначе на външен вид не е лоша,и се облича добре,защото тяхните имат възможност,казано честно седя на страна от нея,съобразявам се какво говоря пред нея,защото не искам после да го чуя от някъде другаде и така
    Друга пък се облича доста скромно,и е все с вързана коса,но имам много повече уважение към нея,защото е точна.
    Не е важно да си красив,важно е какво сърце имаш,за да бъдеш обичан.

Твърде субективно и относително е! Мисля, че всеки има различно мнение по този въпрос! Лично аз след първия поглед определно би ми допаднал добре облеченият човек в сравнение с другия, НО ако отвътре той не бструва за нищо в никакъв случай не би ми харессал като цяло, въпреки дрехите. За жалост в днешно време точно тези хора преобладават - облечени спрямо най-новата мода (ако трябва и полуголи ще тръгнат през зимата), но в същото време без какпа мозък в главата си! Жалко,жалко...

Голям фен Аватара на Enchanting
    Град
    Варна
    Не

Супер фен Аватара на lubovvv
    Човека прави дрехата. Примерно на една жена с красиво и стегнато тяло роклята ще й седи супер секси, докато на една отпусната и занемарена жена същата рокля ще стои като парцал. Също е важно и излъчването на самия човек
    Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
    Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
    Заместител на любовта от който да не ме боли...
    Заместител на болката....има ли кажи???

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    И да и не.

Абе,ако ще да е супер грозен човекът,ако ще да е и най-грозният щом е с добро сърце,ще го оценя.
    И на най-голямият боклук няма да кажа,че е боклук,а бих говорила нормално с него/нея,бих се държала човешки ,няма да го съдя,подигравайки му се,или отблъсквайки го,просто на 1-во място бих си говорила спокойно с всеки,опитвайки се да го разбера,без да го/я съдя.
    Хората като мен са рядкост,но за сметка на това са уважавани,и са считани за стабилни и свестни,защото приемат хората такива,каквито са ,без да ги съдят,уважават ме заради толерантността ми.
    Не е важно да си красив,важно е какво сърце имаш,за да бъдеш обичан.

Повече от фен Аватара на mixii017
    Град
    Widin
    абе ако имаш маркови скъпи хубави дрехи и грозно лицее .. не става
    Always laugh when you can. It is cheaper than medicine…

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си